Oblíbené a nejen frýdeckomísteckými občany dobře známé Beskydské farmářské trhy opět ovládly místecké náměstí Svobody. Tentokrát ale patřily zabijačce a masným výrobkům všeho druhu. Až do odpoledních hodin si mohli návštěvníci pochutnávat na nejrůznějších zabijačkových specialitách, ke kterým nepochybně patřil mozeček na chlebu, zabijačková polévka, jitrnice, jelita a mnoho jiného.
"Farmářské trhy ve Frýdku-Místku jsou již tradicí. Dnešní den je ozvláštněn tím, že tu máme zabijačku. Je to super akce, je vidět, že spousta lidí je spokojená. Je tady velká návštěvnost a chceme s tímto pokračovat i do budoucna," uvedl primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký.
Na trzích samozřejmě nesmělo chybět ani tradičně nabízené zboží, jako mléčné produkty, různé druhy pečiva, ovocné šťávy, marmelády nebo med. Z ovoce a zeleniny prodejci nabízeli zejména jablka, hrušky, zelí, mrkev, brambory a česnek. K mání byly ale také sýry, vejce z podestýlky, králičí, husí, kachní i kuřecí maso a ke koupi byly i rukodělné výrobky. K dobré náladě přispěla reprodukovaná hudba.
Anketa, návštěvníci Beskydských farmářských trhů: "Je to paráda. Teď čekám na prdelanku," řekl jeden z návštěvníku. "Je to hezké. Zatím jsem nic ze zabijačky neměl," řekl druhý a třetí dodal: "Paráda, než vymýšlet nějaké ptákoviny, tak toto je lepší. Měl jsem mátový nápoj s rumem. Ten čuník je krásný. Je to nádherné."
Beskydské farmářské trhy město pořádá od roku 2011 od května do prosince co čtrnáct dní vždy ve čtvrtek na místeckém náměstí Svobody. Letos je listopadová zabijačka završila. Další trhy, které proběhnou v prosinci, už budou trhy adventní.