Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Ostravský magistrát s přehledem ovládne ANO. Primátor nevylučuje rozšíření koalice

25. září 2022 8:34 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Primátor Ostravy Tomáš Macura dovedl hnutí ANO potřetí k vítězství v komunálních volbách na magistrátu města a stává se tak rekordmanem. Ještě v sobotu večer začala povolební vyjednávání a primátor prohlásil, že nevylučuje rozšíření koalice.

Začaly komunální volby a senátní volby. Všechna města a obce si zvolí nová zastupitelstva

23. září 2022 14:00 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Uplynuly další čtyři roky a znovu si vybíráme své zástupce do vedení měst, městských obvodů a obcí. Vybírat si můžeme mezi politickými stranami a hnutími i přímo mezi kandidáty. Ve čtyři volebních obvodech v kraji se volí také mezi kandidáty do senátu.

Po pádu ze žebříku si muž poranil mozek. Vrtulník ho převezl do nemocnice

23. září 2022 9:56 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Zdravotníci ve čtvrtek spěchali do Orlové, kde se vážně zranil muž, který spadl ze žebříku. Svědci se ho snažili převézt do nemocnice, kde je ale ještě u vjezdu dostihla záchranná služba, pacienta ošetřila a vrtulník ho šetrně přepravil do Fakultní nemocnice Ostrava.

MS kraj se snaží zajistit energetickou bezpečnost. Pomohou soláry na střechách a asi i naše uhlí

22. září 2022 9:22 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Moravskoslezský kraj se snaží řešit problémy se zdražováním energií a to hned několika způsoby, protože mix zdrojů je nejlepší. Chystá se masivní výroba elektřiny ze slunce a kraj chce také prosadit prodloužení těžby uhlí v našem regionu.

Galerie PLATO se přestěhovala. Nově vystavuje v památkově chráněné budově bývalých jatek.

21. září 2022 12:36 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Budova historických jatek v Ostravě opět otevírá své dveře veřejnosti. Novou podobu jim dodala galerie Plato, která zde přestěhovala svůj hlavní provoz ze sousedního Bauhausu a posunula se tak nejen v místě, ale i v kýžené kvalitě.

Ostrava uvidí nejlepší parahokejisty světa. Koná se 2. ročník mezinárodního poháru

21. září 2022 10:11 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Kombinace Ostrava a parahokej se stává fenoménem a tak není divu, že zde vznikla tradice světového poháru, který se koná v letech, kdy není mistrovství světa. O víkendu začíná v porubské Torax Aréně 2. ročník.

Policisté zachránili příbuznou, která zkolabovala. Primátor Ostravy je ocenil stužkami

20. září 2022 12:39 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dobrý výcvik a znalosti první pomoci prokázali dva policisté, kteří na svatbě zachránili svou příbuznou. Primátor Ostravy Tomáš Macura je za to ocenil Stužkou za záchranu života.

Příliv uprchlíků do MS kraje stále neustává. KACPU se stěhuje do menších prostor

20. září 2022 11:02 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Příliv uprchlíků z Ukrajiny v Moravskoslezském kraji stále neustává. V poslední době přichází přibližně 60 běženců. Většinou ale přijíždějí za svými příbuznými, kteří už přijeli dříve.

Dny NATO nezklamaly. Přes 100 tisíc lidí vidělo nejmodernější techniku k boji i pro záchranu

19. září 2022 10:55 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Pokud jste z MS kraje, jistě jste si o víkendu všimli burácení motorů na nebi, kdy nad téměř celým regionem létala letadla, která předváděla ukázky na Dnech NATO v Mošnově. Přímo na letiště pak dorazilo asi 100 tisíc návštěvníků.

Ostrava pomůže lidem, aby mohli využít milostivého léta. Charita za ně zaplatí dluh

19. září 2022 9:36 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava se snaží pomoci lidem, aby jich mohlo co nejvíce využít ke svému oddlužení výhody Milostivého léta. Proto poskytne 2 miliony korun diecézní charitě, která pak za nemajetné lidi může dluh zaplatit. Důležité ale je, aby byli sami aktivní a přišli do charity a nebo na některý úřad.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více