Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Dechový orchestr mladých zazářil v čínském Pekingu

12. ledna 2017 9:22 | Krnov | Yvona Fajtová

Mimořádný úspěch zaznamenal krnovský dechový orchestr mladých. Na hudebním světovém festivalu v čínském Pekingu, kde reprezentoval Českou republiku, neoficiálně skončil na prvním místě. Nad kvalitními výkony orchestru se pozastavovaly soubory z Rakouska, Austrálie nebo i exotického Thajska.

Novoroční ohňostroj přilákal tisíce lidí

4. ledna 2017 18:00 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě Jihu přivítali rok 2017 tradičním novoročním ohňostrojem. Tentokrát byl ještě velkolepější než roky předtím. Firma, která ho připravuje, totiž letos slaví 25. výročí a nabídla proto bonus v podobě nádherných pyrotechnických efektů navíc.

MŠ mají nové Interaktivní tabule

3. ledna 2017 0:55 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Mateřské školy v Ostravě Jihu dostaly krásný vánoční dárek. Obvod jim nadělil interaktivní tabule za téměř 2 miliony korun.

Hospic svatého Lukáše žije hudbou

21. prosince 2016 20:31 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Charitní Hospic svatého Lukáše v Ostravě Výškovicích se o své pacienty stará opravdu vzorně, Nejenže je tady čisto a útulno, ale pravidelně se tu konají i různé akce.

V DK Akord vyhlásili vítěze fotosoutěže

18. prosince 2016 22:07 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Fotosoutěž zaměřená na nejkrásnější místa Moravskoslezského kraje už má své vítěze. Vyhlášeni byli v kulturním domě Akord v Ostravě Zábřehu při slavnostní vernisáži, na které nechyběli ani populární herci.

Benefiční koncert pro Elišku

15. prosince 2016 12:00 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Kostel svatého Ducha v Ostravě Zábřehu opět praskal ve švech. Všichni lidé, kteří tady přišli na tradiční vánoční mši Jana Jakuba Ryby, tentokrát podpořili zdravotně postiženou Elišku. A byly jich stovky.

Vzácná socha Panny Marie po obnově září

15. prosince 2016 11:30 | Krnov | Yvona Fajtová

Ke kostelu svatého Martina v Krnově se vrátila vzácná barokní socha Panny Marie Immaculaty. Od letošního jara byla v rukou restaurátora. Památce, která roky chátrala, vrátil její původní lesk.

Zahájení adventních trhů lámalo rekordy návštěvnosti

8. prosince 2016 1:14 | Krnov | Yvona Fajtová

Rekordní návštěvnost provázela zahájení adventních trhů v Krnově. Tisíce lidí se přišly podívat na slavnostní rozsvícení vánočního stromu a velkolepý ohňostroj. Náměstím se při něm nesla nejen hudba, ale i radostné výkřiky návštěvníků.

V Ostravě-Jihu slavnostně rozsvítili další vánoční strom

7. prosince 2016 21:56 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Kulturní dům K-trio a pěší zóna před ním ožily mikulášskou nedělí. Tato tradiční akce přilákala stovky lidí, a to nejen díky slunečnému počasí. Byla totiž nabitá pestrým kulturním programem.

Knihovna na Jihu láká malé i velké čtenáře

2. prosince 2016 23:03 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Že lidé málo čtou? V obvodu Ostrava Jih to rozhodně neplatí. Knihovny tu mají plno každý den. Přesvědčili jsme se o tom v knihově v kulturním domě K-trio.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více