Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Nejlepší novoroční ohňostroj v MS kraji? V Ostravě-Jihu nikdy nezklamal

7. ledna 2020 12:31 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě Jihu už tradičně přivítali Nový rok velkolepým ohňostrojem. Odpálen byl na kruhovém objezdu v Ostravě-Hrabůvce a nabídl nádhernou podívanou ,která trvala celých 15 minut a byla podkreslená hudbou.

Ze srazu otužilců šel mráz po zádech, voda měla jen 4 stupně

30. prosince 2019 11:05 | Bruntál | Yvona Fajtová

V Bruntále si dali sraz otužilci ze širokého okolí, aby si společně zaplavali v Kobylím rybníku. Touto tradicí nazvanou Bruntálský krystalek každoročně na Boží hod oslavují Vánoce.

Zimním Bruntálem opět proběhli místní saunaři. Na cestě je doprovázel i sníh a mráz.

29. prosince 2019 23:54 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Také do Bruntálu již dorazila opravdová zima. Ani mrazivé teploty a čerstvý sníh však neodradily místní saunaře od tradiční akce, kterou se každoročně loučí se starým rokem. Letos se jich zúčastnil dokonce rekordní počet.

Pod cvilínskými schody zněly vánoční koledy. Ani déšť nepokazil vánoční atmosféru

27. prosince 2019 12:29 | Krnov | Yvona Fajtová

Na Cvilínce pod cvilínskými schody se vůbec poprvé zpívaly vánoční koledy. Tuto krásnou předvánoční akci zorganizoval pěvecký sbor Altán, který jí chtěl potěšit nejen své kamarády a známé. ale také širokou veřejnost. Jedinou vadou na kráse bylo deštivé počasí

Jezerní důl ukrýval vzácné důlní kolečko. Své místo najde v Muzeu Břidlice

24. prosince 2019 17:54 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Muzeum Břidlice v Budišově nad Budišovkou získalo vzácný historický předmět. Jde o zrestaurované dřevěné důlní kolečko, jehož stáří se odhaduje kolem 100 let. Objevili ho potápěči při průzkumu břidlicového dolu v Čermné ve Slezsku.

Kulturní zážitky ve formě dárků si senioři užili

24. prosince 2019 15:19 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Senioři z klubu Akord dostali krásné dárky. Na závěrečné akci letošního roku s názvem Seniorům pod stromeček, se jim tak splnilo to, o co si sami napsali, Nebyly to dárky věcné, ale ve formě kulturních zážitků.

Radnice nadělila dárky seniorům. Rozdávala je v Senior Expresu

24. prosince 2019 14:41 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Dárky se seniorům rozdávaly i v rámci služby Senior expres. která je jim k dispozici každý všední den. Tato předvánoční nadílka se tak stala krásnou tradicí.

Jeseníky lákají lyžaře. Víme, kde jezdí vleky

22. prosince 2019 11:38 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Jeseníkách se postupně rozjíždí další a další vleky. Momentálně se lyžuje v Karlově, Branné a nově i v Malé Morávce, kde sjezdovky pokrývá až 60 cm technického a přírodního sněhu. Běžkaři zatím mají smůlu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více