Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nové kotelny, okna a zateplení. Mariánskohorská radnice zvyšuje lidem komfort bydlení

Městský obvod Mariánské Hory a Hulváky dává postupně do pořádku svůj bytový fond. V domech ruší gamata a průtokové ohřívače vody a zřizují nové kotelny. Zvyšuje tak lidem komfort bydlení.

Patrik Hujdus (Nezávislí), starosta Ostravy-Mariánských Hor a Hulvák: “Například teplou vodu nově budeme řešit prostřednictvím dálkové dodávky v domech na Rotmistra Gucmana, už máme zrealizováno v domech na Klicperově ulici, v Závišově ulici, chystá se ulice Přemyslovců 24, 25 a další.”

Dokončuje se také rekonstrukce bytového domu na ulici Nájemnická 14, který už získal novou kotelnu. Celá budova byla zateplena a má i vyměněna všechna okna.

Kompletní revitalizací projdou i bytové domy na adrese Lázeňská 1 až 4.

Jiří Pagáč (KDU-ČSL), místostarosta Ostravy-Mariánských Hor a Hulvák: “Ve sklepích domů vybudujeme dvě moderní plynové kotelny. Lidem tedy budou osázeny radiátory vytápěné plynem.”
Patrik Hujdus (Nezávislí), starosta Ostravy-Mariánských Hor a Hulvák: “Naše představa je taková, že v letošním roce se udělají všechny práce, které povedou k tomu, aby lidé v zimě už měli nové topení a potom vlastně zateplení a všechny navazující práce se dokončí na jaře příštího roku.”

Rekonstrukcí prochází i dům na ulici Strmá 3, kde vznikne sociální služba.

Jiří Pagáč, místostarosta Ostravy-Mariánských Hor a Hulvák: “Dochází k odstraňování zařizovacích předmětů jako jsou vany, umyvadla, celé koupelny, samozřejmě k odstranění stávajících omítek. Dům tímto způsobem bude odstrojen na základ na nosné zdivo a poté bude kompletně zrekonstruován. Stavba je rozdělena do dvou etap, tu první etapu musíme stihnout do Vánoc tohoto roku, což je vybavení domu, kompletně proto, aby ta sociální služba tady mohla fungovat.”

Celkové náklady na tyto investiční akce přesáhnou 100 milionů korun, což je mnohem vyšší částka než v minulých letech. Část pokryjí dotace a část úvěr.

Nahlásit chybu


K tématu

Mariánskohorská lokalita Červený kříž se mění na moderní čtvrť. Komplikovaní nájemníci byli vystěhováni

V Ostravě-Mariánských Horách prochází rekonstrukcí 24 bytových domů poblíž služebny městské policie. O jejich zoufalý stav se postarali nepřizpůsobiví obyvatelé, které se podařilo vystěhovat díky převedení domů na nového majitele.

Mariánské Hory se připravují na jaro. V obvodu se uklízí a v novém zázemí se opravuje mobiliář

V Mariánských Horách renovují mobiliář. Podepisuje se na něm zub času i vandalové. Pracovníci technického úseku radnice práci nad rámec běžné údržby zvládají díky nové technice i zázemí.

Mariánskohorská radnice má více peněz na investice. Nejvíce jich poputuje na opravy bytů

18. ledna 2024 11:39 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová

Rekordní rozpočet, rekordní investice. V Ostravě-Mariánských Horách a Hulvákách díky tomu opraví více cest a chodníků, veřejných prostranství a také bytů. Zlepší se i kulturní život v obvodu.


Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

Včera 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Při nehodě u Starých Heřminov zemřel řidič osobního auta

Včera 15:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Katastru Starých Heřminov na Bruntálsku se v pátek dopoledne stala tragická dopravní nehoda. O život přišel řidič, jeho spolujezdkyně byla převezena do nemocnice.

Do letošních oprav chodníků a silnic jde 10 milionů, děravá cesta na Kojetín ještě musí počkat

Radnice každý rok investuje určitou částku z rozpočtu do oprav chodníků a komunikací. Letos na ně vyčlenila téměř 10 milionů korun.

Dálnici z Ostravy na Olomouc nad ránem zatarasil převrácený kamion a jeho náklad

Včera 11:26 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Několik hodin trvalo vyšetřování a odklízení trosek po nehodě kamionu na dálnici D1 na úrovni Nové Vsi v Ostravě. Provoz ve směru na Olomouc byl zastaven a odkláněn na objízdné trasy.

Ostravské hřbitovy prodlužují provozní dobu. Nezapomeňte si pohlídat své věci

24. října 2024 13:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Blíží se památka zesnulých, kdy většina z nás směřuje na hřbitovy, abychom vzpomenuli na své předky. Na toto období se připravují také strážníci, kteří v okolí hřbitovů zesilují hlídky, aby dohlédli na bezpečnost návštěvníků, ale i na dopravu. Lidem pak vzkazují, aby byli opatrní na sebe i své věci. Na území města se nachází celkem 22 veřejných hřbitovů.

Na městských domech v Havířově probíhají výměny střech i celkové sanace

Střechy na některých městských havířovských domech jsou ve špatném stavu. Začalo přes ně už zatékat a kvůli nedostatečné izolaci, mají nájemníci ve vrchních bytech chlad. Proto v letošním roce Městská realitní agentura investuje právě do těchto sanací.

Ostravská univerzita provádí rozsáhlý výzkum na základních školách

V Moravskoslezském kraji probíhá rozsáhlý výzkum. Vědce z Ostravské univerzity bude zajímat, co dětem zejména ze znevýhodněného prostředí, bude pomáhá zvládat školní výuku. Do projektu se zapojí 24 náhodně náhodně vybraných škol.

Hraniční přechod Závada- Golkowice bude na několik dní kvůli opravě silnice uzavřen

24. října 2024 15:55 | Celý MS kraj | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

V Petrovicích u Karviné se momentálně opravuje silnice, ze které se řidiči dostanou na spojnici s hraničím přechodem do Polska Závada-Golkowice. Kvůli plánovanému asfaltování po celé šířce komunikace bude muset být na několik dní tento hraniční přechod uzavřen.

Po prodlouženém víkendu začne v Ostravě nová uzavírka, omezí Moravskou ulici

Včera 20:23 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Od středy 30. října až do 13. listopadu budou řidiči v Ostravě složitěji projíždět křižovatkou ulic Moravská a Závodní, která je nedaleko vítkovického hřbitova a Jubilejní kolonie. V prostoru křižovatky se ve směru od Místecké ulice pojede k ulici Závodní podél staveniště. V opačném směru, čili z Moravské ulice přes křižovatku na Závodní a dále směrem k Místecké, řidiči neprojedou. Provoz tam bude převeden na objízdné trasy.

Domovníci se v Ostravě-Porubě osvědčili, obvod chce jejich služeb využívat dál

Včera 18:49 | Ostrava-Poruba | Jiří Cileček

Ostrava-Poruba by chtěla i v dalších letech využívat služeb domovníků. Pomáhají se správou domů a zaměstnává je přímo obvod, který na ně získal 15 milionů korun z evropské dotace. Projekt byl na tři roky a obvodu se služby domovníků osvědčily, proto chce jejich práci udržet o po roce 2026, kdy dotace skončí.

Ostrava-Přívoz se postupně rozvijí, kulturu oživil přestěhovaný klub Barrák

Ostravská část Přívoz se postupně rozvijí do moderní podoby. Obvod výrazně investuje do oprav historických domů a bytů. Kulturnímu vyžití zase velmi napomáhá už rok fungující klub Barrák na nové adrese.

Zloděj z Ostravy ukradl cokoliv, co se namanulo. Teď mu hrozí až 5 let za mřížemi

Několik měsíců se Ostravou toulal velmi výkonný zloděj. Zjednodušeně řečeno by se dalo říct, že kradl na co přišel. Díky záznamům z bezpečnostních kamer se jej nakonec podařilo ztotožnit a tak nyní pár let nic neukrade, protože jej čeká vězení.

Poruba bude mít odlehčovací službu, v obvodu dosud chybí

24. října 2024 21:16 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě začala výstavba nové budovy, která bude poskytovat odlehčovací službu. Ta v obvodu zatím chybí a je po ní velká poptávka. První klienti by ji mohli využívat od začátku roku 2026.

Okolí porubského DK Poklad bude hotovo do konce roku. Dodělává se park i druhý parkovací dům

24. října 2024 21:06 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

U kulturního domu Poklad v Ostravě-Porubě bude více parkovacích míst. Jejich počet se zvýší díky druhému parkovacímu domu, který bude zprovozněn v nejbližších dnech. Ke konci se chýlí i revitalizace přilehlého parku.

Nové kotelny, okna a zateplení. Mariánskohorská radnice zvyšuje lidem komfort bydlení
Vydáno 2. srpna 2024 9:47, Ostrava-Mariánské hory, Yvona Fajtová
Městský obvod Mariánské Hory a Hulváky dává postupně do pořádku svůj bytový fond. V domech ruší gamata a průtokové ohřívače vody a zřizují nové kotelny. Zvyšuje tak lidem komfort bydlení.

Patrik Hujdus (Nezávislí), starosta Ostravy-Mariánských Hor a Hulvák: “Například teplou vodu nově budeme řešit prostřednictvím dálkové dodávky v domech na Rotmistra Gucmana, už máme zrealizováno v domech na Klicperově ulici, v Závišově ulici, chystá se ulice Přemyslovců 24, 25 a další.”

Dokončuje se také rekonstrukce bytového domu na ulici Nájemnická 14, který už získal novou kotelnu. Celá budova byla zateplena a má i vyměněna všechna okna.

Kompletní revitalizací projdou i bytové domy na adrese Lázeňská 1 až 4.

Jiří Pagáč (KDU-ČSL), místostarosta Ostravy-Mariánských Hor a Hulvák: “Ve sklepích domů vybudujeme dvě moderní plynové kotelny. Lidem tedy budou osázeny radiátory vytápěné plynem.”
Patrik Hujdus (Nezávislí), starosta Ostravy-Mariánských Hor a Hulvák: “Naše představa je taková, že v letošním roce se udělají všechny práce, které povedou k tomu, aby lidé v zimě už měli nové topení a potom vlastně zateplení a všechny navazující práce se dokončí na jaře příštího roku.”

Rekonstrukcí prochází i dům na ulici Strmá 3, kde vznikne sociální služba.

Jiří Pagáč, místostarosta Ostravy-Mariánských Hor a Hulvák: “Dochází k odstraňování zařizovacích předmětů jako jsou vany, umyvadla, celé koupelny, samozřejmě k odstranění stávajících omítek. Dům tímto způsobem bude odstrojen na základ na nosné zdivo a poté bude kompletně zrekonstruován. Stavba je rozdělena do dvou etap, tu první etapu musíme stihnout do Vánoc tohoto roku, což je vybavení domu, kompletně proto, aby ta sociální služba tady mohla fungovat.”

Celkové náklady na tyto investiční akce přesáhnou 100 milionů korun, což je mnohem vyšší částka než v minulých letech. Část pokryjí dotace a část úvěr.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/ostrava/ostrava-marianske-hory/11000044266/nove-kotelny-okna-a-zatepleni-marianskohorska-radnice-zvysuje-lidem-komfort-bydleni