Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

Milan je na 4. místě!

20. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milanovi se podařilo skvěle projet v noci mezi Kapverdskými ostrovy a dostal se již na 4.místo. Před sebou má jen vedoucího Bertranda Delesne, který byl druhý v minulém ročníku závodu, Davida Raisona na rychlé Teamwork Evolution a Thomase Normanda.

Milan Koláček má za sebou první týden druhé etapy

20. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan Koláček na Gaben - Follow Me má za sebou první týden samoty na moři. Stále se drží na vynikajícím 6. místě v sólovém transatlantickém závodě Transat 6,50. Náročná plavba vysokou
rychlostí si vybírá svoji daň jak na materiálu, tak i na závodnících samotných.

Komise nevybrala žádný návrh na odkaz TGM

20. října 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Několikaletá diskuse o tom, co se stane dominantou Masarykova náměstí v centru Ostravy, do cíle nedospěla. Město sice ze svého rozpočtu vyčlenilo na realizaci uměleckého díla mimořádných kvalit a trvalého charakteru dva a půl milionu korun, odborná komise ale žádný návrh nakonec nevybrala.

Ostravská radnice zve na Den otevřených dveří

20. října 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Výročí vzniku samostatného československého státu oslaví ostravská radnice tradičním způsobem: Dnem otevřených dveří. V pátek 28. října budou od 13 do 18 hodiny průvodci provázet skupiny zájemců reprezentativními prostory radnice, které jinak nejsou veřejně přístupné. Prohlédnout si mohou i pracovnu Petra Kajnara, kde bude primátor osobně sedět a diskutovat s návštěvníky.

Správná "západní volba" posunula Milana Koláčka na 7. místo

18. října 2011 0:00 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Během posledních 24 hodin se Milan Koláček na Gaben - Follow Me posunul z východní části startovního pole na západ. Byl to vynikající tah a dostal se dopředu až na 7. místo. Milanovi se podařilo využít krátkodobého stočení větru na sever a nyní, kdy již opět vane od severovýchodu, pluje ostřejším kurzem, než mnozí ze soupeřů.

Milan Koláček je na 6. místě!

18. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan Koláček na Gaben - Follow Me stahuje náskok závodníků v čele závodu. Při posledním hlášení poloh v 18: 00 se propracoval na vynikající 6. místo před Jorga Riecherse. Na prvního Bertranda Delesne ztrácí jen 18 mil. Situace u Kapverd se výrazně zamotává, vedoucí jachty zpomalily, Delesne pluje průměrnou rychlostí jen 1,5 uzlu. Milanova rychlost mezi posledními hlášeními poloh byla stále téměř 5 uzlů.

Jen 400 mil zbývá Milanu Koláčkovi ke Kapverdským ostrovům

16. října 2011 20:35 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan na své jachtě Gaben - Follow Me pluje na 10. místě druhé etapy závodu Transat 6,50. Na vedoucího Bertranda Delesne ztrácí 27 mil. Startovní pole o víkendu značně prořídlo, 3 jachty přišly o stěžeň za pouhých 24 hodin, mezi nimi i favorizovaný Andrea Caracci.

Milan Koláček na Gaben - Follow Me je na 3.místě

16. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan po startu zamířil dále na jihovýchod než většina startovního pole. Při prvním hlášení poloh plul na 16. místě, následně se posunul na místo 7. a nyní je již dokonce třetí. Pluje stejnou trasou, jako druhý z první etapy David Raison. Raison je rychlejší než Milan, ale náš favorit je v tuto chvíli jediným, kdo s ním dokáže držet krok. Všechny lodě plují v pasátu, rychlost větru se pohybuje kolem 15 uzlů. Milanova rychlost se drží mezi 9 a 10 uzly.

Milan Koláček na Gaben Follow Me je čtvrtý u Kanárských ostrovů

16. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan Koláček na Gaben > Follow Me je u Kanárských ostrovů. Pohybuje se na vynikajícím 4. místě z téměř 80 startujících. Blíží se k ostrovu La Palma, který nechá po levoboku.

Druhá etapa závodu Transat 6,50 je odstartována

14. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan Koláček spolu s dalšími favority startoval od bóje na levé straně startovní čáry, kde bylo mnohem volněji. Vítr v době startu vál rychlostí 6 uzlů a pozvolna sílil. Startovní pole zamířilo na západ k bóji na západě Funchalu.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více