Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Soutěž o Nejchutnější svatomartinskou husu ve Frýdku-Místku má vítěze

Frýdek-Místek |

Frýdek-Místek už ví, která restaurace připravila nejchutnější svatomartinskou husu. Alespoň z těch, které se přihlásily do soutěže Turistického informačního centra. Odborná porota hodnotila chuť, vzhled a vhodnost přílohy. Bodové hodnocení pak v součtu určilo jediného vítěze.

Video Přehravač se načítá.
Aktuální čas 0:00
Doba trvání -:-
Načteno: 0%
Typ streamu ŽIVĚ
Zbývající čas 0:00
 
1x
    • Kapitoly
    • Bez popisů, vybráno
    • Bez titulků, vybráno

      Sedm restaurací z Frýdku-Místku usilovalo o zisk titulu Nejchutnější svatomartinská husa. Tříčlenná porota zasedla v Kavárně Radhošť a postupně hodnotila jednotlivé porce, které restauratéři připravili.

      Lukáš Smutný ředitel Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek-Místek: "Hodnotíme vzhled, hodnotíme chuť a vhodnost přílohy. S tím, že jedeme hodnotící škálu 1 až 10. 1 nejhorší, 10 nejlepší." – Jak se vám to zatím jeví? – "Jeví se mi to velmi dobře."
      Ivana Fabová, vedoucí odborného výcviku Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek-Místek: "Jde vidět, že i v Moravskoslezském kraji máme super restaurace, kde se můžeme dobře najíst. My jsme spokojení."
      Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku/ANO/: "Zatím jsme se setkali s velmi dobrým i průměrným jídlem, takže očekáváme, co nám ještě přijde. Zatím se velice daří knedlíky, dalo by se říct." - Čím to je, že tomu tak rozumíte? - "Pár let jsem podnikal v gastronomii a jakožto svůj koníček mám právě přípravu takovýchto pokrmů, i náročnějších na přípravu, baví mě to, takže proto."

      Bodové hodnocení nakonec těsně určilo jediného vítěze. Krčmu Středověk.

      Jiří Choleva, majitel a kuchař Krčmy Středověk: "Jsem obrovsky překvapen. Letos jsme se na ty svatomartinské husy obzvláště těšili, protože po loňské covidové odmlce, kdy jsme husy, mohli podávat pouze přes okýnko, takže o to víc energie, síly a toho srdíčka jsme do toho právě dali a těšíme se na všechny hosty, kteří ještě přijdou."
      Jiří Svoboda, kuchař Krčmy Středověk: "Příprava husy je náročná a jsem rád. Byl jsem velice překvapen, že jsme vyhráli, z těch šesti nebo kolik tam bylo restaurací. A jsme rádi. – V čem je to kouzlo té výjimečnosti? – Řeknu to – Léta praxe toho vaření. A i to srdíčko do toho dané musí být."
      Jiří Choleva, majitel a kuchař Krčmy Středověk: "Ingrediencemi, které tam dáváme do toho zelí a tím, že třeba ty husy opravdu konfitujeme dlouhou dobu, jak se mají, při nízké teplotě v sádle."

      Letošní soutěž o Nejchutnější svatomartinskou husu připravilo Turistické informační centrum v návaznosti na loňský Týden plný chutí.

      Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "V našem turistickém informačním centru se snažíme realizovat aktivity, které svým charakterem ovlivňují povědomí o městě Frýdek-Místek. V této nelehké době pro cestovní ruch se obecně učíme se subjekty vzájemně spolupracovat, hledat společné propojení aktivit, které přinesou jak provozovatelům služeb, tak městu Frýdek-Místek povědomí a v konečném důsledku návštěvnost. O našich aktivitách přemýšlíme společně. Než se pro danou aktivitu rozhodneme, uděláme si průzkum. Následně jsou informováni všichni poskytovatelé služeb, v tomto případě gastronomických, a pak už záleží na nich, zda se do společného projektu zapojí."

      V každé restauraci byly také soutěžní schránky, do kterých mohli hosté hodit své účtenky. Sedm z nich pak po vylosování získalo poukázky na další gastronomické zážitky.

      Nahlásit chybu


      K tématu

      Akce Frýdek-Místek na cestách nabídne na Olešné inspiraci na výlety po Česku

      Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den plný inspirace a zábavy na jedinečném místě u přehrady Olešná. Cestovatelský festival Frýdek≈Místek na cestách je skvělou příležitostí pro všechny, kteří touží po objevování krás naší země.

      TIC Frýdek-Místek funguje dočasně kvůli rekonstrukci jen na Zámeckém náměstí

      Frýdek-Místek rekonstruuje pobočky turistického informačního centra. Aktuálně se pracuje na náměstí Svobody. Pobočka na Zámeckém náměstí už má po rekonstrukci a plně slouží návštěvníkům. V létě mohou lidé najít mobilní stánek v některé dny také na Olešné.

      TIC Frýdek-Místek připravilo nové cesty k poznání historie textilního průmyslu

      Turistické informační centrum Frýdek-Místek otevírá další nové cesty k poznání historie textilního průmyslu. Opět probíhají oblíbené jízdy historickým autobusem s návštěvou bývalých textilních areálů. Připravena je také nová trasa, která propojí historické památky s moderními prvky.


      Před ostravskou firmou se podpálil zoufalý muž, lidé ho uhasili

      Včera 18:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

      Chvíli před 16. hodinou byli v pondělí ostravští hasiči a záchranná služba voláni k člověku, který hořel v Mariánských Horách. Plameny uhasili lidé ještě před příjezdem záchranářů.

      Frýdek-Místek koupil strategické pozemky v centru města

      Frýdek-Místek koupil od společnosti Slezan Holding strategické pozemky u stadionu TJ Slezan. Scelením vlastnictví tak město získalo pod svou kontrolu rozlehlé území v samotném centru a otevřelo si cestu k jeho rozvoji ve veřejném zájmu. Pro kulturu, budoucí infrastrukturu nebo sport, či relaxaci.

      Děti z Ostravy znovu vyjedou za horským vzduchem. Ozdravné pobyty jsou oblíbené

      Dýchat čistý vzduch není vždy samozřejmost a obzvláště v Ostravě, i když se to v posledních letech velmi zlepšilo. Už od roku 2010 umožňuje město tisícům školáků uniknout z ovzduší zasaženého smogem do horských oblastí.

      Habemus papam - volbu papeže prožívali i lidé na Karvinsku

      Ve čtvrtek večer se nad Sixtinskou kaplí objevil bílý kouř. Svět se dozvěděl jméno nového papeže. Tato radostná zpráva nezůstala bez odezvy ani na Karvinsku. Víra a tradice promluvily symbolickým jazykem, který je slyšet i bez slov.

      O víkendu se uskuteční Ostravská muzejní noc. Na radnici se bude možné potkat i s primátorem

      Dnes pro vás vás máme také pozvánku. O víkendu se totiž uskuteční oblíbená Ostravská muzejní noc, kdy zůstanou i po zavírací době otevřeny nejrůznější instituce, jako muzea, galerie, ale také třeba kulturní památka Nová radnice, kde bude na návštěvníky čekat primátor Jan Dohnal.

      Experti: Bez jaderné energie to nepůjde!

      Jaderná budoucnost – to bylo hlavní téma konference Efektivní energetika v Ostravě. Zaměřila se na budoucnost jaderné energetiky v energetickém mixu České republiky, potažmo MS kraje.

      Perun maraton opět potvrdil pověst nejnáročnějšího běžeckého závodu v Česku

      Skutečně až na dno svých sil si sáhli účastníci jednoho z nejnáročnějších maratonů pořádaných v České republice. Perun Sky Marathon se letos kolem Javorového vrchu v Beskydech běžel už podesáté.

      Záchranka školí i operátory dispečinku důraz klade na psychiku a urgentní medicínu

      11. května 2025 12:02 | Celý MS kraj | Libor Běčák

      Dispečeři tísňové linky zajišťují první kontakt s volajícími ve vážných situacích. Vysoká zátěž i odpovědnost vyžadují psychickou odolnost a znalosti z urgentní medicíny. I proto ZZS MSK uspořádala další odborné školení operátorů ve čtyřech termínech.

      Žilina bude mít chybějící chodník i vodovod, dočká se příští rok

      Žilina se dočká stavby chodníku ve své koncové části, na silnici směrem k Životicím u Nového Jičína. Chodník tu bude dobudován spolu s chybějícím vodovodem v příštím roce.

      Studenti z Frýdku-Místku si se svou komunikační plechovkou vybojovali evropské finále v Nizozemí

      11. května 2025 17:24 | Frýdek-Místek | Libor Běčák

      Tým SARFAD ze Střední průmyslové školy ve Frýdku-Místku zvítězil v národním finále prestižní soutěže CanSat 2025 pořádané Evropskou kosmickou agenturou. Jejich "minidružice" v podobě plechovky úspěšně absolvovala testovací let, sbírala vědecká data a přesvědčila odbornou porotu o své kvalitě.

      Muzeum Beskyd se zapojí do Mezinárodního dne muzeí i Muzejní noci

      Muzeum Beskyd se během následujících dní chystá na dvě velké akce. Zapojí se totiž do Mezinárodního dne muzeí a o několik dní později i do Muzejní noci. Chystá se tak bohatý program, speciální prohlídky a zážitky i na místech běžně nepřístupných. Otevřené budou i všechny výstavy.

      Ve Frýdku-Místku se chystá další oblíbený Pochod pro seniory

      Frýdek-Místek zve své seniory na další ročník oblíbeného Pochodu pro seniory. Tentokrát se účastníci projdou okolo přehrady Olešná. Kromě pohybu na čerstvém vzduchu se mohou těšit i na společenské setkání, slevu do aquaparku a možnost dobrého oběda.

      V Palkovicích uctili památku padlých vojáků i popravených mladíků

      Na několika místech si obyvatelé Palkovic a Myslíku připomněli výročí osvobození a uctili památku padlých za 2. světové války. Je mezi nimi i několik místních obyvatel. Ještě těsně před osvobozením popravili nacisté 4. května 9 mladých mužů. Ti byli zajati, když z kopce pozorovali boje v okolí.

      Polárka ve Frýdku-Místku slavila postup českých házenkářů na ME

      Čeští házenkáři ukončili kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy posledním zápasem proti Belgii ve Frýdku-Místku vítězstvím 25:22. Skončili tak ve skupině druzí za Chorvatskem a mohou se radovat z postupu mezi evropskou elitu.

      Hasiči v noci vyprošťovali sutinami zasypané hosty zříceného hotelu v Čeladné

      9. května 2025 6:32 | Čeladná | Libor Běčák

      Dva lidi, které zavalily sutiny, vyprostili hasiči ze zborcených vnitřních prostor hotelů v Čeladné. Další hosty uvězněné ve vyšším patře evakuovali po žebříku.

      Dobrovolní hasiči z Frýdku vyhráli krajskou soutěž ve vyprošťování

      Dobrovolní hasiči z Frýdku vyhráli krajské kolo soutěže ve vyprošťování u dopravních nehod. Soutěž prověřila celkem 17 týmů profesionálních i dobrovolných jednotek, které se utkaly v simulacích reálných scénářů nehod. Frýdecký tým předvedl nejlepší výkon právě mezi dobrovolnými jednotkami.

      Soutěž o Nejchutnější svatomartinskou husu ve Frýdku-Místku má vítěze
      Vydáno 15. listopadu 2021 12:00, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
      Frýdek-Místek už ví, která restaurace připravila nejchutnější svatomartinskou husu. Alespoň z těch, které se přihlásily do soutěže Turistického informačního centra. Odborná porota hodnotila chuť, vzhled a vhodnost přílohy. Bodové hodnocení pak v součtu určilo jediného vítěze.

      Sedm restaurací z Frýdku-Místku usilovalo o zisk titulu Nejchutnější svatomartinská husa. Tříčlenná porota zasedla v Kavárně Radhošť a postupně hodnotila jednotlivé porce, které restauratéři připravili.

      Lukáš Smutný ředitel Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek-Místek: "Hodnotíme vzhled, hodnotíme chuť a vhodnost přílohy. S tím, že jedeme hodnotící škálu 1 až 10. 1 nejhorší, 10 nejlepší." – Jak se vám to zatím jeví? – "Jeví se mi to velmi dobře."
      Ivana Fabová, vedoucí odborného výcviku Střední školy gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek-Místek: "Jde vidět, že i v Moravskoslezském kraji máme super restaurace, kde se můžeme dobře najíst. My jsme spokojení."
      Jakub Míček, náměstek primátora Frýdku-Místku/ANO/: "Zatím jsme se setkali s velmi dobrým i průměrným jídlem, takže očekáváme, co nám ještě přijde. Zatím se velice daří knedlíky, dalo by se říct." - Čím to je, že tomu tak rozumíte? - "Pár let jsem podnikal v gastronomii a jakožto svůj koníček mám právě přípravu takovýchto pokrmů, i náročnějších na přípravu, baví mě to, takže proto."

      Bodové hodnocení nakonec těsně určilo jediného vítěze. Krčmu Středověk.

      Jiří Choleva, majitel a kuchař Krčmy Středověk: "Jsem obrovsky překvapen. Letos jsme se na ty svatomartinské husy obzvláště těšili, protože po loňské covidové odmlce, kdy jsme husy, mohli podávat pouze přes okýnko, takže o to víc energie, síly a toho srdíčka jsme do toho právě dali a těšíme se na všechny hosty, kteří ještě přijdou."
      Jiří Svoboda, kuchař Krčmy Středověk: "Příprava husy je náročná a jsem rád. Byl jsem velice překvapen, že jsme vyhráli, z těch šesti nebo kolik tam bylo restaurací. A jsme rádi. – V čem je to kouzlo té výjimečnosti? – Řeknu to – Léta praxe toho vaření. A i to srdíčko do toho dané musí být."
      Jiří Choleva, majitel a kuchař Krčmy Středověk: "Ingrediencemi, které tam dáváme do toho zelí a tím, že třeba ty husy opravdu konfitujeme dlouhou dobu, jak se mají, při nízké teplotě v sádle."

      Letošní soutěž o Nejchutnější svatomartinskou husu připravilo Turistické informační centrum v návaznosti na loňský Týden plný chutí.

      Lucie Talavašková, mluvčí TIC Frýdek-Místek: "V našem turistickém informačním centru se snažíme realizovat aktivity, které svým charakterem ovlivňují povědomí o městě Frýdek-Místek. V této nelehké době pro cestovní ruch se obecně učíme se subjekty vzájemně spolupracovat, hledat společné propojení aktivit, které přinesou jak provozovatelům služeb, tak městu Frýdek-Místek povědomí a v konečném důsledku návštěvnost. O našich aktivitách přemýšlíme společně. Než se pro danou aktivitu rozhodneme, uděláme si průzkum. Následně jsou informováni všichni poskytovatelé služeb, v tomto případě gastronomických, a pak už záleží na nich, zda se do společného projektu zapojí."

      V každé restauraci byly také soutěžní schránky, do kterých mohli hosté hodit své účtenky. Sedm z nich pak po vylosování získalo poukázky na další gastronomické zážitky.

      Zdroj: https://polar.cz/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000028452/soutez-o-nejchutnejsi-svatomartinskou-husu-ve-frydkumistku-ma-viteze