Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Národní pohár v karate Gojo Ryu proběhl v bruntálské sportovní hale za velké účasti závodníků

Bruntál |  | Bruntálský miniexpres

Tak trochu ve stínu masových sportovních akcí cyklistů, gymnastů či běžců, proběhly na Bruntálsku velké a významné akce v jiných sportech. Jednou z nich je například 3. kolo Národního poháru v karate Gojo Ryu, které proběhlo v bruntálské sportovní hale.

I pohár karatistů se těšil velké účasti sportovců.

David Dvořák, hlavní pořadatel: „Máme radost že přijelo spousta závodníků i přes špatné počasí a přes různé akce a jsem tak hrozně rád, že naši akci podpořilo město Bruntál a pan starosta a místostarosta. Závodníci přijeli z celé ČR, jsou tady zástupci dokonce i z ciziny, jsou tady i týmy ze Slovenska a je to posbírané opravdu celá republika, je tady město Třinec, Hodonín, Brno.“

Pořádání poháru v Bruntále není náhodné. Místní karatisté patří k nejúspěšnějším reprezentantům nejen v rámci České republiky.

Vít Žatka, hlavní rozhodčí: „U starších karatistů na podzim máme tam dva mistry Evropy, to byl Denis Vodička a Nela Matušková plus nějaké další medaile byly z toho mistrovství Evropy a v současné době se připravují na mistrovství světa, které bud v září v Rakousku.“

Závody probíhaly v kategoriích od nejmenších dětí až po dospělé.

David Dvořák, hlavní pořadatel: „Do 12 hodin probíhá kategorie menších dětí, to znamená do 10 let, jsou tam takové začínající disciplíny, taková agility překážková dráha a pak už takové různé sestavy v pohybu a po 12. hodině po nástupu už přichází blok, který je určený pro starší děti, ve kterém probíhá cvičení Kata, to znamená takové sestavy a pak cvičení Kumite, je to vlastně už takový souboj.“
Patrik Debly, závodník: „Já jsem přijel z Kyjova, asi v Kumite beginner.“
Dominik Čech, závodník: „Přijel jsem z Kyjova, závodím v Kumite beginner a Katě.“
Sienna Palkovič, závodnice (SK): „Já jsem přijela až ze Slovenska a závodila jsme v Kihon-ido, v Agility.“
Aneta Kupková, závodnice: „Já jsem z Bruntálu a závodila jsem v Kihon-idu, Kumite balloon a Agility. Dostala jsem teď první a druhou medaili.“
Soňa Brhelová, závodnice: „Já jsem z Bruntálu a závodím v Kihon-idu, Kumite balloon a Agility. Mám 3. místo.“
Matyáš Skuhnel, závodník: „Já jsem z Bruntálu a nejvíc mě baví Agility.“
Vojta Směták, závodník: „Já jsem z Bruntálu a moje nejoblíbenější disciplína je Agility.“
Daniel Navrátil, závodník: „Jsem z Bruntálu a moje nejoblíbenější disciplína je Kumite balloon.“

Velkou chloubou i nadějí bruntálského karate je především jeho obliba u nejmladší generace závodníků.

Vít Žatka, hlavní rozhodčí: „Máme spoustu mladých v současné době, jsou to děti začínající, dneska je možno vidět na závodech asi 30 závodníků, někteří jsou hodně šikovní, někteří méně ale myslím si, že spoustu medailí si odnesou z dnešních závodů.“
Radek Zatloukal (PROZMĚNU), místostarosta Bruntálu: „Já bych chtěl především poděkovat organizátorům této akce, klubu Karate Dó Bruntál. Kteří opět ukázali, že jsou v našem městě jedničkou v organizování těchto akcí a jsme moc rádi, že je tady máme a že jsme je mohli finančně podpořit.“
Nahlásit chybu


K tématu

Studénka zkouší u Národní sportovní agentury uspět se dvěma projekty

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu - rozhodlo o tom dubnové zastupitelstvo. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, o tu se pokouší už počtvrté, druhá stavby nové multifunkční haly.

Vedení obvodu se setkalo s občany v Koblově, mluvilo se o kanalizaci i stavbě sportovní haly

24. října 2023 16:50 | Ostrava-Slezská Ostrava | Petr Kůdela

Vedení radnice Slezské Ostravy vyrazilo v rámci série veřejných podzimních setkání s občany za obyvateli Koblova. Představilo jim například plán dostavby kanalizační sítě a vizi velké sportovní haly na místě dosluhující tělocvičny, kde se večerní setkání s Koblovany konalo.

V Pustkovci začne rekonstrukce sportovní haly. Po opravě se do ní vrátí děti přilehlé ZŠ

22. října 2024 11:53 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

V Ostravě-Pustkovci začne po letech příprav rekonstrukce sportovní haly. Objekt je v tak špatném stavu, že už do něj několik let nemohou chodit děti z přilehlé základní školy a energetická náročnost je extrémně vysoká. O náklady na opravu se dělí město a Národní sportovní agentura.


Zdravotnice z havířovské nemocnice prošly kurzem sebeobrany, nakládačku od nich dostal i ředitel

Hned dva kurzy sebeobrany zaplnily zdravotnice z havířovské nemocnice. Strážníci je učili, jak reagovat na nejrůznější krizové situace. A že to ženy pochopily správně, pocítil na vlastní kůži i ředitel nemocnice.

Slezskoostravské ZŠ se zapojily do projektu proti menstruační chudobě, Škrobálkova je v první řadě

Základní škola Škrobálkova ve Slezské Ostravě je jednou ze čtyř pilotních škol v rámci projektu zaměřeného na menstruační chudobu. Jako jedna z prvních ostravských škol vstoupila do jeho druhé části, která žákyním zprostředkuje volný odběr menstruačních pomůcek.

Nemocnice v Havířově uspořádala již 11. ročník Dne zdraví

Havířovská nemocnice se dlouhodobě věnuje prevenci. Během roku pořádá mnoho různě zaměřených akcí. Tou největší a nejkomplexnější je Den zdraví.

DPO modernizuje zastávky v Ostravě. Nejvíc jich je v obvodu Ostrava-jih

V těchto dnech se dokončuje první fáze modernizace devíti tramvajových zastávek v obvodu. Cílem je jednotný vzhled podle nového městského standardu. DPO navíc aktuálně vypisuje výběrové řízení na zhotovitele modernizace dalších zastávek.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Letiště Leoše Janáčka Ostrava letos zaznamenalo historicky nejúspěšnější sezónu

Dnes 13:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

450 tisíc odbavených cestujících za prvních 9 měsíců roku 2024. Pro ostravské letiště jde o rekord. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o 45% nárůst. V letošní sezóně nabídlo letiště 31 destinací, z nichž 13 bylo nových, a už od začátku sezóny o ně byl velký zájem. Mezi nejpopulárnější novinky patřila Malaga ve Španělsku, egyptská Marsa Matrouh, tuniská Enfidha, Chania na řeckém ostrově Kréta, Dalamán v Tureku a albánská Tirana.

Obnova infrastruktury na Vrbensku po povodni pokračuje, některé cesty a mosty neexistují

Ve Vrbně pod Pradědem a okolí pokračují práce na postupném obnovování infrastruktury, kterou poškodila nedávná povodeň. Některá místa jsou však stále neprůjezdná, protože voda strhla mosty i celé úseky silnic.

Prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce je po rekonstrukci

Veřejný prostor před poliklinikou v Ostravě-Hrabůvce má novou tvář. První rekonstrukce od 70. let minulého století, která byla zahájena loni v srpnu, skončila. Souběžně byla dokončena oprava přilehlých parkovišť.

Městský obvod Ostrava-Vítkovice letos investuje 13 milionů Kč do opravy hřbitova

Na hřbitově v Ostravě-Vítkovicích probíhá oprava chodníků a kanalizace. Některým lidem se tak zkomplikuje cesta ke hrobům za což se radnice omlouvá a prosí občany o shovívavost.

Děti společně s rodiči a hasiči pouštěly draky

Včera 13:39 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Děti z mateřské školy na Hořanech zažily nezapomenutelné podzimní odpoledne. Společně se svými staršími sourozenci, rodiči a stonavskými dobrovolnými hasiči se sešly u hasičárny na Novém Světě, aby si užily odpoledne plné zábavy.

V Bruntále bylo otevřeno rekonstruované a opravené Městské divadlo

Po rok a půl trvající rekonstrukci a opravě bylo v Bruntále nově otevřeno Městské divadlo. Má za sebou dlouhou historii. Původní Spolkový dům katolického tovaryšstva z konce 19. století a Osvětový dům od roku 1955 byl od roku 1997 otevřen jako divadlo v Bruntále.

Žena naletěla na sociální síti falešnému vojákovi. Postupně přišla o 900 tisíc korun

14. října 2024 10:29 | Bruntál | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Podvody prostřednictvím sociálních sítí už jsou pro kriminalisty na denním pořádku. Jedním z nejčastějších, cílících hlavně na osamělé ženy, je falešný voják, který se chce vrátit z války a pouze potřebuje nějaké peníze. Žena z Bruntálska takto přišla o téměř milion korun.

52. Večerní běh Bruntálem neohrozilo ani chladné a deštivé počasí

14. října 2024 9:21 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Tradiční Večerní běh Bruntálem se v centru města konal již po dvaapadesáté. Závod nepřekazilo ani nezvykle chladné počasí s přeháňkami. Finančně ho podpořilo město Bruntál, MS kraj i Česká unie sportu.

Benefiční akce bruntálských pořadatelů pro postižené obce

6. října 2024 20:08 | Bruntál | Karel Soukop

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

Na pomoc postiženým obcím přispívají také pořadatelé kulturních akcí v Bruntále

6. října 2024 20:02 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Do pomoci povodní postiženým obcím se zapojili také pořadatelé nejrůznějších kulturních akcí. Vybrané finance pak poskytli adresně vytipovaným institucím, většinou školám či školkám. Město Bruntál využilo k dobrovolné sbírce pomoci také Svatováclavský sváteční koncert.

V Jeseníkách pokračuje boj lidí s následky povodní , přehrada Slezská Harta zabránila následkům ještě horším

17. září 2024 9:58 | Bruntál | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

V Jeseníkách nastává boj s následky povodní. Sčítají se materiální škody, následky velké vody a ve spolupráci s obcemi a hasiči obyvatelé odčerpávají vodu ze zatopených ploch a domů. Voda však stále z kopců stéká a komplikuje situaci.

Národní pohár v karate Gojo Ryu proběhl v bruntálské sportovní hale za velké účasti závodníků
Vydáno 3. července 2024 9:50, Bruntál, Karel Soukop
Tak trochu ve stínu masových sportovních akcí cyklistů, gymnastů či běžců, proběhly na Bruntálsku velké a významné akce v jiných sportech. Jednou z nich je například 3. kolo Národního poháru v karate Gojo Ryu, které proběhlo v bruntálské sportovní hale.

I pohár karatistů se těšil velké účasti sportovců.

David Dvořák, hlavní pořadatel: „Máme radost že přijelo spousta závodníků i přes špatné počasí a přes různé akce a jsem tak hrozně rád, že naši akci podpořilo město Bruntál a pan starosta a místostarosta. Závodníci přijeli z celé ČR, jsou tady zástupci dokonce i z ciziny, jsou tady i týmy ze Slovenska a je to posbírané opravdu celá republika, je tady město Třinec, Hodonín, Brno.“

Pořádání poháru v Bruntále není náhodné. Místní karatisté patří k nejúspěšnějším reprezentantům nejen v rámci České republiky.

Vít Žatka, hlavní rozhodčí: „U starších karatistů na podzim máme tam dva mistry Evropy, to byl Denis Vodička a Nela Matušková plus nějaké další medaile byly z toho mistrovství Evropy a v současné době se připravují na mistrovství světa, které bud v září v Rakousku.“

Závody probíhaly v kategoriích od nejmenších dětí až po dospělé.

David Dvořák, hlavní pořadatel: „Do 12 hodin probíhá kategorie menších dětí, to znamená do 10 let, jsou tam takové začínající disciplíny, taková agility překážková dráha a pak už takové různé sestavy v pohybu a po 12. hodině po nástupu už přichází blok, který je určený pro starší děti, ve kterém probíhá cvičení Kata, to znamená takové sestavy a pak cvičení Kumite, je to vlastně už takový souboj.“
Patrik Debly, závodník: „Já jsem přijel z Kyjova, asi v Kumite beginner.“
Dominik Čech, závodník: „Přijel jsem z Kyjova, závodím v Kumite beginner a Katě.“
Sienna Palkovič, závodnice (SK): „Já jsem přijela až ze Slovenska a závodila jsme v Kihon-ido, v Agility.“
Aneta Kupková, závodnice: „Já jsem z Bruntálu a závodila jsem v Kihon-idu, Kumite balloon a Agility. Dostala jsem teď první a druhou medaili.“
Soňa Brhelová, závodnice: „Já jsem z Bruntálu a závodím v Kihon-idu, Kumite balloon a Agility. Mám 3. místo.“
Matyáš Skuhnel, závodník: „Já jsem z Bruntálu a nejvíc mě baví Agility.“
Vojta Směták, závodník: „Já jsem z Bruntálu a moje nejoblíbenější disciplína je Agility.“
Daniel Navrátil, závodník: „Jsem z Bruntálu a moje nejoblíbenější disciplína je Kumite balloon.“

Velkou chloubou i nadějí bruntálského karate je především jeho obliba u nejmladší generace závodníků.

Vít Žatka, hlavní rozhodčí: „Máme spoustu mladých v současné době, jsou to děti začínající, dneska je možno vidět na závodech asi 30 závodníků, někteří jsou hodně šikovní, někteří méně ale myslím si, že spoustu medailí si odnesou z dnešních závodů.“
Radek Zatloukal (PROZMĚNU), místostarosta Bruntálu: „Já bych chtěl především poděkovat organizátorům této akce, klubu Karate Dó Bruntál. Kteří opět ukázali, že jsou v našem městě jedničkou v organizování těchto akcí a jsme moc rádi, že je tady máme a že jsme je mohli finančně podpořit.“
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/bruntalsko/bruntal/11000043840/narodni-pohar-v-karate-gojo-ryu-probehl-v-bruntalske-sportovni-hale-za-velke-ucasti-zavodniku