Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Lukáš Pavlásek, Hrdobci, Kaczi. LUS v Porubě nabídla pestrý program

10. srpna 2023 23:50 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Letní umělecká scéna byla opět úspěšná. Ta každoročně zpestřuje lidem prázdninové dny. Letošní novinkou byla dvě představení pro děti.

Poruba intenzivně řeší autovraky. Pomáhá ji v tom policie i obyvatelé

10. srpna 2023 23:34 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Majitelé autovraků jsou nepoučitelní. Stále nechávají nepojízdná vozidla na parkovištích, kde tím nejenže zabírají místa, ale hyzdí i veřejný prostor. V Porubě se jim to ale nevyplácí.

Dílo Práce a hry na ZŠ Komenského v Porubě je v rukou restaurátora

10. srpna 2023 23:29 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Reliéf nad vstupem do ZŠ Komenského v Ostravě-Porubě prochází obnovou. Jde o dílo výtvarníka Karla Vávry s názvem Práce a hry, které vzniklo v 50. letech 20. století a je na něm patrný vliv socialistického realismu.

O víkendu vyvrcholí meteorický roj Perseidů. Padat bude až 80 meteorů za hodinu

10. srpna 2023 8:10 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Od 17. července do 24. srpna můžeme pozorovat každoroční meteorický roj Perseid. Maximum hvězd bude letos padat už o tomto víkendu. Konkrétně v noci na neděli.

O víkendu vyvrcholí meteorický roj Perseidů. Padat bude až 80 meteorů za hodinu

9. srpna 2023 21:13 | Opava | Yvona Fajtová

Od 17. července do 24. srpna můžeme pozorovat každoroční meteorický roj Perseid. Maximum hvězd bude letos padat už o tomto víkendu. Konkrétně v noci na neděli.

Podchod u Stříbrného jezera v Opavě bude barevnější. Zkrášlí ho umělci

9. srpna 2023 20:03 | Opava | Yvona Fajtová

Opava chce zkrášlit nově postavený podchod pod frekventovanou ulicí Rolnickou u Stříbrného jezera. Díky němu se lidé k jezeru dostanou daleko bezpečnější.

MK přispělo na obnovu kulturních památek na Opavsku. Úpravami projdou kostely a zámek

9. srpna 2023 10:02 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Ministerstvo kultury také letos poskytlo peníze na obnovu kulturních památek na Opavsku. V rámci programu „Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností“ na ně uvolnilo více než 600 tisíc korun.

Rekonstrukce Domova pro seniory Korýtko v Ostravě pokračuje bez komplikací

8. srpna 2023 18:27 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Jak už od nás víte, jedno z největších zařízení pro seniory v Ostravě Domov Korýtko v Zábřehu prochází velkou rekonstrukcí. Obyvatelé se museli na čas přestěhovat jinam, ale po dokončení se stane nejmodernějším pobytovým zařízením v Ostravě.

Výtah v podchodu Tylova v Ostravě zdobí fantasy. Ladí tak s muralem

8. srpna 2023 17:59 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu letos prošly rekonstrukcí dva frekventované podchody u zastávek MHD. Donedávna sprejery počmáraná a tmavá místa, kudy se lidé báli chodit, jsou teď mnohem atraktivnější, bezpečnější a díky muralům i veselejší.

Zastaralou vzduchotechniku nahradí moderní. Návštěvníkům ostravského K-tria nabídne větší komfort

8. srpna 2023 17:42 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Kulturní dům K-trio v Hrabůvce prochází rekonstrukcí. Letitou vzduchotechniku, která nestačila vychladit sály podle potřeb, nahradí zcela nová a mnohem výkonnější.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více