Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Covid zkomplikoval ozdravné pobyty dětí z Ostravy-Mariánských Hor

25. srpna 2020 11:13 | Ostrava-Mariánské hory | Yvona Fajtová

Místo Luhačovic Beskydy. Ozdravné pobyty dětí z mateřských škol v Ostravě-Mariánských Horách musely změnit nejen místo. Kvůli COVIDU radnice přesouvala i termíny tak, aby o ně děti se svými rodiči nepřišly. A povedlo se.

Utajené cvičení záchrany tonoucího prověřilo plavčíky na havířovském koupališti

24. srpna 2020 12:41 | Havířov | Yvona Fajtová

Jak správně vyhodnotit situaci při které jde o život, včas zasáhnout, rychle poskytnout první pomoc a zajistit následná opatření k záchraně života. Takovou zkouškou opět prošli plavčíci na koupališti v Havířově

Zdarma na památky. MS kraj chce zvednout cestovní ruch negativně ovlivněný covidem

24. srpna 2020 10:06 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Moravskoslezský kraj chce přilákat další turisty. Vybrané památky proto zpřístupní zcela zdarma. Bez vstupného je budete moci navštívit během září a října. Turistické atraktivity kraje propaguje i vlak, který jezdí několikrát denně.

Stavební práce finišují. Prázdniny patří v Ostravě-Porubě opravám škol a školek

21. srpna 2020 21:18 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V Ostravě-Porubě se přes prázdniny pustili do rekonstrukcí vybraných základních a mateřských škol. Celkem letos v létě radnice proinvestuje 9 a půl milionů korun. Jednou z největších investic je rekonstrukce jídelny Základní školy Bulharská.

Centrální obvod Ostravy chystá rekonstrukci Dvorany. Chce ji vrátit lidem

21. srpna 2020 20:53 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Centrální obvod Ostravy chce zrevitalizovat prostor po bývalé knihovně v budově úřadu. Měla by tady vzniknout výstavní síň ve funkcionalistickém, nebo Art deco stylu. Už je vypracovaná projektová dokumentace.

Ulice Slavníkovců v Ostravě-Mariánských Horách prochází rekonstrukcí. Lidé na ni čekali roky

21. srpna 2020 9:23 | Ostrava-Mariánské hory | Yvona Fajtová

Obyvatelé Ostravy-Mariánských Hor mají důvod k radosti. Roky psali na radnici podněty, žádostí a požadavky ohledně rekonstrukce ulice Slavníkovců, která se odkládala kvůli nedostatku financí. Teď se konečně dočkali.

Sdílko u Duhy v Ostravě-Porubě nekončí. Nabídne další nabitý týden

20. srpna 2020 21:31 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

U Duhy v Ostravě-Porubě pokračuje Sdílko. Netradiční pop up expozice vytvořila z průchozího prostoru útulné náměstíčko, na kterém se každý den děje něco nového a láká k zastavení téměř každého, kdo jde kolem.

Stand up show komiků z HumorOVY ukončila Letní uměleckou scénu v Porubě

20. srpna 2020 0:55 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Letošní Letní umělecká scéna skončila. Sladkou tečku za ní udělalo seskupení stand-up komiků HumorOva na porubském zámku. Vystoupení si nenechalo ujít více než 150 lidí, kteří se bavili od začátku až do úplného konce.

Na Jihu je na 30 kilometrů cyklostezek. Další se začne stavět letos

19. srpna 2020 14:33 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Ostrava začne stavět další cyklostezky. Tentokrát ne rekreační, ale takové, které obyvatelům umožní dostat se do práce, do obchodu, nebo do školy rychle a bezpečně. Jedna taková vznikne i na Jihu.

Do Jeseníků se sjely mercedesy včetně veteránů

19. srpna 2020 10:58 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Jeseníky projela kolona mercedesů. Na rallye s názvem Mercedesem za Pradědem tak lidé mohli na různých místech nejvyšších moravskoslezských hor obdivovat jak veterány, tak novější auta této značky.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více