Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Kořistka

Turisté narušují ochranná pásma zdrojů pitné vody. Často neví, že jim hrozí vysoké pokuty

20. července 2022 11:17 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Vodohospodáři se potýkají s lidmi, kteří narušují ochranná pásma přehrad, které slouží jako zdroje pitné vody. Do jejich okolí je přitom zakázán vstup. Turisté toho ale nedbají, v nádržích se klidně vykoupou nebo se u nich utáboří. Hrozí jim za to vysoká pokuta.

Kamery natočily ve Frýdlantu zloděje elektrokola. Pomozte ho dopadnout

19. července 2022 12:25 | Frýdlant nad Ostravicí | Tomáš Kořistka

Zloději dokáží být velmi pohotoví a proto je nutné neustále dávat pozor na své věci. Tuto zásadu nedodržel majitel elektrokola z Frýdlantu nad Ostravicí, který ho nechal bez dozoru i zámku stát přímo před obchodem. Zloděje natočily kamery.

Hasiči zachraňovali z jímky krávu a tele. Několik hodin prokopávali zdi a základy budovy

19. července 2022 11:21 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Hasiči si musejí poradit s každou situací a zásahy jsou mnohdy opravdu náročné. Ve Starých Heřminovech si museli připadat jako horníci za starých časů, když jejich hlavními nástroji byly svaly a ruční technika. Museli se totiž pobourat až k základům objektu, kde se do jímky propadla kráva s teletem.

Nádraží Ostrava-Vítkovice projde rekonstrukcí. Polovinu budovy chce zabydlet úřad práce

18. července 2022 12:19 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostravany jistě potěší, že se konečně chystá rekonstrukce nádraží Ostrava-Vítkovice, které je v žalostném stavu a patří v současné době k největším kaňkám města. Po dokončení oprav této kulturní památky chce polovinu budovy využít úřad práce.

V Ostravě je k vidění model koncertní haly. Postaven byl kvůli akustickým měřením

18. července 2022 12:01 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Jak jistě víte, Ostrava plánuje výstavbu koncertní haly, jaká nemá v naší zemi obdoby. Pro její dokonalost, je potřeba především dokonalý zvuk a tak bylo nutné postavit model a všechno pořádně proměřit. Postarala se o to špičková japonská společnost a model se kterým pracovala je nyní k vidění v Ostravě v Galerii Plato.

V Mošnově vznikne armádní logistické centrum. Nebude sloužit bojovým účelům

15. července 2022 9:34 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Na letiště do Mošnova se po třiceti letech vrátí armáda. Vznikne tam moderní logistické centrum, které bude především zajišťovat přepravu materiálu a techniky českých vojáků i přesuny spojenců. Díky podpory ministerstva financí bude zrekonstruována i přistávací dráha.

Inspekce hledá svědky srážky aut s policisty. Při nehodě zahynul služební pes

15. července 2022 9:08 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

V květnu jsme vás informovali o srážce dvou vozidel, za jejichž volanty seděli policisté. Jedno z aut spěchalo k případu a jeli v něm kynologové se psem, který při srážce zahynul. Inspekce bezpečnostních sborů nyní zveřejnila videozáznam a hledá svědky nehody.

Městská policie instaluje seniorům kukátka i řetízky. Jejich bezpečí je důležité

13. července 2022 11:51 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Prioritou Městské policie Ostrava je samozřejmě bezpečnost občanů. Senioři patří mezi zranitelnou skupinu lidí a proto vznikl program, který jim pomáhá. Strážníci montují v bytech důchodců kukátka a bezpečnostní řetízky na dveře.

Covid zatím zdravotnictví v MS kraji nezatěžuje. Nárůst nemocných je mírný

13. července 2022 10:09 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka

Asi jste už zaznamenali informace o onemocnění Covid 19, který se znovu vrací na scénu v mnoha zemích Evropy. Čísla rostou i v České republice, ale hejtman Ivo Vondrák přišel s uklidňující zprávou - nárůst je v našem regionu mírný a nijak nezatěžuje zdravotnický systém.

Přípravy na instalaci Muralu nad Bazaly vrcholí. Dílo začne výkopem na Baníku

12. července 2022 11:14 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Vítěz architektonické soutěže na Mural Bazaly je znám a v těchto dnech vrcholí přípravy na instalaci díla. Z jedenácti návrhů dostal nejvíce hlasů výtvor Jana Lörincze, který mapuje historii města od velkého třesku až po současnost. Autor chce na malbu využít stavební odpad a uhelný prach.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více