Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

MS kraj bodoval na veletrhu Go a Regiontour v Brně. Zvítězil s nejlepším produktem cestovního ruchu

23. ledna 2020 13:57 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Veletrh cestovního ruchu Go a Regiontour během 4 dnů navštívilo více než 30 tisíc lidí. Jako každoročně se tam prezentoval i MS kraj, který si vůbec poprvé odnesl 1. cenu v kategorii nejlepší turistický produkt za projekt Technotrasa, který nabízí 30 technických atraktivit.

Polorozpadlé květináče a chodníky samá díra. Prostor před Savarinem projde revitalizací

21. ledna 2020 23:38 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Už na jaře začne další etapa revitalizace Ostravy-Hrabůvky. Radnici se totiž podařilo získat dotace na projekt zeleň Savarin ze Státního fondu rozvoje a bydlení. Revitalizaci tak nic nebrání v cestě.

Podzemí se otevírá. V krajině břidlice to bude unikátní Flascharův důl

19. ledna 2020 11:48 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Odrách se ještě letos otevře návštěvníkům Flascharův důl. Momentálně se dokončují stavební úpravy podzemních prostor, které jsou unikátní svým břidlicovým vrásněním.

Studentky nafotily kalendář. Radnice je nadšená

17. ledna 2020 14:31 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Radnice centrálního obvodu se pochlubila zbrusu novým kalendářem na letošní rok. Jsou na něm fotografie historických budov vždy zvenku i zevnitř. Krásná práce je dílem studentů tamní umělecko-průmyslové střední školy.

Jižní město má nové místo k setkávání lidí. Náměstí Ostrava-Jih v Hrabůvce

15. ledna 2020 21:35 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Jižní město má zbrusu nové náměstí. Vzniklo revitalizací prostoru před obchodním centrem Železňák a vyžádalo si 94 milionů korun, Je to největší investice za posledních 30 let a finančně na ni přispěl i ostravský magistrát.

Senioři na Jihu chtějí více laviček, cukráren i kultury

15. ledna 2020 21:23 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Senioři na Jihu jsou aktivní a vesměs spokojeni s tím, co jim obvod nabízí. Vyplynulo to z dotazníkového šetření, do kterého se zapojilo více než 300 seniorů. Radnice má díky němu přehled o tom, na co se dál zaměřit.

Potopa nehrozí. Přehrada Slezská Harta pojme i nečekané přívaly sněhu

15. ledna 2020 13:48 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Přehrada Slezská Harta má vody dostatek. I přesto, že letošní zima je zatím chudá na srážky, nádrž je naplněna z 90 procent. Nově má vůbec poprvé od svého otevření opravenou rychlouzávěrnou stavidlovou tabuli.

Na radnici Ostravy-Jihu zavítali tři králové. Úředníci je obdarovali dobrovolnými částkami

14. ledna 2020 21:45 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Na radnici Ostravy-Jihu už tradičně zavítali tři králové. Kašpar, Melichar a Baltazar. A to v rámci tříkrálové sbírky, která letos slaví už 20 let. Za tu dobu se v Česku na pomoc potřebným vybrala bezmála jedna a půl miliardy korun.

Lyžujete bezpečně? Záleží to na vás i na provozovatelích

9. ledna 2020 13:47 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Letošní lyžařská sezóna je zatím nejhorší za posledních několik let. Níže položená střediska kvůli teplotám nad 0 nemohla zasněžovat a tak se zatím ani nerozjela. Zato ta, která jsou v provozu, naopak praskají ve švech. Není tak od věci připomenout si bezpečnostní pravidla.

Orlová ruší ambulanci K-centra. Za narkomany vyrazí do ulic

7. ledna 2020 12:36 | Orlová | Yvona Fajtová

Orlová zavedla novou službu, Terénní program, který v podstatě nahradí stávající K-centrum. Lidé v jeho okolí si totiž stěžovali na blízkost této služby jak u bytových domů, tak vedle školy. Od nového roku tak přestalo fungovat.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více