Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

V Ave Artu v Ostravě vznikají velké keramické plastiky. Vypalovat se budou ve speciální peci

7. srpna 2023 16:14 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Střední umělecká škola Ave Art patří už druhému keramickému sympoziu. Výjimečné je tím, že se vytvořená díla vypalují v šamotální peci, a tím pádem mohou být daleko větších rozměrů než obvykle.

Do hlasování v projektu Náš obvod postoupilo 6 lokalit vhodných na proměnu. Která zvítězí, je na vás

4. srpna 2023 13:15 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Letošní ročník participativního rozpočtu Náš obvod přinesl novinku. Obyvatelé Moravské Ostravy a Přívozu nepodávali konkrétní projekty, jak byli zvyklí, ale navrhovali lokality, které by potřebovaly změnu k lepšímu.

Zloději se stále zaměřují na jízdní kola. Proti krádežím účinně funguje jejich značení syntetickou DNA

3. srpna 2023 12:38 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Jízdní kola jsou bohužel mezi zloději stále oblíbeným artiklem. Jedním ze způsobu boje proti nim je jejich značení syntetickou DNA, které provádějí strážníci Městské policie Ostrava. Handicapovaní si mohou nechat označit i invalidní vozíky.

Letní umělecká scéna míří do finále. Zakončí ji Lukáš Pavlásek na Zámku Poruba

3. srpna 2023 12:19 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Letní umělecká scéna každý rok zpestřuje prázdninové dny v Porubě. První část přinesla překvapení v podobě pop-up vystoupení, druhá nabízí hudební a divadelní představení.

UniPoint Slezské univerzity v Opavě se dostává do většího povědomí i díky kávě z Radosti

3. srpna 2023 11:55 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V prostoru UniPointu Slezské univerzity v obchodním centru Breda & Weinstein si nově našla cestu i Kavárna pro radost. Umožnil to společný projekt Fakulty veřejných politik a Charity Opava pod názvem Spolu s Radosti.

Opava stále nemůže zbourat část Slezanky. Brání tomu návrh na zařazení divadelního klubu mezi kulturní památky

3. srpna 2023 11:50 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Dlouhodobým tématem v Opavě je Slezanka. Záměr města stále trvá, a to část tohoto obchodního domu zbourat. Je totiž ve špatném technickém stavu.

Prázdniny v Opavě jsou díky OKO pestré. Oblíbené jsou zejména komentované prohlídky

2. srpna 2023 16:16 | Opava | Yvona Fajtová

Opavská kulturní organizace také na letošní léto připravila pestrý program. Během prázdnin si tak můžete užít kulturu na terase Obecního domu, v příjemném prostředí arkád, nebo se vydat za historií významných památek města.

UniPoint Slezské univerzity v Opavě se dostává do většího povědomí i díky kávě z Radosti

2. srpna 2023 16:03 | Opava | Yvona Fajtová

V prostoru UniPointu Slezské univerzity v obchodním centru Breda & Weinstein si nově našla cestu i Kavárna pro radost. Umožnil to společný projekt Fakulty veřejných politik a Charity Opava pod názvem Spolu s Radosti.

Opava stále nemůže zbourat část Slezanky. Brání tomu návrh na zařazení divadelního klubu mezi kulturní památky

2. srpna 2023 15:49 | Opava | Yvona Fajtová

Dlouhodobým tématem v Opavě je Slezanka. Záměr města stále trvá, a to část tohoto obchodního domu zbourat.

Skatepark v Porubě funguje už 10 let. Využívají ho skateboardisté i koloběžkáři

2. srpna 2023 10:41 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Skatepark v Porubě funguje už 10 let a je čím dál oblíbenější. Na své si tady přijde každý. Nabízí totiž širokou škálu překážek jak pro začátečníky, tak pro profesionální sportovce.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více