Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

Milan Koláček je po 19 dnech na moři v cíli...

2. listopadu 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Po 19 dnech na moři a 3200 uplutých mil, je Milan Koláček v cíli v brazilském Salvadoru. Cílovou čarou závodu Transat 6,50 proplul na 12. místě ve druhé etapě a 14. místě celkově. Milan je prvním Čechem, který dokázal Atlantik překonat v královské kategorii prototypů.

Milan Koláček na 11. místě?

1. listopadu 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan Koláček stáhnul soupeře před sebou při posledním hlášení poloh na pouhých 8 mil ztráty, před 48 hodinami to přitom bylo ještě více než 50 mil. Je to neuvěřitelný závěr, přesto se však zdá, že ztrátu, kterou má z rovníkových tišin, nedožene. Bohužel. Milan bude muset odhalzovat k pobřeží a na své soupeře nejspíše ztratí. Do cíle mu zbývá 200 mil a před sebou tak má poslední noc na moři.

722 mil zbývá Milanu Koláčkovi do cíle. Jaké má šance?

30. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

722 mil zbývá Milanu Koláčkovi na Gaben > Follow Me do cíle v Salvadoru. Momentálně je na 11. místě a na soupeře před sebou ztrácí 38 mil. Taková ztráta se zdá být nedohnatelná, ale můžeme zkusit počítat. Pokud by vydržely stávající průměrné rychlosti obou závodníků, zbývá jim do cíle 3,5 dne. Milan by každý den na svého soupeře najel 24 mil.

Milan Koláček dokázal za 24 hodin uplout přes 240 mil

30. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan Koláček na své Gaben - Follow Me dokázal za 24 hodin uplout přes 240 mil. Za 36 hodin stáhl na své soupeře před sebou neuvěřitelných 36 mil. Jeho ztráta na první desítku je nyní 21 mil a do cíle zbývá 406 mil. Milan pluje na rozdíl od svých soupeřů daleko na moři, je o 70 mil dále od pobřeží, než skupina před ním.

Kdo neriskuje, nevyhraje!

30. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Milan Koláček na Gaben - Follow Me zvolil jako jediný kurz daleko od pobřeží. Pluje zatím rychleji, než šestice závodníků před ním, ale je otázkou, jestli to bude stačit na vybudování dostatečného náskoku na to, aby mohl udělat obrat a dostat se k pobřeží před přídě soupeřů. Nic zatím není jasné a souboj o 5. místo je stále otevřený.

Konečně pasát. Milan je 12.

26. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Čelo závodu Transat 6,50 je konečně v pasátu. Bouřlivé rovníkové tišiny se však ještě stihly podepsat na dalším startujícím. Australan Scott Cavanough v noci spustil svoji EPIRB bóji a požádal o pomoc. Na místo se rozjela plnou rychlostí doprovodná loď Pen Ar Clos. Ukázalo se, že Scott přišel o stěžeň a při nehodě byla neopravitelně poničena příď.

1200 mil zbývá Milanu Koláčkovi do cíle

26. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

1200 mil zbývá Milanu Koláčkovi na Gaben - Follow Me do cíle v Brazílii. Bohužel se zdá, že první ročník Transatu, kterého se zúčastnil, nebude patřit k jeho šťastným. Milan si spolu s Nico Boidevezim v jižním větru vyjel k východu, jak by bylo kdykoli jindy správné, aby pak mohli letět k cíli ideálním kurzem plnou rychlostí.

Nevyzpytatelný souboj s tišinami

24. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Čelo startovního pole závodu Transat 6,50 míří na jihovýchod, stoupá v jižním větru. Druhá skupina lodí stále ještě bojuje s rovníkovými tišinami, s bezvětřím a prudkými bouřkami, častými
změnami a neustálými výměnami plachet. V této druhé skupině je i náš Milan Koláček na své Gaben - Follow Me.

Milan Koláček se drží na 10. místě

23. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Rovníkové tišiny se posunuly k jihu a závodníci je mají stále před sebou. Nejrychleji jede vedoucí David Raison, jehož náskok se zvýšil na téměř 30 mil. Milan na Gaben > Follow Me se drží stále na vynikajícím 10. místě.

Rovníkové tišiny nepřinesly Milanovi štěstí

21. října 2011 0:00 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

První náznak rovníkových tišin nepřinesl Milanovi štěstí. Projel sice výborně Kapverdské ostrovy, ale dále se dostal do míst se slabým větrem a byl dojet a předjet šesticí soupeřů a spadl na 10.místo.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více