Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Zámek Dívčí Hrad stále nemá svého majitele

7. února 2017 1:22 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Zámek Dívčí Hrad na Osoblažsku stále čeká na nového majitele. Stát ho na konci minulého roku nabízel za více než 5 milionů korun. Do výběrového řízení se ale nikdo nepřihlásil.

Rok ohnivého kohouta přinese úspěchy

6. února 2017 17:36 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Vietnamská menšina v Česku oslavila příchod Nového lunárního roku. My jsme proto s kamerou zavítali do kulturního domu K-trio v Ostravě Hrabůvce, kde se oslavy konají už několik let.

Dívčí Hrad je na seznamu nejzadluženějších obcí

2. února 2017 9:58 | Krnov | Yvona Fajtová

Nejzadluženější obcí Moravskoslezského kraje je Dívčí Hrad na Bruntálsku. Stojí to černé na bílém na seznamu Ministerstva financí, které hospodaření obcí pravidelně kontroluje. Velké dluhy má momentálně 28 obcí v Česku.

MHD v Krnově má nové nízkopodlažní autobusy

26. ledna 2017 11:30 | Krnov | Yvona Fajtová

Po Krnově a okolí jezdí tři zbrusu nové autobusy. Určeny jsou jak pro širokou veřejnost, tak pro zdravotně postižené a jeden z nich je navíc ekologický. Jde o elektrobus, který je ve městě úplnou novinkou.

Moravskoslezský kraj na veletrhu Regiontour

25. ledna 2017 11:36 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Města z Moravskoslezského kraje se prezentovala na brněnském výstavišti. Zavítala tady na mezinárodní veletrh průmyslu a cestovního ruchu Regiontour. Jedná se o největší prezentaci průmyslu cestovního ruchu s akcentem na regiony ve střední Evropě.

Vykácené stromy v Sadu Družby se lidem nelíbí

24. ledna 2017 17:27 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Velkou nevoli občanů Ostravy Zábřehu vzbudily vykácené stromy v Sadu Družby. Mnozí z nich neváhali a ihned posílali stížnosti na Úřad městského obvodu Ostrava-Jih.

Zimní údržba v Ostravě-Jihu

21. ledna 2017 17:51 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Firma, zajišťující zimní údržbu v Ostravě Jihu, tuto zimu vyjíždí častěji. Na silnice a chodníky už spotřebovala téměř 500 tun soli. Oproti zimám v minulých letech více sněží i mrzne.

Strážníci hlídají děti na přechodech i v zimě

18. ledna 2017 18:26 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Stále více dětí přechází silnice v Ostravě Jihu mimo přechody pro chodce. Strážníci proto nepolevují v prevenci a u vytipovaných přechodů hlídkují celoročně.

Výstava “I takoví jsme“ poputuje i na krajský úřad

18. ledna 2017 16:58 | Krnov | Yvona Fajtová

Obrazy klientů denního stacionáře Slezské diakonie Benjamín „I takoví jsme“ jsou k vidění ve Flemichově vile v Krnově. Výstava je zakončením ročního úsilí Slezské diakonie, která díky dárcům své klienty nafotila v krásných šatech a teď je prezentuje jinak, než je tomu běžné.

Na radnici zavítali tři králové

13. ledna 2017 19:20 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Radnice v Ostravě Jihu měla velmi milou návštěvu. Zavítali tady tříkráloví koledníci. Zatímco běžně v ulicích a domácnostech koledují děti v doprovodu jedné osoby starší 15ti let, na úřad přišla opravdu vzácná skupinka.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více