Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Mistři Evropy i vicemistři republiky, mladí baseballisté BK Klasik Frýdek-Místek mají za sebou úspěšnou sezónu

Frýdek-Místek |

Tři hráči získali s českou reprezentací první místo na mistrovství Evropy. Celý klub mladých pak vybojoval druhé místo na mistrovství České republiky. Mladí baseballisté BK Klasik Frýdek-Místek mají za sebou výbornou sezónu. Jejich úspěchy ocenilo také vedení města.

Zlaté medaile z Mistrovství Evropy v baseballu do 15 let. To byly ty nejcennější trofeje, se kterými se přišli právoplatně pochlubit mladí hráči BK Klasik Frýdek-Místek vedení města. Primátor a jeho dva náměstci přijali dvojici hráčů, trenéra a prezidenta klubu. Úspěchů nasbírali hráči mnohem víc.

Jan Kozel, nadhazovač, mistr Evropy do 15 let: "Tuto sezónu jsem měl kategorii reprezentace, kdy jsem se dostal do reprezentace U15. A první velký turnaj letošní sezóny bylo mistrovství Evropy, kde jsme skončili první jako Česká republika. A potom jsme za klub Frýdek-Místek na Mistrovství České republiky do 15 let skončili druzí v Praze."
Adrián Mück, nadhazovač, mistr Evropy do 15 let: "Letošní rok byl hodně pestrý. Jak turnaj na Mistrovství Evropy, tak Mistrovství České republiky, kde jsme se umístili na druhém místě. Na Evropě jsme skončili první, takže letošní rok byl úspěšný."

Reprezentační medaile přivezli do Frýdku-Místku tři hráči. Jan Kozel byl na mistrovství Evropy dokonce vyhlášen nejlepším nadhazovačem turnaje. Vedení klubu poděkovalo městu za podporu a také za před čtyřmi lety vybudované hřiště, které začalo přinášet úspěchy.

Ondřej Gongol, prezident BK Klasik Frýdek-Místek: "Pořád se v něm cítíme jako v novém. Koronavirus nám trochu ubral na síle. Trošku to poznamenalo základnu. Nicméně jsme se přes to dostali a dorostla nám ta generace, která už nese plody toho krásného areálu a jsme schopni dosáhnout největších úspěchů v historii klubu na mládežnické úrovni. To znamená vicemistři republiky v kategorii do 15 let. Plus vychovali jsme 3 reprezentanty v patnáctiletých, kteří vyhráli s reprezentačním týmem republiky mistrovství Evropy. Takže za nás nejlepší rok v té mládežnické kategorii, který jsme měli."
Jan Kozel, nadhazovač, mistr Evropy do 15 let: "Příští sezónu asi budu hrát za kategorii U18 a za muže a kdyžtak v kategorii do 18 let je další reprezentace. Takže můžu opět reprezentovat Českou republiku."
Adrián Mück, nadhazovač, mistr Evropy do 15 let: "Dál mě čeká trénování v klubu. Příští rok možná zkouška na reprezentaci do 18 let. Jinak zápasy 18 a mužů."

Klub představil městu také určitý náhled plánů do budoucna. Hřiště má podle něj obrovský potenciál, mohly se zde například pořádat i velké turnaje.

Ondřej Gongol, prezident BK Klasik Frýdek-Místek: "Vize máme, chceme samozřejmě využívat dál potenciál toho areálu a přilákat pro baseball další nadšence a posouvat tu laťku výš. Aby kluci vozili medaile z republiky pravidelně a abychom šlapali těm nejlepším týmům na paty a aby hlavně ty naše kluky, kteří se pro baseball nadchnou, aby je to bavilo. A aby si z toho odnesli i do normálního života."
Adrián Mück, nadhazovač, mistr Evropy do 15 let: "Všestranné zaměření tam je, takže mi dává jak koordinaci, tak rychlost, obezřetnost."
Petr Korč, primátor Frýdku-Místku/NMFM/: "Mě jako primátora samozřejmě těší každý úspěch mladého sportovce. Našim hlavním mottem je podpora mládežnického sportu. Čili výchova a podpora mladých lidí, aby našli cestu ke sportu. A pak když uspějí v těch profesionálních soutěžích, je to jenom plus, ke kterému my jako město chceme přispívat. Obecně jsem rád, že jsme se mohli potkat. Škoda, vzhledem k situaci, že jsme se nesešli v tom širším počtu se všemi hráči. Nicméně jsem rád, že jsme se potkali a obecně chci říct, že podpora toho mládežnického sportu pro nás zůstává stále prioritou. A pokud bude schválen rozpočet tak, jak je předložen, tak těch peněz, které půjdou do podpory zejména toho mládežnického sportu, bude ještě o něco malinko více, než bylo v loňském roce."

Finanční podpora by pak šla plošně do všech sportů.

Nahlásit chybu


K tématu

Nový kalendář na rok 2024 představuje mládežnické sportovní kluby ve Frýdku-Místku

7. prosince 2023 12:39 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Frýdek-Místek vydal nový kalendář na rok 2024. Ten představuje jednotlivé mládežnické sporty ve městě. Zástupci jednotlivých klubů, v některých případech i s mladými sportovci, se sešli na slavnostním křtu. Na akci proběhlo také předání kalendářů.

Frýdek-Místek finančně podpoří domácí hokejový klub i v další sezóně

Město Frýdek-Místek opět podepsalo memorandum se zástupci domácího hokejového klubu. Tím byla opět zajištěna finanční podpora města pro klub pro následující sezónu. Formálně se prodloužila původní dohoda, která platila do konce aktuálního ročníku hokejové soutěže.

Moravskoslezský kraj letos podpoří více než stovku sportovních akcí

9. března 2024 18:27 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj dlouhodobě podporuje sportovní aktivity i konání významných sportovních akcí. V letošním roce půjde z krajského rozpočtu bezmála 8 milionů korun na celkem 103 sportovních akcí, mistrovství, šampionátů a soutěží. Kromě tradičních sportů kraj podpoří také discgolf, paragliding nebo například ringo.


V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

Včera 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.

Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

25. října 2024 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

Den stromů v opavských sadech Svobody se nenechaly ujít stovky lidí

Včera 16:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Přesně na den, kdy stromy slaví svůj svátek, se okolí Ptačího vrchu proměnilo v pestrou oslavu. Díky slunečnému počasí si ji nenechaly ujít stovky lidí.

V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

25. října 2024 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

Zimní verze opavského festivalu Slunovrat nabídne pestrý program i novinky

Včera 16:06 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Zimní verze oblíbeného festivalu Slunovrat už klepe na dveře. Uskuteční se od 7. do 9. listopadu v kulisách historických budov Opavy a nabídne pestrý program a také novinky.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Projekt Connect with creativity na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku byl úspěšně dokončen

23. října 2024 8:05 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Největší frýdecko-místecká střední škola je velmi aktivní v projektech - národních i mezinárodních. Poslední úspěšný projekt na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku nesl název Connect with creativity.

Vyřazené parkovací automaty poslouží ve Frýdku-Místku jako knihobudky

Technické služby Frýdek-Místek přišly s ekologickým nápadem. Vyřazený parkovací automat neskončil ve starém železe, ale stala se z něj knihobudka. První kus prototypu už slouží pacientům i návštěvníkům v areálu nemocnice. Navíc v prostorách terapeutické zahrádky.

Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

Mistři Evropy i vicemistři republiky, mladí baseballisté BK Klasik Frýdek-Místek mají za sebou úspěšnou sezónu
Vydáno 22. listopadu 2021 14:32, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Tři hráči získali s českou reprezentací první místo na mistrovství Evropy. Celý klub mladých pak vybojoval druhé místo na mistrovství České republiky. Mladí baseballisté BK Klasik Frýdek-Místek mají za sebou výbornou sezónu. Jejich úspěchy ocenilo také vedení města.

Zlaté medaile z Mistrovství Evropy v baseballu do 15 let. To byly ty nejcennější trofeje, se kterými se přišli právoplatně pochlubit mladí hráči BK Klasik Frýdek-Místek vedení města. Primátor a jeho dva náměstci přijali dvojici hráčů, trenéra a prezidenta klubu. Úspěchů nasbírali hráči mnohem víc.

Jan Kozel, nadhazovač, mistr Evropy do 15 let: "Tuto sezónu jsem měl kategorii reprezentace, kdy jsem se dostal do reprezentace U15. A první velký turnaj letošní sezóny bylo mistrovství Evropy, kde jsme skončili první jako Česká republika. A potom jsme za klub Frýdek-Místek na Mistrovství České republiky do 15 let skončili druzí v Praze."
Adrián Mück, nadhazovač, mistr Evropy do 15 let: "Letošní rok byl hodně pestrý. Jak turnaj na Mistrovství Evropy, tak Mistrovství České republiky, kde jsme se umístili na druhém místě. Na Evropě jsme skončili první, takže letošní rok byl úspěšný."

Reprezentační medaile přivezli do Frýdku-Místku tři hráči. Jan Kozel byl na mistrovství Evropy dokonce vyhlášen nejlepším nadhazovačem turnaje. Vedení klubu poděkovalo městu za podporu a také za před čtyřmi lety vybudované hřiště, které začalo přinášet úspěchy.

Ondřej Gongol, prezident BK Klasik Frýdek-Místek: "Pořád se v něm cítíme jako v novém. Koronavirus nám trochu ubral na síle. Trošku to poznamenalo základnu. Nicméně jsme se přes to dostali a dorostla nám ta generace, která už nese plody toho krásného areálu a jsme schopni dosáhnout největších úspěchů v historii klubu na mládežnické úrovni. To znamená vicemistři republiky v kategorii do 15 let. Plus vychovali jsme 3 reprezentanty v patnáctiletých, kteří vyhráli s reprezentačním týmem republiky mistrovství Evropy. Takže za nás nejlepší rok v té mládežnické kategorii, který jsme měli."
Jan Kozel, nadhazovač, mistr Evropy do 15 let: "Příští sezónu asi budu hrát za kategorii U18 a za muže a kdyžtak v kategorii do 18 let je další reprezentace. Takže můžu opět reprezentovat Českou republiku."
Adrián Mück, nadhazovač, mistr Evropy do 15 let: "Dál mě čeká trénování v klubu. Příští rok možná zkouška na reprezentaci do 18 let. Jinak zápasy 18 a mužů."

Klub představil městu také určitý náhled plánů do budoucna. Hřiště má podle něj obrovský potenciál, mohly se zde například pořádat i velké turnaje.

Ondřej Gongol, prezident BK Klasik Frýdek-Místek: "Vize máme, chceme samozřejmě využívat dál potenciál toho areálu a přilákat pro baseball další nadšence a posouvat tu laťku výš. Aby kluci vozili medaile z republiky pravidelně a abychom šlapali těm nejlepším týmům na paty a aby hlavně ty naše kluky, kteří se pro baseball nadchnou, aby je to bavilo. A aby si z toho odnesli i do normálního života."
Adrián Mück, nadhazovač, mistr Evropy do 15 let: "Všestranné zaměření tam je, takže mi dává jak koordinaci, tak rychlost, obezřetnost."
Petr Korč, primátor Frýdku-Místku/NMFM/: "Mě jako primátora samozřejmě těší každý úspěch mladého sportovce. Našim hlavním mottem je podpora mládežnického sportu. Čili výchova a podpora mladých lidí, aby našli cestu ke sportu. A pak když uspějí v těch profesionálních soutěžích, je to jenom plus, ke kterému my jako město chceme přispívat. Obecně jsem rád, že jsme se mohli potkat. Škoda, vzhledem k situaci, že jsme se nesešli v tom širším počtu se všemi hráči. Nicméně jsem rád, že jsme se potkali a obecně chci říct, že podpora toho mládežnického sportu pro nás zůstává stále prioritou. A pokud bude schválen rozpočet tak, jak je předložen, tak těch peněz, které půjdou do podpory zejména toho mládežnického sportu, bude ještě o něco malinko více, než bylo v loňském roce."

Finanční podpora by pak šla plošně do všech sportů.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000028562/mistri-evropy-i-vicemistri-republiky-mladi-baseballiste-bk-klasik-frydekmistek-maji-za-sebou-uspesnou-sezonu