Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Tomáš Tikal

ENERGIE A KRAJ: Budoucnost MS kraje je v komunitní energetice

13. října 2022 19:41 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Energetická krize otřásá celou Evropou a MS kraj není výjimkou. Není proto od věci poslechnout si plány nejvyšší zástupců města Ostrava a MS kraje v oblasti energií. Slovo mají primátor Ostravy Tomáš Macura a první náměstek MS kraje Jakub Unucka.

ENERGIE A KRAJ: Evropská komise schválila Německu státní podporu

13. října 2022 19:38 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Evropská komise schválila Německu státní podporu pro chemičku BASF a ocelárnu Salzgitter. Podpora má formu dotací, které budou využity na podporu výroby obnovitelného vodíku. Celkem se jedná o 1,13 miliardy EUR, díky které budou vybudovány elektrolyzéry o instalovaném výkonu celkem 154 MW.

ENERGIE A KRAJ: Veletrh úspor se zaměřil na šetření energií

13. října 2022 19:35 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Veletrh úspor v ostravském Trojhalí vstoupil do svého prvního ročníku. Pozvání přijalo šedesát vystavovatelů, kteří návštěvníkům především radili a vysvětlovali, jak se dá v energiích uspořit.

STUDUJ U NÁS: Představujeme akci Hlučín, město s řemeslnou tradicí

13. října 2022 19:33 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Desátý ročník setkání mladých malířů-natěračů v Hlučíně, které tradičně prezentuje řemesla a služby, se jmenuje „Hlučín, město s řemeslnou tradicí“. Pořadatelem je Odborné učiliště a Praktická škola Hlučín.

STUDUJ U NÁS: Dvě studentky Gymnázia Příbor získaly Zlaté pásmo DoFe

13. října 2022 19:31 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Gymnázium Příbor patří mezi střední školy v MS kraji, které věnují maximální pozornost programu DoFe. Nedávno navíc dvě studentky tohoto Gymnázia získaly takzvané zlaté pásmo.

STUDUJ U NÁS: Trh vzdělávání a uplatnění přilákal 77 středních škol

13. října 2022 19:26 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Desítky středních škol z celého MS kraje, firmy a další zaměstnavatelé se prezentovali v rámci Trhu vzdělávání a uplatnění ve Frýdku-Místku. Dějištěm se stala hala Polárka.

MS kraj se prezentoval zástupcům Evropského hospodářského a sociálního výboru

11. října 2022 10:32 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Velký svět techniky v ostravských Dolních Vítkovicích se stal dějištěm konference o cestě evropské ekonomiky k zelenému hospodaření. Pozvání přijali také zástupci Evropského hospodářského a sociálního výboru.

ENERGIE A KRAJ: Výstava Volty.cz se zaměřila na úspory energií

10. října 2022 20:28 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrotechnická výstava Volty.cz v ostravském Trojhalí se zaměřila na úspory energií, chytré domácnosti a moderní elektroinstalační materiály.

STUDUJ U NÁS: Gymnázium Ostrava - Zábřeh slavilo 65. výročí

10. října 2022 20:20 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Gymnázium Ostrava – Zábřeh poskytuje výhradně osmiletou formu vzdělávání a u příležitosti 65. výročí od založení uspořádalo oslavy včetně Dne otevřených dveří.

STUDUJ U NÁS: Veletrh středních škol na VŠB-TU Ostrava

4. října 2022 8:24 | Ostrava-město | Tomáš Tikal

Aula VŠB-TUO patřila přehlídce porubských středních škol. Uskutečnila se tady už tradiční akce Tvoje škola je hned za rohem, kterou už třetím rokem pořádá porubská radnice pro žáky 9. tříd základních škol v obvodu, aby jim ulehčila rozhodování o tom, kam dál.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více