Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Ve vyhořelé krnovské Karnole zachraňují, co se dá

5. ledna 2018 13:29 | Krnov | Yvona Fajtová

Bývalá textilka Karnola v Krnově je teď v rukou památkářů. Vyklízejí ji po ničivém požáru, který národní kulturní památku zasáhl loni před Vánocemi. Zároveň zachraňují vzácné vzorníky, které pečlivě čistí, balí do igelitů a postupně převážejí do mrazících boxů.

Krnovské děti experimentují s drogami od 10 let

4. ledna 2018 11:42 | Krnov | Yvona Fajtová

Děti v Krnově začínají experimentovat s kouřením a alkoholem už v 10 letech. S nelegálními drogami jako je marihuana pak ve 12. Tato čísla korespondují s celorepublikovými výsledky a jsou trošku vyšší ve srovnání s celoevropskými.

Vašík z krnovského babyboxu už je v pořádku

2. ledna 2018 12:43 | Krnov | Yvona Fajtová

Malý Vašíček z babyboxu u krnovské nemocnice je zdravý a spokojený. Novorozeného chlapečka tam někdo odložil 29. prosince po půl 8 ráno. A protože byl mírně podchlazený, lékaři ho umístili do vyhřívaného boxu na dětské JIPce.

Požár Karnoly způsobil nevyčíslitelné škody

22. prosince 2017 12:11 | Krnov | Yvona Fajtová

Nevyčíslitelnou škodu způsobil požár národní kulturní památky, bývalé textilky Karnola v Krnově. Shořelo v ní 90 procent vzácného depozitáře, který zahrnuje vzorníky látek od roku 1860, funkční stroje, knihy zakázek nebo špulky nití.

V Krnově přibude na 200 pracovních míst

14. prosince 2017 13:30 | Krnov | Yvona Fajtová

Nová průmyslová zóna Červený dvůr v Krnově se pomalu zaplňuje. V současné době na asi polovině desetihektarové zóny chtějí podnikat hned 4 investoři, kteří slibují, že zaměstnají na 200 lidí.

Rozsvícení vánočního stromu u K-tria

12. prosince 2017 17:52 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Druhou adventní neděli zpestřila na Jihu nádherná vánoční atmosféra u kulturního domu K-trio. Stovky lidí si nenechaly ujít rozsvícení vánočního stromu před tímto kulturním zařízením.

Krnov hlídá špičková mobilní kamera

12. prosince 2017 13:13 | Krnov | Yvona Fajtová

Krnov má zbrusu novou špičkovou mobilní kameru. Momentálně hlídá problémový prostor v okolí divadla, kde se lidé necítí bezpečně a často zde zasahuje jak městská, tak státní policie.

Vedení Krnova vyrazilo za dětmi v kostýmech

11. prosince 2017 9:37 | Krnov | Yvona Fajtová

V Krnově jsou nejhodnější děti z celého Moravskoslezského kraje. To se alespoň dozvěděly na tamním hlavním náměstí přímo od vedení města, které za dětmi vyrazilo v kostýmech. A ne ledajakých. Převlékli se za Čerta, Mikuláše a Anděla, takže je nikdo nepoznal.

Akademie FC Baník bude mít hráče pod kontrolou

7. prosince 2017 12:09 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Jedna z budov bývalé nemocnice v Ostravě-Zábřehu je už léta prázdná a stále chátrá. Teď konečně najde své uplatnění. Vedení městského obvodu Ostrava-Jih ji prodalo společnosti Ostravská sportovní za téměř 13 a půl milionů korun. Součástí prodeje je i malý objekt na ulici Plzeňská.

Nebezpečné linhartovské zatáčky budou minulostí

6. prosince 2017 12:29 | Krnov | Yvona Fajtová

Klikatá cesta přes Linhartovy mezi Krnovem a Městem Albrechticemi je pro řidiče nebezpečná. Nehod tady přibývá hlavně v zimě,a to zejména v nepřehledných zatáčkách. To by se mělo už brzy změnit.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více