Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Sedm vánočních stromů a nová výzdoba. To jsou Vánoce na Jihu

9. prosince 2019 11:52 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Městský obvod Ostrava-Jih má novou vánoční výzdobu. Je v jednotné bílé barvě, kterou každý den po setmění září nejen ulice, ale i radnice a kulturní zařízení. Novinkou je i kiss point.

První lyžaři v ČR se proháněli na sjezdovce v Karlově pod Pradědem. Jak si to užili?

9. prosince 2019 11:26 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Karlově pod Pradědem letos jako první v Česku odstartovali lyžařskou sezónu. A to před víkendem večerním lyžováním na sjezdovce Ski express se čtyřsedačkovou lanovkou. První lyžovačku si nenechaly ujít stovky nadšenců.

Provazochodci, kulturní vystoupení, vánoční zvyky a obyčeje. Rozsvícení vánočního stromu zahájilo krnovské adventní trhy

6. prosince 2019 11:50 | Krnov | Yvona Fajtová

Na hlavním náměstí v Krnově se na 1.adventní neděli se slavnostně rozsvítil vánoční strom a  zároveň začaly adventní trhy. V rámci bohatého kulturního programu předvedli strhující show mimo jiné kluci na lanech.

Senioři už nemusí nosit nákupy do schodů. Pomohly nové výtahy

5. prosince 2019 22:11 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V domech s byty pro seniory v Ostravě-Hrabůvce slouží lidem 3 nové výtahy. Stavět se začaly v červenci a vyžádaly si zhruba 6 a půl milionů korun.

Advent začal na Jihu rozsvícením vánočního stromu se skřítky a andělem

3. prosince 2019 11:42 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Teď zavítáme na náměstí SNP v Zábřehu, kde slavnostně rozsvítili vánoční strom. Byla to nádherná podívaná, kterou si nenechaly ujít stovky lidí.

V SVČ Krnov mohli lidé procestovat vánoce ve světě

29. listopadu 2019 11:26 | Krnov | Yvona Fajtová

SVČ Krnov už žije předvánočními akcemi. Jednou z nich byla přednáška o vánočních zvycích v cizích zemích. Návštěvníci se tak dozvěděli, jaké tradice dodržují lidé v Americe, Anglii , Irsku a Itálii.

Vánoční kluziště, koncerty, zvyky. Masarykáč žije adventem

29. listopadu 2019 10:22 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Vánoční výzdoba v centru Ostravy je letos bohatší. Úplně nová je například na náměstí Edvarda Beneše a na Hlavním nádraží, v Husově parku přibyla velká světelná brána a nové ozdoby jsou i na náměstí Svatopluka Čecha Mnohem působivější bude i vánoční strom na Masarykově náměstí.

Unikátní výletní loď Harta už může na vodu i s turisty. Státní plavební správa ji dala zelenou

28. listopadu 2019 17:48 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Unikátní výletní elektroloď Harta už může vozit turisty. Po náročných testech a zkouškách získala.osvědčení provozu, které ji vydala státní plavební správa. Původně se počítalo s tím, že vypluje na hladinu přehrady Slezská Harta už v červnu.

1.SC Tempish Vítkovice se připravuje na Pohár mistrů

23. listopadu 2019 13:21 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Florbalový klub 1.SC Tempish Vítkovice si i letos vede skvěle. Ženy momentálně vévodí extraligové tabulce a muži jsou v superlize na 3.místě. Oba týmy se teď připravují na Pohár mistrů.

Kurz španělské kuchyně na středních školách. To jsou dobroty i kultura

22. listopadu 2019 13:09 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Střední škola společného stravování měla jedinečnou možnost seznámit se se španělskou gastronomií. Do tajů španělské kuchyně zavedl studenty prvního a druhého ročníku šéfkuchař přímo ze Španělska.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více