Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

V MS kraji je velký zájem o službu v aktivních zálohách. V Ostravě proto vznikne nová rota

29. června 2022 12:25 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

V Moravskoslezském kraji je nebývalý zájem o službu v aktivních zálohách. V Ostravě proto vzniká od 1. července nová tedy druhá rota, čímž vznikne největší záložnická jednotka v Ozbrojených silách České republiky.

Ostrava podpoří projekt vědecké knihovny Černá kostka. Naplní tím memorandum z roku 2018

29. června 2022 11:24 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava přispěje na projekt vědecké knihovny 150 miliony korun. Naplní tím memorandum roku 2018, kdy se zavázalo společně s Moravskoslezským krajem a ministerstvem kultury ke společnému postupu.

Při průjezdu po Bohumínské buďte opatrní. Doprava se omezuje podle potřeb stavebníků

28. června 2022 11:47 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Tradičně je v tomto období potřeba opravit silnice a tak by v Ostravě měli řidiči zpozornět při jízdě po Bohumínské ulici. Probíhá na ní totiž velká rekonstrukce a podle potřeb stavebníků se omezuje doprava. V současné době se staví ve dvou úsecích.

Ostrava mění územní plán. Myslivna zůstane lidem k rekreaci

28. června 2022 9:46 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Následující zprávou potěšíme jistě všechny obyvatele Poruby, kteří mají rádi přírodu. Lokalita lesoparku Myslivna zůstane zachována pro rekreaci a plánované rozšiřování technologického parku se vydá jiným směrem. Zastavěno by mělo být pole podél Opavské ulice.

SPOLU v Ostravě představilo program pro komunální volby. Strany chtějí přes 20 procent

27. června 2022 12:07 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Cyklisté budou v Ostravě jezdit po visutých lávkách, Odru překlene další most a veřejné budovy budou mít na střechách solární panely. To jsou některé z bodů, které představila koalice SPOLU pro komunální volby. Za klíčové považují místní politici napojení na vládu.

Ostrava bude mít novou ředitelku knihovny. Miroslava Sabelová po 22 letech odchází

27. června 2022 11:29 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava bude mít novou ředitelku městské knihovny, která má pod sebou úctyhodných 29 poboček po všech městských obvodech. Současná ředitelka Miroslava Sabelová vedla organizaci 22 let.

Ostrava chce pomoci sportovcům po zdražení energií. Mohou žádat o dotace

24. června 2022 14:15 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava chce pomoci sportovním klubům zvládnout neustále rostoucí ceny energií a proto připravila dotační program, který zmírní dopady zdražování. Připraveny jsou i dotace na společensky odpovědné projekty, které jsou určeny pro děti, seniory nebo handicapované.

Ostrava vybrala investora pro přestavbu mrakodrapu. Měl by se podobat návrhu Evy Jiřičné

23. června 2022 9:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava vybrala investora, který opraví mrakodrap na Ostrčilově ulici v centru. Část bytů pak město koupí a bude je pronajímat. Podmínkou je, že se dům bude podobat návrhu, který vypracovala renomovaná architekta Eva Jiřičná.

Ostravští strážníci mají svůj prapor. Nese nápis "Bezpečnost, naše priorita."

22. června 2022 13:06 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Městská policie Ostrava má svůj prapor. Strážníkům ho předal primátor Tomáš Macura při příležitosti třiceti let jejího fungování ve městě. Kromě heraldického znaku Ostravy nese nápis "Bezpečnost, naše priorita."

Na sporáku bublala baňka s drogou. Policisté zadrželi dva "chemiky"

22. června 2022 12:27 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Po klidnějším období covidu nabírá drogová kriminalita zase obrátky. Policisté zatýkají nejrůznější výrobce a dealery po celém našem kraji téměř denně. V Třinci se podařilo zadržet dva vařiče pervitinu přímo při jeho výrobě. Na sporáku bublala baňka s drogou.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více