Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Zásadní léta 1939 a 1989: v Krnově si připomněli významná devítková jubilea

22. listopadu 2019 10:41 | Krnov | Yvona Fajtová

Zapálením svíček si v neděli 17. listopadu v Krnově zavzpomínali nejen na sametovou revoluci, ale připomněli si i rok 1939. Na pietní akci u památníku před gymnáziem na Smetanově náměstí vystoupily i sbory Základní umělecké školy, které zazpívaly hymnu a písničky Marty Kubišové

Ministryně financí v ZŠ na Jihu. Splnila, co slíbila

21. listopadu 2019 12:56 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Základní škola Dr. Lukášové v Hrabůvce přivítala vzácnou návštěvu. S žáky 8. a 9.tříd si přijela popovídat ministryně financí Alena Schillerová. A udělala na ně velký dojem.

Z Jeseníků možná bude další Národní park. Turistiku to prý neohrozí

21. listopadu 2019 11:29 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Chráněná krajinná oblast Jeseníky letos slaví 50 let. Chlubí se unikátní biodiverzitou. Některé druhy rostlin nerostou nikde jinde na světě. Jako třeba lipnice jesenická nebo některé druhy zvonků. Kam se posunout dál, ukázala konference v Karlově Studánce

12.ročník Týdne rané péče proběhl i v MS kraji

18. listopadu 2019 13:38 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Centrum rané péče v Ostravě-Hrabůvce otevřelo své brány. Zájemci se tak dozvěděli nejen to, jak funguje, ale také si mohli veškeré pomůcky na zjišťování vad zraku vyzkoušet.

30 let sametu, 30 líp svobody. Unikátní alej v Radkově nezanikne

18. listopadu 2019 12:07 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Historická Alej v Radkově se rozrostla o dalších 30 stromů. Vedení MS kraje tady symbolicky vysadilo 30 líp u příležitosti 30.výročí sametové revoluce.

Všichni měli na ruce čipy. Tuto novinku poprvé odzkoušeli na krnovském závodě Hrouzovka

15. listopadu 2019 16:09 | Krnov | Yvona Fajtová

Krnov patřil už tradičnímu závodu Hrouzovka. Ten vznikl už před 33 lety a původně nesl název Kros krnovských orientačních běžců. Zatímco prvního ročníku se zúčastnilo zhruba 30 běžců, dnes se postavilo na start bezmála 250 závodníků včetně cyklistů.

Časovaná bomba dotikala. Záchranáři v Jeseníkách už jsou v bezpečí

15. listopadu 2019 13:24 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Horská služba v Jeseníkách má po desítkách let nově zrekonstruované sídlo. Bylo na čase. Nic se tady neměnilo od jejího postavení. Nebezpečné byly zejména rozvody elektřiny.

Sametová revoluce na budově krajského úřadu. Videomaping ukazuje dobu před 30 lety

14. listopadu 2019 13:37 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

MS kraj si připomíná 30 let od sametové revoluce. Oslavy začaly tématicky zaměřeným Dnem otevřených dveří krajského úřadu a pokračují videomapingem na budovu úřadu. Premiérově byl spuštěn ve středu přesně v 17 hodin a 11 minut.

Hra Strom života se rozšířila o Planetu Oxidan. Děti učí chovat se ekologicky

12. listopadu 2019 13:58 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Strom života To je vzdělávací projekt severomoravských vodáren a kanalizací, který zábavnou formou učí děti, jak se chovat ekologicky. Běží už 3 roky a školáci jsou z něj nadšeni.

Den otevřených dveří v Domově pro seniory v Krnově nabízel dobroty k ochutnání, kulturu i tanec

8. listopadu 2019 10:28 | Krnov | Yvona Fajtová

Domov pro seniory v Krnově otevřel své brány. Den otevřených dveří ukázal nejen to, jak v něm klienti žijí a jak se baví, ale také to, jaké služby toto zařízení nabízí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více