Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Kostel sv. Václava a Dům umění v Opavě vás zavedou do světa fantazie

18. listopadu 2023 14:21 | Opava | Yvona Fajtová

Dům umění a kostel sv. Václava v Opavě patří hned dvěma kouzelným výstavám. IMAGINÁRIU bratří Formanů a Světu fantazie Jindry Čapka. Obě výstavy doplní pestrý doprovodný program včetně mnoha animačních programů nejen pro děti.

Od sametové revoluce ulynulo 34 let. 17. listopad si každoročně připomíná celá země

17. listopadu 2023 13:58 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

V pátek si připomeneme 17. listopad 1989. Den boje za svobodu a demokracii. Jeho symbolem se stala Národní třída v Praze, kde vše začalo. Mobily tenkrát nebyly a ostatní města se tak přidávala postupně. Rychleji tam, kde byli aktivnější studenti a divadelní herci.

Dětský rehabilitační stacionář v Porubě vyniká komplexní péčí. Je jediný svého druhu v Česku

17. listopadu 2023 13:38 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Dětský rehabilitační stacionář v Ostravě-Porubě funguje už 33 let. Je detašovaným pracovištěm Městské nemocnice Ostrava a díky komplexním zdravotnickým a sociálním službám, které nabízí, je jediný svého druhu v Česku.

Tým Formula TU Ostrava se mezi závodní elitou neztratí. Formule si studenti staví sami

16. listopadu 2023 23:25 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Formula Student. To je celosvětová soutěž studentů technických vysokých škol, ve které slaví úspěchy i studenti VŠB - TUO. S poslední formulí Vector 08 skončili na závodech v Německu na krásném 3. místě.

Opava dokončila projekt Protipovodňová opatření města. Občany varuje před nebezpečím

16. listopadu 2023 23:10 | Opava | Yvona Fajtová

V Opavě dokončili projekt Protipovodňová opatření města. Varovný a výstražný systém umožňuje okamžité předávání informací o vývoji mimořádné události plošně nebo v zasažené oblasti.

Průvod městem, ochutnávka mladých vín, pestrý program. Opava ožila Svatomartinskými slavnostmi

16. listopadu 2023 21:43 | Opava | Yvona Fajtová

Opava opět po roce ožila Svatomartinskými slavnostmi. Sv. Martin sice nepřijel na bílém koni, ale za to Opavy přivezl jak slunečné počasí, tak kvalitní a svěží mladé víno.

Opava si připomněla 85 let od Křišťálové noci. Pietní akcí zároveň podpořila Izrael

16. listopadu 2023 20:21 | Opava | Yvona Fajtová

U památníku vyhořelé opavské synagogy se uskutečnil pietní akt k výročí tzv. Říšského pogromu, při kterém byla zničena i opavská synagoga, Zároveň šlo také o výraz podpory boje Státu Izrael s nelítostnými vrahy palestinské teroristické organizace Hamás.

Od sametové revoluce ulynulo 34 let. 17. listopad si připomenou lidé v celé zemi

16. listopadu 2023 12:05 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V pátek si připomeneme 17. listopad 1989. Den boje za svobodu a demokracii. Jeho symbolem se stala Národní třída v Praze, kde vše začalo. Mobily tenkrát nebyly a ostatní města se tak přidávala postupně. Rychleji tam, kde byli aktivnější studenti a divadelní herci.

Opava si připomněla 85 let od Křišťálové noci. Pietní akcí zároveň podpořila Izrael

15. listopadu 2023 8:45 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

U památníku vyhořelé opavské synagogy se uskutečnil pietní akt k výročí tzv. Říšského pogromu, při kterém byla zničena i opavská synagoga. Zároveň šlo také o výraz podpory boje Státu Izrael s nelítostnými vrahy palestinské teroristické organizace Hamás.

Běžecký závod Starobělské Lurdy byl letos náročný. Na rozblácené trati to pořádně klouzalo

14. listopadu 2023 21:28 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

620 běžců a 43 chodců se letos postavilo na start oblíbeného běžeckého závodu Starobělské Lurdy. Krosová trať v Bělském lese byla letos podmáčená a tím pádem hodně náročná. Všichni ji vle zvládli.

Komerční sdělení více

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.


Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.

Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Více