Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

Dnes v 15:00 startuje druhá etapa závodu Transat

13. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Ve Funchalu na Madeiře vrcholí přípravy na start druhé etapy závodu Transat 6,50. Gaben > Follow Me Milana Koláčka je připravena, zbývá jen naložit jídlo a přilepit nový solární panel na desku na zádi lodi. Milan včera večer ještě rozděloval zásoby jídla na jednotlivé dny.

Milan Koláček je v cíli první etapy v závodě sólových jachtařů přes Atlantik

7. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

První etapa závodu Transat 6,50 byla pro Milana Koláčka na Gaben > Follow Me smolná. Pátý den závodu v bouři roztrhl kosatku. Náročné podmínky nedovolovaly plachtu opravit. I s tímto handicapem dokázal Milan dojet do cíle na 23. místě mezi prototypy.

Milan Koláček má v závodě přes Atlantik na dosah první pětku

6. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

7. místo patří Milanu Koláčkovi na Gaben: Follow Me v první etapě
závodu Transat 6,50 v odpoledním hodnocení. Milan má na dosah i první pětku. Bojuje a prodírá se startovním polem vpřed. Připomínám, že 48 hodin zpět ještě zápolil ve třetí desítce. Při hlášení poloh v 1600 UTC jel nejrychleji z celého startovního pole.

Milan Koláček bojuje v závodě Transat s nepřízní počasí

6. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan Koláček na Gaben > Follow Me bojuje v první etapě transatlantické regaty Transat 6,50 s nepřízní počasí. Po zpomalení v bezvětří severně od mysu Finisterre Milan bojoval a propracoval se až na vynikající 7. místo. Pak se však štěstěna znovu obrátila a dříve favorizovaná západní varianta trasy se stala nevýhodnou.

Milan Koláček se v závodu sólových jachtařů propadl na 27. místo

6. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan Koláček na Gaben > Follow Me se v první etapě závodu Transat 6,50 bohužel propadl v celkovém pořadí na 27.místo. Složité meteorologické podmínky způsobily, že bylo nutné se rozhodnout pro západní nebo východní variantu trasy. Milan se rozhodl, spolu s mnoha favority, pro variantu západní, ta však bohužel nevyšla.

Bývalý člen ostravského Polar Sailing Teamu, Milan Koláček, bojuje s nepřízní osudu

6. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan Koláček na Gaben > Follow Me zápolí s nepřízní osudu do poslední chvíle. Dostal se nejdále na východ a bojuje s časem. Nyní je na 23. místě, ale pluje, tak jak ho známe, nejrychleji z celého startovního pole. Každá minuta může hrát v cíli v Brazílii roli.

Soutěž Jak šmakuje Moravskoslezsko vyvrcholila gastrofestivalem na Hukvaldech

5. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Vydatná polévka Bigos se stala pro rok 2011 jídlem Moravskoslezského kraje. Rozhodla o tom soutěž Jak šmakuje Moravskoslezsko. Její vyvrcholení se uskutečnilo první říjnovou neděli na hradě Hukvaldy. Nádherné počasí, vynikající atmosféra, zábava pro děti i pro dospělé a hlavně tradiční regionální delikatesy přivábily na hrad 5 tisíc lidí.

Závod sólových jachtařů přes Atlantický oceán Transat: Třetí noc na vodě

4. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Bliží se třetí noc. Zavodníci bojují již 3 dny a 5 hodin. Milan se
podle imformací ze 16h UT nachazi na 11. mistě. Tuto noc ho čeká
protivítr asi kolem 10 uzlů. Zavodníci zůstávájí hodně pohromade a
zatím nic není rozhodnuto. Může se stát, že celý zbytek závodu až na Madeiru pojede celá flotila proti větru.

Sólový jachtař Milan Koláček dnes odstartoval v závodě přes Atlantický oceán

4. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Dnes v 17:17 odstartoval náš nejlepší sólový jachtař Milan Koláček sólový jachtař Milan Koláček do závodu přes Atlantický oceán Transat 6,50. V závodě dlouhém 4200 mil (cca 8000 km) bude Milan bojovat se 78 soupeři.

Sólový jachtař Milan Koláček je po 1. noci závodu Transat na 5. místě

4. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

79 sólových jachtařů má za sebou první noc na moři. Milan Koláček na Gaben > Follow Me se drží na čele, v pozicích ze 0400 UTC je na 5. místě. Ze všech favoritů volí Milan nejsevernější variantu trasy, nejblíže rhumb line. Podle předpovědí by mělo sice více foukat na jihu Biskajského zálivu, ale směr větru by měl být ideálnější pro lodě více na severu. Znát nyní tu správnou variantu trasy, znamená to samé, jako vytáhnout eso z rukávu.    

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více