Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Doubledeckery mají novou trasu. Do ostravské Zoo a DOV se s ním svezou i obyvatelé Poruby a Jihu

2. května 2022 8:53 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Doubledeckery DPO nově jezdí do ostravské zoologické zahrady a Dolní oblasti Vítkovic z Ostravy-Jihu a Poruby. Cílem je přilákat další cestující a zvýšit pohodlí při přepravě do těchto hojně navštěvovaných turistických cílů Ostravy.

Sférické kino, kynologové, různé hry. Den Země v Komenského sadech byl pestrý

29. dubna 2022 16:57 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

V centru Ostravy si také letos připomněli Mezinárodní Den země. Tento svátek se každoročně slaví 22. dubna různými workshopy a aktivitami zaměřenými na ekologii. V Ostravě si Den Země lidé užili v Komenského sadech.

Od Ostravsko-opavské operace uplynulo 77 let. Nejhůře během ní dopadla Opava a její okolí

29. dubna 2022 12:00 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V těchto dnech si připomínáme 77. výročí osvobození Ostravy. Boje nejen o Ostravu byly součástí Ostravsko-opavské operace, která trvala 41 dní a padlo při ní bezmála 25 tisíc vojáků Sovětské a Československé armády. Zhruba 90 tisíc jich bylo zraněno.

V Černé perle bude po rekonstrukci moderní klinika. Budova v bruselském stylu po letech ožije

28. dubna 2022 19:03 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Černá perla v Ostravě-Porubě je významnou budovou z hlediska architektury. Postavena byla v bruselském stylu a dlouhá léta v ní sídlily kanceláře. Posledních zhruba 15 let ale chátrala a byla spíše černou dírou. Teď se konečně opravuje a vzniká v ní klinika.

Účast opět předčila očekávání. Porubský lesopark uklízelo přes 150 lidí

28. dubna 2022 18:50 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Ostravě-Porubě se uskutečnil už druhý ročník akce Ukliďme porubský lesopark. Lidé v obvodu se tak zapojili do celorepublikové akce Ukliďme Česko. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek ve veřejném prostoru.

V Ostravě-Porubě slavili Den Země. 20. ročník nabídl spoustu novinek

28. dubna 2022 18:34 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě se uskutečnil jubilejní 20. ročník akce Den Země. Představilo se na něm na 3 desítky různých organizací a spolků, které zejména dětem nabídly různé aktivity s ekologickou tématikou.

Černá perla v Ostravě-Porubě bude sloužit jako klinika. Bruselský styl budovy zůstane zachován

28. dubna 2022 9:58 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Černá perla v Ostravě-Porubě je významnou budovou z hlediska architektury. Postavena byla v bruselském stylu a dlouhá léta v ní sídlily kanceláře. Posledních zhruba 15 let ale chátrala a byla spíše černou dírou. Teď se konečně opravuje a vzniká v ní klinika.

Bolest mizí takřka okamžitě. Cyberknife ve FN Ostrava léčí i ischemickou chorobu srdeční

27. dubna 2022 9:05 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Kardiologové z Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí spolu s odborníky Kliniky onkologické ostravské fakultní nemocnice léčí pacienty s anginou pectoris metodou, která nemá ve světě obdoby. Nesnesitelnou bolest odstraňují ozařováním kybernetickým nožem CyberKnife.

Chodníky v Ostravě-Jihu opravují podle pasportu komunikací. K dispozici je na webu

26. dubna 2022 17:03 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

K poslednímu březnu městský obvod Ostrava-Jih opět aktualizoval takzvaný pasport komunikací. Právě podle něj radnice postupně opravuje chodníky. Přednost mají ty, které jsou ve velmi špatném stavu.

Do participativního rozpočtu v Ostravě-Jihu se zapojuje čím dál více základních škol

26. dubna 2022 15:47 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Participativní rozpočet v Ostravě-Jihu probíhá také na základních školách. Zájem dětí, které jsou velmi kreativní, je velký. Roste i počet škol, které se do školního participativního rozpočtu zapojují.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více