Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Senioři ČR se přestěhovali do moderních prostor. Už je ukázali i lidem

9. září 2021 15:23 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Organizace Senioři ČR Ostrava se přestěhovala do nových prostor. Nově se schází v knihovně na Podroužkově ulici v Ostravě-Porubě, která nedávno prošla kompletní rekonstrukcí. Poprvé se tady všichni sešli na Dni otevřených dveří.

Okolí Kotvy v Ostravě-Zábřehu projde kompletní rekonstrukcí. Získá tak moderní vzhled

8. září 2021 9:53 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Sídliště Zábřeh projde další etapou revitalizace. Proměnou by už v příštím roce měla projít veškerá prostranství kolem nákupního centra Kotva a také před kostelem svatého Ducha, kde se momentálně nachází velké parkoviště.

Přeshraniční spolupráce pokračuje. Čeští a polští senioři si v Ostravě-Jihu společně zasportovali

7. září 2021 21:30 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu si společně zasportovali místní senioři se svými přáteli z Polska. V rámci projektu přeshraniční spolupráce Senioři bez hranic II se v Bělském lese a kulturním domě K-trio uskutečnil Sportovní den.

David Koller, Mike Spirit, kapela Nebe. Hvězdný program Slavností Jihu přilákal davy lidí

7. září 2021 16:59 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Uplynulý víkend na Jihu Ostravy patřil už tradičním Slavnostem Jihu. Uskutečnily se na bývalém fotbalovém stadionu u letního aquaparku a nabídly bohatý kulturní program.

Nové chodníky, cyklostezka i mobiliář. Prostor před Kotvou v Zábřehu projde rekonstrukcí

7. září 2021 16:50 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Sídliště Zábřeh projde další etapou revitalizace. Proměnou by už v příštím roce měla projít veškerá prostranství kolem nákupního centra Kotva a také před kostelem svatého Ducha, kde se momentálně nachází velké parkoviště.

Gothic styl je pro každého a na každou příležitost. Ukázala netradiční módní přehlídka v Ostravě

6. září 2021 10:05 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Hedvábný starý dům v Ostravě-Kunčičkách zažil velkou módní show. Vůbec poprvé tady uspořádala módní přehlídku v goticko romantickém stylu návrhářka a malířka Marcela Vymyslická. Její součástí byla i jedinečná výstava obrazů.

Zastaralá jídelna krnovské nemocnice prošla kompletní rekonstrukcí. Nově má i klimatizaci

6. září 2021 9:56 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V krnovské nemocnici prošla kompletní modernizací jídelna z 50. let. Vše v ní bylo tmavé a zastaralé a zaměstnanci se tam necítili moc dobře. Teď získali komfortní a navíc klimatizovaný prostor s moderními technologiemi.

Radnice MOaP se zapojila do Ostravské muzejní noci. Nabídla prohlídky, koncert i soutěže pro děti

3. září 2021 16:52 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Po roční covidové přestávce se do Ostravy vrátila Ostravská muzejní noc. Do 12. ročníku této oblíbené akce se zapojilo 23 institucí, mezi nimi i radnice Moravské Ostravy a Přívozu, která si pro návštěvníky připravila bohatý program.

Do Ostravy-Poruby se sjely špičky české cyklistiky. Včetně olympioniků z Tokia

2. září 2021 15:59 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Hlavní třída v Ostravě-Porubě opět po roce patřila profesionálním cyklistům. Uskutečnil se tady už 18. ročník Memoriálu Jana Veselého, který tentokrát ošperkovali hned dna olympionici. Michael Kukrle a Michael Schlegel.

Porubským dětem zpestřily prázdniny příměstské tábory s výukou angličtiny

2. září 2021 15:45 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Porubská radnice vůbec poprvé uspořádala příměstské tábory s výukou angličtiny. Probíhaly po týdnu a každý byl zaměřený na něco jiného. Děti si tak mohly vybrat takový týden, který je bavil nejvíce.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

Více