Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

O víkendu se v Ostravě chystají demonstrace

22. srpna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

O víkendu bude v centru Ostravy pořádně rušno. Celkem bylo ohlášeno na různých místech 6 pochodů, které většinou pořádají romské organizace a jsou zaměřeny proti rasové a etnické nesnášenlivosti. Shromáždění ohlásili i pravicoví radikálové. Nazvali ho "Stop rasovým útokům."

Za zvlnění dálnice D47 nebude nikdo stíhán

21. srpna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Policisté z Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality ukončili vyšetřování zvlnění dálnice D47. Podle nich se nestal žádný trestný čin. Tento výsledek se ale nelíbí Ředitelství silnic a dálnic a podalo proti němu stížnost.

Slunečné léto si pochvalují koupaliště i stánkaři

21. srpna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Prázdniny pomalu končí a začíná ubývat i slunečných dní, které lze využít k návštěvě koupaliště nebo přehrady. Jejich provozovatelé i stánkaři už proto mohou počítat zisky a mnou si ruce. Díky sluníčku letos rozhodně neprodělali.

Otec pomstil své šikanované dítě zapálením domu

20. srpna 2013 0:00 | Havířov | Tomáš Kořistka

Tragický případ s neuvěřitelným motivem uzavírají v těchto dnech kriminalisté. Více než před rokem uhořel v bytě paneláku v Havířově muž. Kriminalisté zjistili, že byt zapálil žhář, jehož motivem byly spory dětí ve školce. Chtěl se tak totiž pomstít rodině chlapce, který šikanoval jeho syna.

Tělo zavražděného bratři spálili

20. srpna 2013 0:00 | Nový Jičín | Tomáš Kořistka

15 let vězení čeká dva bratry, kteří umlátili bassebolovou pálkou svého známého v Novém Jičíně - Žilině. Případ byl neobvyklý tím, že tělo se nikdy nenašlo. Vrazi totiž svou oběť beze zbytku spálili.

8 let za prodej jedovatého alkoholu

19. srpna 2013 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Soud v Ostravě vynesl v pátek první veřejný rozsudek v metanolové kauze. Překupníci s otráveným alkoholem z Karvinska Petr Hlava a Marek Ženíšek stráví ve vězení osm let. Zavinili smrt jednoho člověka a čtyřem dalším způsobili závažné zdravotní problémy.

Inspekce zavřela obchod s pečivem v Ostravě

19. srpna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V ostravské prodejně pečiva společnosti Kebísek našli inspektoři v regálech mezi potravinami myší trus. Obchod byl okamžitě uzavřen a majitele čeká pokuta. Pan Kebísek si myslí, že myši mu do prodejny nastražila konkurence.

Rodina pohřbila matku s dcerou otrávené v Egyptě

15. srpna 2013 0:00 | Karviná | Tomáš Kořistka

Za přísných bezpečnostních opatření pohřbila rodina matku s dcerou, které se otrávili v egyptské Hurgadě na dovolené. Krematorium v Karviné Ráji hlídala bezpečnostní služba, která dovnitř vpustila pouze pozvané smuteční hosty. Manžel a otec zemřelých je stále v Egyptě.

Dvě maminky chytily v Ostravě zloděje

15. srpna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Notnou dávku odvahy prokázaly dvě maminky z Ostravy. Když si totiž hrály se svými ratolestmi na prolézačkách u nákupního centra Shopping park, pomohly dopadnout zloděje, který chvíli před tím ukradl několik věcí uvnitř obchodu. Jejich hrdinský čin zachytily i kamery.

Cyklostezka na Landeku je nebezpečná

15. srpna 2013 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Cyklostezka, která vede podél vrchu Landek ve Slezské Ostravě musela být z bezpečnostních důvodů uzavřena. Přímo na stezku se totiž sesunulo velké množství kamenné suti z vedlejšího břehu. Je štěstí, že po cestě zrovna nikdo nešel nebo nejel na kole.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více