Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

Sólový jachtař Milan Koláček ztrácí v závodě přes Atlantik na vítěze jen 8 mil

4. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan Koláček na Gaben Follow Me bojuje v náročných podmínkách uprostřed Biskajského zálivu. K mysu Finisterre, kde se konečně závodníci dostanou do stabilního větru, mu schází 170 mil, tedy cca den plavby. Na vedoucího Davida Raisona Milan ztrácí jen 8 mil.

Milan Koláček: Příprava na Transat vrcholí

4. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Poslední dva dny na souši zbývají našemu sólovému jachtaři Milanu Koláčkovi. V neděli odstartuje do sólového závodu přes Atlantik Transat 6,50. Tři roky příprav vrcholí v těchto dnech v La Rochelle.

Milan Koláček na Gaben - Follow Me spolu se soupeři zažívá těžké chvíle u mysu Finisterre

4. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan Koláček na Gaben - Follow Me spolu se soupeři zažívá těžké chvíle u mysu Finisterre. Oblast bez větru se postavila startovnímu poli do cesty. Nejrychleji se podařilo projet závodníkům nejdále
na severu, což byl především Jorg Riechers, Seb Rogues a David Raison. Milan bohužel do této skupiny nepatřil.

Jak šmakuje Moravskoslezsko vyvrcholí Gastrofestivalem na hradě Hukvaldy

27. září 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Kulinářská soutěž Jak šmakuje Moravskoslezsko vyvrcholí už tuto neděli Gastrofestivalem na hradě Hukvaldy. Šéfkuchaři pod vedením gastroexperta Mirka Horáka budou připravovat jídlo podle regionálních receptů, které postoupily do finále soutěže. Můžete ochutnat například Bigos zbojníka Ondráše, Knedle v kyšlym zelu, Lovecké závitky či Hrachulky mojí babičky.

S náměstkem hejtmana MS kraje Jiřím Vzientkem o soutěži Jak šmakuje Moravskoslezsko

25. srpna 2011 18:02 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Náměstka hejtmana Moravskoslezského kraje Jiřího Vzientka, který se zasadil o založení nové regionální tradice v podobě soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko, jsme se zeptali, jak soutěž vznikla. Vzientek rovněž prozrazuje, jak by tato nová tradice měla oživit zájem o regionální jídla v našem kraji.

S gastroexpertem Mirkem Horákem o soutěži Jak šmakuje Moravskoslezsko

25. srpna 2011 3:33 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Odborník na gastronomii Mirek Horák se stal patronem nové kulinářské soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko. Ta vznikla s cílem propagovat regionální kuchyni a oživit typické krajové speciality, které pak budou lidé zase rádi vařit.

Gastro soutěž Jak šmakuje Moravskoslezsko představuje recepty

25. srpna 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Soutěž Jak šmakuje Moravskoslezsko, nový projekt hejtmanství, který má oživit zájem o tradiční regionální kuchyni, představila třináct vybraných receptů. Všechny v ostravském hotelu Park Inn nafotil uznávaný fotograf jídel Karel Kita, a tak si všichni mohli prohlédnout, kdo vlastně bojuje o titul nejchutnějšího jídla.

První cenu ve finále Jak šmakuje Moravskoslezsko získal BIGOS

25. srpna 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Recept vydatné polévky s názvem bigos od paní Pavly Ziembové se stal vítězem prvního ročníku soutěže s názvem Jak šmakuje Moravskoslezsko. Novou tradici založilo hejtmanství Moravskoslezského kraje s cílem propagovat regionální kuchyni.

1. ročník soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko zahájen

24. srpna 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Hejtmanství Moravskoslezského kraje chce založit novou tradici. První ročník soutěže o nejlepší regionální recept s názvem Jak šmakuje Moravskoslezsko zahájil v úterý 23. srpna své intenzivní přípravy v ostravském hotelu Park Inn.

Happy birthday Manuel! Zumba párty je tady!

7. června 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal

V pátek 17. 6. od 18.00 v Národním domě, Prestige Fit Studio slaví své 1. narozeniny! U této příležitosti pořádá velkolepou párty spojenou s oslavami 30. narozenin Juana Manuela Garcii, který se řadí mezi nejlepší zumba učitele na světě.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více