Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Městské koupaliště v Opavě v horkých dnech láká tisíce lidí a nabízí spoustu atrakcí

26. července 2023 16:05 | Opava | Yvona Fajtová

Lidé, kteří neradi riskují, míří na opavské městské koupaliště. Kromě plaveckých a dětských bazénů tady lidé najdou i dětské brouzdaliště, tobogány, trampolíny, nebo hřiště na beachvolejbal a petanque.

Hasiči reagují na případy tonoucích na Stříbrném jezeře v Opavě. Uspořádali osvětovou akci

26. července 2023 10:55 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

V Česku se podle statistik ročně utopí zhruba 180 lidí. Nejčastěji kvůli přeceňování vlastních sil, alkoholu a úrazů při skocích do neznámé vody. Důležitá je proto prevence.

V areálu Rybníky pod Hurou ve Výškovicích se uskuteční 2. ročník akce Hurá k rybníkům

25. července 2023 17:15 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Rybníky Pod Hurou ve Výškovicích jsou oblíbeným místem jak pěších tak cyklistů. Je to díky revitalizaci celého areálu, která tady proběhla loni. Lidé v něm najdou dětské hřiště, velké procházkové molo, lavičky i naučné tabule.

V Ostravě-Jihu si připomněli historii hornictví. Doly v Ostravě nefungují už téměř 30 let

25. července 2023 16:39 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Jedinečnou hornickou mi­nulost moravskoslezské metro­pole v podání pamětníků připomněla akce Fajront na Jihu. Ta proběhla v sobotu na náměstí Ostrava-Jih a zaměřena byla jak na děti, tak dospělé.

V Ostravě-Jihu si připomněli historii hornictví. Poslední důl v Ostravě zanikl v roce 1994

24. července 2023 13:42 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Jedinečnou hornickou mi­nulost moravskoslezské metro­pole v podání pamětníků připomněla akce Fajront na Jihu. Ta proběhla v sobotu na náměstí Ostrava-Jih a zaměřena byla jak na děti, tak dospělé.

Havlíčkovo nábřeží v centru Ostravy se o víkendech mění v pěší zónu Malá Kodaň

21. července 2023 16:00 | Ostrava-Centrum | Yvona Fajtová

Havlíčkovo nábřeží v centru Ostravy se také letos částečně mění v pěší zónu Malá Kodaň. Jde o víkendové uzavírky, díky kterým tam mohou vždy od pátku do neděle probíhat různé akce.

V Mariánských Horách bude bezpečněji. Projekt Domovník preventista se rozšíří o další problémové lokality

20. července 2023 20:23 | Ostrava-Mariánské hory | Yvona Fajtová

V Mariánských Horách bude další 3 roky pokračovat projekt Domovník preventista. Radnici se na něj podařilo získat finanční prostředky z EU. Dobrou zprávou je, že se navíc rozšíří z původních 5 lokalit na 15.

Hematoonkologie Fakultní nemocnice Ostrava a Lékařské fakulty OU oslavila 10. výročí

20. července 2023 15:05 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

Klinika hematoonkologie Fakultní nemocnice Ostrava a Lékařské fakulty Ostravské univerzity oslavila desáté narozeniny. Na tomto pracovišti léčí pacienty s onemocněním krve a krvetvorných orgánů. Léčba hematoonkologických pacientů má ve FN více než třicetiletou historii

MPSV chce pomoci obcím s vyloučenými lokalitami. Na setkání nechyběla ani Poruba

20. července 2023 14:36 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová

MS kraj je poměrně silně zatížen sociálním vyloučením. Ukazuje to nejen míra nezaměstnanosti, ale i počet vyplácených dávek v hmotné nouzi, a předčasných ukončování ZŠ. Potřeby obcí zatížených sociálním vyloučením mapuje MPSV.

Opava je blíž k odkupu budovy loutkového divadla. Pokud to vyjde, chtěla by ji zrekonstruovat

20. července 2023 11:29 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Opava se dlouhodobě snaží odkoupit budovu Loutkového divadla na Husově ulici, která patří Československé církvi husitské. Je totiž ve špatném technickém stavu a do majetku, který městu nepatří, nemůže investovat. Ke svému cíli je zase o něco blíž.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více