Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

MS kraj zlepší kulturu cestování ve vlacích

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Na železnici v našem kraji se co nevidět zlepší kultura cestování. Slibuje to krajský úřad, který uzavřel s Českými drahami smlouvu, v níž se dráhy zavázaly, že obnoví nejen vozový park, ale budou investovat i do oprav tratí a jejich modernizace.

Zahrádkářský zákon

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Jednou z nejoblíbenějších zálib hlavně starší generace je určitě zahrádkaření. Doposud ale neexistuje zákon, který by tuto činnost nějak reguloval a každá zahrádkářská kolonie se řídí svým řádem. Teď ale poslanci připravují zákon, který by všechno sjednotil. Zahrádkáři by měli mít větší práva.

První certifikát hospodaření s energiemi získala firma z MS kraje

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

První certifikát managementu hospodaření s energiemi udělený v České republice směřuje do Moravskoslezského kraje. Konkrétně přímo do ostravské společnosti THERM. Evropská unie tuto normu zavedla teprve letos v červnu.

Dálnice D 47 byla slavnostně otevřena

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Středa, 25. listopadu, je pro všechny Ostravany ale i obyvatele celého Moravskoslezského kraje jistě historickým okamžikem. Byla totiž zprovozněna dálnice D47, která propojila Ostravu s Prahou. Pro kraj to znamená nejen rychlejší spojení s hlavním městem naší země, ale i příliv nových investorů.

Dálnice z Ostravy do Prahy je zprovozněna

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Středa 25. listopadu je pro všechny Ostravany ale i obyvatele celého Moravskoslezského kraje historickým okamžikem. Byla totiž zprovozněna dálnice D47, která propojila Ostravu s Prahou. Pro kraj to znamená nejen rychlejší spojení s hlavním městem naší země, ale i příliv nových investorů. Ve stejný den byl v Ostravě slavnostně otevřen i dálniční přivaděč, který propojil dálnici s ulicí Máriánskohorskou.

Přivaděč D1 ulehčí Ostravě

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Včerejší nejdůležitější událostí pro obyvatele Ostravy i celého kraje bylo bezesporu otevření dálnice D47 nyní už D1. Byla ale otevřena ještě jedna silnice, která má pro život v moravskoslezské metropoli velký význam. Takzvaný Severní spoj, který dálnici propojí s Mariánskohorskou silnicí.

Zdražení vodného a stočného v Ostravě

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Obyvatelé Ostravy budou muset v příštím roce sáhnout opět hlouběji do kapsy. Vodohospodáři totiž plánují zdražení vodného i stočného. Hlavním důvodem je zvýšení ceny, za kterou společnost vodu nakupuje. Ostravanům se to samozřejmě nelíbí.

Zpoplatněná dálnice v Ostravě

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Od dnešního dne, tedy od 1. prosince, si řidiči mohou koupit dálniční známky pro příští rok. Od prvního ledna bude také zpoplatněn nový úsek dálnice D1 z Hladkých Životic přes Ostravu do Bohumína. Řidičům se ale nelíbí, že dálniční známku musejí mít i v Ostravě. Praha i Brno mají totiž výjimku a ve městě se platit nemusí.

Modernizace Svinovského mostu

1. ledna 2008 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravané se konečně dočkají důstojnějšího cestování městskou hromadnou dopravou. V celém kraji nejrušnější přestupový uzel autobusů a tramvají napojený na vlakové nádraží, Svinovský most, projde rozsáhlou modernizací. Většinu peněz zaplatí Evropská unie.

Odbory automobilky Hyundai mají stávkovou pohotovost

1. ledna 2008 0:00 | Frýdek-Místek | Tomáš Kořistka

Odbory Nošovické automobilky Hyundai dnes ráno vyhlásily stávkovou pohotovost. Současně odboráři předali vedení svoje požadavky. Důvodem nespokojenosti je podle odborů množství přesčasů a špatné pracovní podmínky zaměstnanců.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více