Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Zasedání Asociace krajů v Trojanovicích

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hejtmani se sešli na zasedání Asociace krajů v Trojanovicích. Mimo jiné se rozhodli, že kraj nakoupí nové vagóny pro železnici. V Moravskoslezském kraji to bude hned pět souprav, které budou brázdit koleje především na severu Moravy.

Moravskoslezský kraj zmodernizoval 45 km silnic

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V polovině měsíce září skončila další, už 3. etapa modernizace silnic druhé a třetí třídy v celém Moravskoslezském kraji. V rámci projektu s názvem „Silnice 2008 - 3. část" bylo opraveno 14 úseků silnic II. a III. třídy. Na financování se kromě krajského úřadu a ministerstva dopravy podílela Evropská unie.

Chráněné bydlení v Jakartovicích - Deštné

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V obci Deštné na Opavsku přibudou tři desítky nových obyvatel. Krajský úřad totiž v rámci programu pro zkvalitnění života mentálně hendikepovaných lidí otevřel další nové byty neboli takzvané chráněné bydlení.

VŠB-TU volba rektora: Kandidáti představili své programy

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vysokou školu báňskou - Technickou univerzitu čeká v příštím týdnu významná událost - volba nového rektora. Tomu současnému, Tomáši Čermákovi, končí po 4 letech volební období. Čtyři kandidáti na post rektora včera v aule VŠB představili studentům, učitelům a zaměstnancům školy své volební programy.

VŠB-TU volba rektora: kandidát Prof. Ing. Jaromír Gottvald, CSc.

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Prof. Ing. Jaromír Gottvald, CSc., prorektor pro rozvoj VŠB - TU, kandidát na rektora VŠB-TU vidí budoucnost univerzity v oblasti vědy a výzkumu a mezinárodní spolupráci mezi školami.

VŠB-TU volba rektora: kandidát Prof. Ing. Petr Noskievič, CSc.

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Prof. Ing. Petr Noskievič, CSc., prorektor pro studium VŠB - TU, kandidát na rektora VŠB-TU chce jako nový zdroj financování používat projektové peníze, zatraktivnit chce univerzitu v oblastech studia a vědy a výzkumu.

VŠB-TU volba rektora: kandidát Prof. Ing. Vladimír Slivka, CSc.

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Prof. Ing. Vladimír Slivka, CSc, dr. h. c., děkan Hornicko-geologické fakulty, kandidát na rektora VŠB-TU se chce zaměřit na kvalitu studentů, prosazuje transparentní a motivační financování a spolupráci univerzity s průmyslem.

VŠB-TU volba rektora: kandidát Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc. děkan Fakulty elektrotechniky a informatiky se chce soustředit na vědu a výzkum, prosazuje změnu struktury vzdělávání ve prospěch individuální spolupráce se studenty.

VŠB-TU volba rektora: Jan Světlík podporuje Ivo Vondráka

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jan Světlík, generální ředitel, člen představenstva Vítkovice Holding, a.s., vyjádřil svou podporu současnému děkanovi Fakulty elektrotechniky a informatiky, Ivu Vondrákovi.

VŠB-TU volba rektora: Petr Kajnar podporuje Ivo Vondráka

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Petr Kajnar, primátor Ostravy, podporuje při volbě nového rektora VŠB-TU Ostrava současného děkana Fakulty elektrotechniky a informatiky, Ivo Vondráka.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více