Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Ze ZŠ v Ostravě je vysoce moderní Fakulta bezpečnostního inženýrství

5. února 2020 20:49 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoké školy báňské technické univerzity zdárně ukončila III. etapu rekonstrukce svého areálu v Ostravě-Výškovicích. Novotou tak září další budovy v areálu, které získaly moderní vzhled.

Školáci a děti z MŠ vyjedou na hory vyčistit si plíce od znečištěného ovzduší

4. února 2020 21:19 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Děti z mateřských škol a také žáci základních škol z Jižního města pravidelně jezdí na ozdravné pobyty, na které přispívá ostravský magistrát i MS kraj. Už v březnu se tak v Jeseníkách zregenerují další školáci

Krnov chce nanonástřiky ve školkách, rodiče ne. Sepsali proti nim petici

3. února 2020 15:38 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Krnově se bouří proti nástřikům nanočástic oxidu titaničitého v mateřských školách. Rodiče proti nim sepsali petici, protože nikdo neví, jaké to bude mít v budoucnu dopady na zdraví dětí.

Hokejové souboje se soupeři ale i s teplým počasím. V Bruntále proběhl 2. ročník hokejového turnaje nejmenších nadějí

3. února 2020 9:48 | Bruntál | Yvona Fajtová

Velmi teplé zimní počasí těchto dnů působí zásadní problémy organizátorům zimních akcí v celé zemi. Do boje s ním se pustili i nejmenší hokejisté v Bruntále. Místní klub uspořádal hokejový turnaj Bandits Cup pod širým nebem.

Nevzhledná bytová jádra postupně mizí. Na Jihu modernizují koupelny obecních bytů

28. ledna 2020 23:10 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu se pustili do výměny starých umakartových jader v obecních bytech. Připraveny jsou vizualizace i pilotní projekt, v jehož rámci proběhne výměna jader najednou v celém domě.

Festival řemesel ukázal deváťákům možnosti, kam dál

28. ledna 2020 22:42 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V kulturním domě K-trio proběhl už 12.ročník oblíbené kce Řemeslo má zlaté dno. Studenti středních škol a učilišť na ni předvádějí své obory žákům 9.tříd základních škol. Ti si tak na vlastní kůži vyzkoušejí různá řemesla a snadněji se tak rozhodnou, kam dál.

Studenti plánovali svatební cesty. Bodovala romantika i Drákula

28. ledna 2020 22:26 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Studenti středních škol z Česka a Slovenska si zasoutěžili o nejlepší průvodcovskou dvojici. Už 11.ročník mezinárodní soutěže Mladý průvodce se uskutečnil na Střední škole společného stravování v Ostravě-Hrabůvce, kam vás právě teď zavedeme.

ZŠ Gen. Píky pomáhá druhým. Pravidelně přispívá nadacím i útulkům

24. ledna 2020 13:48 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

V Základní škole Gen Píky v Ostravě mají srdce na pravém místě. Neustále se zapojují do různých dobročinných akcí a hledají způsoby jak pomoci nejen lidem, kteří to potřebují. Naposledy tady uspořádali sbírku na pomoc pozůstalým po obětech šíleného střelce, který loni v prosinci usmrtil 7 lidí v čekárně traumatologické ambulance ostravské fakultní nemocnice.

Švestky, jablka, hrušky, dokonce i dýně. V pálenicích se teď dveře netrhnou

24. ledna 2020 11:49 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Pálenice teď jedou naplno. Lidé sem hojně vozí svůj kvas a to i přesto, že loňský rok ovoci moc nepřál. Neprospěly mu pozdní mrazy a v létě pak velká sucha. Pálí prostě, co se dá.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více