Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Prostor před Kotvou v Zábřehu roste do krásy. Začala jeho revitalizace

19. dubna 2022 17:10 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Zábřehu začala revitalizace prostoru před Obchodním centrem Kotva. Celé místo tak bude pro obyvatele i turisty daleko atraktivnější a komfortnější.

Z TOP 10 nejoblíbenějších stanic Ostravy je 5 v Porubě. Sdílená kola jsou stále oblíbená.

19. dubna 2022 0:11 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

O sdílená kola je mezi Porubany stále velký zájem. Ukazuje to žebříček oblíbenosti tohoto dopravního prostředku. Mezi 10 stanicemi, které jsou nejvíce využívané a mají nejvyšší počet výpůjček, je polovina z Poruby.

Tradiční řemesla, živá zvířátka a dobroty. Centrum Ostravy ožilo Velikonocemi

15. dubna 2022 15:19 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Na Masarykově náměstí v Ostravě si přijdou na své všichni milovníci jara. Na tradičním Velikonočním jarmarku jsou k vidění mimo jiné ukázky tradičních řemesel. Pletou se pomlázky, malují kraslice a předvádějí se kováři, řezbáři, nebo košíkáři.

Do porubské MŠ Exilu dojíždí autistické děti z celého MS kraje, Pečuje i o chlapce z Ukrajiny

14. dubna 2022 16:25 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Školka Exilu v Ostravě-Porubě funguje nejen jako předškolní zařízení. Jejím plusem je terapeutický klub pro děti s poruchou autistického spektra, který organizuje už 12. rokem. Momentálně ho navštěvuje 14 dětí a jeden chlapec z Ukrajiny.

V Porubě padl rekord. Hravou výstavu Svět fantazie z kostek navštívilo téměř 9 tisíc lidí

14. dubna 2022 14:28 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Do Poruby se po dvouleté covidové pauze vrátila výstava modelů ze stavebnice Lego s názvem Svět fantazie z kostek. Největší akce tohoto druhu v MS kraji dva dny probíhala na Základní škole Dětská, kam po celé dva dny proudily davy lidí.

Z TOP 10 nejvyužívanějších stanic sdílených kol je pět v Porubě

14. dubna 2022 14:13 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

O sdílená kola je mezi Porubany stále velký zájem. Ukazuje to žebříček oblíbenosti tohoto dopravního prostředku. Mezi 10 stanicemi, které jsou nejvíce využívané a mají nejvyšší počet výpůjček, figuruje hned 5 z Poruby.

Tradiční řemesla, živá zvířátka a dobroty. Centrum Ostravy žije Velikonocemi

14. dubna 2022 12:06 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Masarykovo náměstí v centru Ostravy po roční covidové pauze opět ožilo velikonočním jarmarkem. K mání je tady nejen spousta velikonočních dekorací, ale také různých dobrot a atmosféru dokresluje i bohatý kulturní program.

Porubská MŠ Čs. exilu pomáhá rodinám s autistickými dětmi. Je mezi nimi i chlapec z Ukrajiny

13. dubna 2022 10:50 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Školka Exilu v Ostravě-Porubě funguje nejen jako předškolní zařízení. Jejím plusem je terapeutický klub pro děti s poruchou autistického spektra, který organizuje už 12. rokem. Momentálně ho navštěvuje 14 dětí a jeden chlapec z Ukrajiny.

Senioři z Ostravy-Jihu ukázali, že se umí hezky obléknout na každou příležitost

12. dubna 2022 18:36 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Senioři z Ostravy-Jihu se vůbec poprvé sešli na módní přehlídce s názvem Z našeho šatníku. Modelky i manekýni na ní předvedli to nejlepší, co našli ve skříni a inspirovali tak ostatní.

Senior expres Jih funguje už 5 let. Stoupá jak zájem o tuto službu, tak počet taxíků

12. dubna 2022 17:40 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Zvýhodněná služba Senior expres Jih má za sebou 5 let provozu. Taxíky pro seniory poprvé vyjely na jaře roku 2017 a zájem o ně od té doby stále roste. Postupně se tak zvyšoval počet aut, díky čemuž se zlepšila i dostupnost této služby a zkrátila čekací doba.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více