Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Krnovská nemocnice otevřela novou lékárnu, má i intimní zónu

6. listopadu 2019 12:50 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Krnovská nemocnice má zbrusu novou lékárnu, metabolické centrum a onkologickou ambulanci. To vše pod jednou střechou. Dvoupodlažní budova vyrostla hned za vjezdem do areálu a MS kraj za ni zaplatil téměř 70 milionů korun.

Nadšenci zachraňují původní jabloně a hrušně. Ovoce ponesou všem

5. listopadu 2019 18:20 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Krnově chtějí mít největší ovocný sad v Česku. Vzniká v Chomýži v lokalitě bývalé vojenské střelnice, kde dobrovolníci vysadili prvních 100 stromů.

Schodařská sezóna skončila výběhem na Mount Everest. 218 schodů si někteří vyběhli i několikrát

1. listopadu 2019 11:31 | Krnov | Yvona Fajtová

V Krnově ukončili schodařskou sezónu. A to pomyslným výběhem ze dna Mariánského příkopu až na vrchol Mount Everestu. Běželo se nonstop 24 hodin a převýšení bylo 20 tisíc metrů.

Chystáte svatbu? Co třeba mezi skalničkami

1. listopadu 2019 11:30 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Arboretum Paseka. To je krásné místo nedaleko hradu Sovinec na Rýmařovsku, kde kdysi byla skládka. Dnes tady rostou kromě tradičních i vzácné druhy rostlin a lidé tady jezdí z široka daleka nejen na procházky.

Svatohubertská mše a myslivecké tradice na Cvilíně s Jesenickými trubači a výborným gulášem

25. října 2019 11:37 | Krnov | Yvona Fajtová

Myslivci opět předvedli své tradice a zvyky. Příležitost k tomu mají každoročně na svatého Huberta, který je jejich patronem. Ve městech a obcích tak tradičně pořádají Svatohubertské mše.

70 tun utracených ryb. V Petrově rybníce v Krnově řádil herpes virus

23. října 2019 14:07 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Mimořádná veterinární opatření na Petrově rybníce v Krnově skončila a už brzy se do něj vrátí život. Nařízena byla v polovině srpna letošního roku poté, co se tady objevil pro kapry smrtící koi herpes virus. Lidé se nemuseli bát. Na člověka přenosný není.

Muzeum nábytku vdechlo život bývalé léčebně. Brzy se rozroste i o restaurátorskou školu

21. října 2019 10:30 | Krnov | Yvona Fajtová

Z bývalého plicního sanatoria Ozon v Krnově na Ježníku je Muzeum nábytku, Slavnostně bylo otevřeno na magické datum 9.9.2019 v 9 hodin a 9 sekund jako Lesní zámek a Muzeum nábytku.

Rozhlednu v Krnově uzavřel její havarijní stav. Čeká ji rekonstrukce a zřejmě i nasvícení

14. října 2019 13:40 | Krnov | Yvona Fajtová

Cvilínskou rozhlednu čeká celková rekonstrukce. Je totiž v havarijním stavu a pro návštěvníky je tak nebezpečná. Musela být proto uzavřena. Kromě generální opravy rozhledny se řeší i její nasvícení.

V lyžařských areálech v Jeseníkách vrcholí přípravy na zimu. Také letní sezóna byla na horách úspěšná

7. října 2019 11:44 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Lyžařské areály v Jeseníkách už se připravují na zimní sezónu. Například v Karlově pod Pradědem přibudou parkovací místa. A více adrenalinu si užijí snowboardisté a extrémní lyžaři.

Týden knihoven v krnovské městské knihovně, akce budou pokračovat celý říjen

4. října 2019 13:20 | Krnov | Yvona Fajtová

Městská knihovna v Krnově se také letos zapojila do celorepublikové akce Týden knihoven. Na první říjnový týden připravila spoustu akcí nejen pro stávající čtenáře. A v knihovně přivítala i všechny prvňáčky krnovských škol.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více