Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Veletrh v Mnichově splnil očekávání. O nabídku Ostravy a MS kraje byl mezi investory zájem

13. října 2022 9:28 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V minulém týdnu se v Mnichově uskutečnil nejvýznamnější evropský veletrh určený pro investory, kteří hledají po celém světě vhodné lokality pro své záměry. Ve společné expozici se něm představila i Praha, Ostrava a MS kraj a s nadsázkou se dá říct, že se dveře stánku netrhly.

Pavel Hapal vystřídal odvolaného trenéra Vrbu. S kádrem Baníku je spokojen

12. října 2022 13:54 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Fotbalový klub Baník Ostrava oficiálně oznámil jméno nového trenéra. Odvolaného Pavla Vrbu nahradil podle předpokladů Pavel Hapal, bývalý vynikající hráč, který už naposledy trénoval slovenskou reprezentaci.

V Hrušově byl otevřen logistický park. V budoucnu zaměstná kolem 900 lidí

12. října 2022 12:51 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V roce 1997 byl ostravský Hrušov zaplaven vodou a zdálo se, že se z něj stane hluchá zóna MS metropole. Díky mohutné investici tam ale vznikla velká průmyslová zóna, která v budoucnu zaměstná na 900 lidí. Nyní byly dokončeny první 2 budovy logistického parku.

Strážníci učí děti a mládež bezpečnému chování v online prostoru. Ti pak poučí své spolužáky

11. října 2022 12:09 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravští strážníci rozjeli nový projekt, který cílí zejména na děti a mládež a měl by všem pomoci v lepší a bezpečnější orientaci ve světě internetu. Část projektu #onlineMPO je zaměřen také na seniory.

Lékařská fakulta OU má cvičnou nemocnici. Pomůže studentům i doktorům

11. října 2022 10:56 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Lékařská fakulta Ostravské univerzity se posunula mezi špičkové evropské školy. Otevřela unikátní cvičnou nemocnici, která díky svému vybavení pomůže nejen studentům v přípravě, ale mohou se v ní zdokonalovat i lékaři.

Trenér Vrba v Baníku Ostrava končí. Ani zdaleka nenaplnil očekávání

10. října 2022 10:13 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Baník Ostrava se po 11. kole rozhodl k radikálnímu kroku. Po dalším nevydařeném utkání odvolal renomovaného trenéra Pavla Vrbu. Vedení klubu už nevěří, že se tým pod jeho taktovkou vzpamatuje.

Policisté oživili muže po kolapsu. První pomoc je nedílnou součástí jejich výcviku

6. října 2022 11:31 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Policisté byli v Ostravě přivoláni k mrtvému bezdomovci na invalidním vozíku. Hlídka po svém příjezdu přesto okamžitě zahájila resuscitaci a i díky pomoci first respondera, který na místo události dorazil, se podařilo bezdomovce oživit.

MS kraj a Ostrava se prezentují na veletrhu v Mnichově. EXPO REAL je pro rozvoj regionu důležitý

5. října 2022 12:25 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Ostrava a celý MS kraj zažívá v posledních letech velmi zásadní změny ve směřování a rozvoji. Proto je velmi důležitá účast a prezentace na nejvýznamnějším evropském veletrhu nemovitostí v Mnichově EXPO REAL. Expozici sdílí Ostrava a kraj i s Prahou.

Na novou zubařku se v Hati stála fronta. Za hodinu bylo plno a naštvaní lidé odešli s nepořízenou

5. října 2022 10:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

O nedostatku zubařů v našem kraji jsme vás informovali už mnohokrát. Nebylo teda žádným překvapením, že když se ve středu otevřela v Hati nová zubní ordinace, stála před ní dlouhá fronta lidí. První pacienti už prý stáli ve frontě od dvou hodin v noci.

Zesláblý senior ležel 3 dny ve vaně. Pomohla mu strážnice okrskářka

4. října 2022 11:32 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V Ostravě se velmi osvědčují strážníci okrskáři, kterým se lidé naučili důvěřovat. V posledním případě se na svou strážnici obrátila seniorka, která dlouho neviděla svého souseda. Ukázalo se, že důchodci šlo skutečně o život, když sám nemohl už 3 dny vylézt z vany.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více