Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Odbor životního prostředí ve Frýdku-Místku se stěhuje, lidé už na magistrátu vyřídí vše na jednom místě

Frýdek-Místek |

Skončila rekonstrukce bývalé Banky Haná ve Frýdku-Místku. Do nově opravené historické budovy v Radniční ulici se nastěhuje část magistrátu. Z Místku do Frýdku přesídlí odbor životního prostředí a zemědělství. Lidé díky tomu budou mít v rámci vyřizování všechny potřebné na jednom místě.

Zhruba 10 měsíců trvala rekonstrukce budovy po bývalé Bance Haná. Objekt město koupilo v roce 2019 a nyní mu vrátilo téměř původní podobu.

Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Objekt byl kompletně předělán. Budova je zateplená, má novou střechu. Potýkali jsme se tady s řadou technických problémů. Byly tady statické problémy. To znamená, že jsme museli posílit určité statické prvky a strop, který je téměř nový. Protože hrozilo jeho zřízení, kvůli špatnému založení. Následně byla kompletně vyměněna elektroinstalace. Další technické rozvody, a nakonec i ta fasáda se trošku změnila."

Pomohly historické fotografie a pohlednice z roku 1830, které zapůjčili zdejší sběratelé.

Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Snažili jsme se vrátit trošku tu podobu historickou, alespoň v těch detailech, které jsou dneska na oknech. A které tomu objektu dávají takový výraz tvarosloví, které bylo původní. A dneska tady ten objekt zapadá do té městské památkové zóny. A myslím si, že je docela přívětivý i na pohled a doufám, že budou i přívětiví úředníci, kteří budou v něm, kteří budou vycházet občanům vstříc."

Kompletní rekonstrukce čtyřpodlažního objektu město vyšla na zhruba 21 milionů korun. Do budovy se teď přestěhuje z ulice Politických obětí jeden z největších odborů magistrátu.

Jana Musálková Jeckelová, mluvčí Frýdku-Místku: "Práce odboru životního prostředí a zemědělství je úzce provázána s prací dalších odborů magistrátu. Takže je velmi výhodné, že tyto odbory budou sídlit vedle sebe. A že lidé nebudou muset přejíždět mezi Frýdkem a Místkem při vyřizování svých záležitostí. Ale vyřídí všechno na jedné ulici."
Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Je to centrální budova, pak je to sociální odbor, pak je to odbor správy sociálního majetku a teď životního prostředí. To znamená 4 budovy, plus archiv, který vznikl v roce 2018, kde jsme předělali bývalé prostory Diemy. A tím koncentrujeme veškeré tyto služby pro občany do jednoho místa."
Jana Musálková Jeckelová, mluvčí Frýdku-Místku: "Na uvolněné místo v budově na Politických obětí v Místku je přestěhuje OSPOD, který momentálně sídlí ve vedlejší budově v pronájmu."

Přesun téměř čtyřicetičlenného odboru začne poslední týden v březnu. Od 28. března do 1. dubna bude kvůli tomu celý odbor zcela a bez výjimky mimo provoz. V nové budově začne veřejnosti opět fungovat v pondělí 4. dubna.

Nahlásit chybu


K tématu

V ostravské ZOO poměřili školáci své znalosti. Soutěže mladých zoologů se účastní školy z celého kraje

9. listopadu 2023 11:36 | Ostrava-Slezská Ostrava | Tomáš Kořistka

V ostravské ZOO v tomto týdnu znovu odstartovala populární Soutěž mladých zoologů. Své síly poměřuje přes 2 tisíce žáků z celého Moravskoslezského kraje. Asi nejblíže to měla družstva ze Základní školy Bohumínská ve Slezské Ostravě.

Ostrava podpořila další zelené projekty. Peníze putují do vybraných městských obvodů

6. listopadu 2023 11:41 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Ostrava přispívá ke snižování negativních dopadů změn klimatu řadou zelených projektů. V jednotlivých obvodech vznikají nové zelené plochy, obnovené parky či trvalkové záhony. Jeden z nich vykvete už v březnu v Polance nad Odrou.

Ochránci přírody a lidé vysadili v Kujavách na Novojičínsku Alej svobody

6. listopadu 2023 19:06 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Symbolické stromořadí o 97 hrušních a 28 dubech vysadili v sobotu obyvatelé obce Kujavy spolu s ochránci přírody Studénka, tamní farností, Nadací Partnerství a jejími partnery. Stromy lemují obnovenou polní cestu, která spojuje kostelík s pěšinou podél Pustějovského potoka. Kujavy zvítězily v letošní výzvě na organizaci výsadbové akce Alej svobody, která se snaží o uzdravení krajiny a symbolický návrat svobody. Akce se zúčastnilo přes 400 lidí.


V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

Včera 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.

Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

25. října 2024 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

Den stromů v opavských sadech Svobody se nenechaly ujít stovky lidí

Včera 16:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Přesně na den, kdy stromy slaví svůj svátek, se okolí Ptačího vrchu proměnilo v pestrou oslavu. Díky slunečnému počasí si ji nenechaly ujít stovky lidí.

V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

25. října 2024 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

Zimní verze opavského festivalu Slunovrat nabídne pestrý program i novinky

Včera 16:06 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Zimní verze oblíbeného festivalu Slunovrat už klepe na dveře. Uskuteční se od 7. do 9. listopadu v kulisách historických budov Opavy a nabídne pestrý program a také novinky.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Projekt Connect with creativity na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku byl úspěšně dokončen

23. října 2024 8:05 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Největší frýdecko-místecká střední škola je velmi aktivní v projektech - národních i mezinárodních. Poslední úspěšný projekt na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku nesl název Connect with creativity.

Vyřazené parkovací automaty poslouží ve Frýdku-Místku jako knihobudky

Technické služby Frýdek-Místek přišly s ekologickým nápadem. Vyřazený parkovací automat neskončil ve starém železe, ale stala se z něj knihobudka. První kus prototypu už slouží pacientům i návštěvníkům v areálu nemocnice. Navíc v prostorách terapeutické zahrádky.

Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

Odbor životního prostředí ve Frýdku-Místku se stěhuje, lidé už na magistrátu vyřídí vše na jednom místě
Vydáno 14. března 2022 16:07, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Skončila rekonstrukce bývalé Banky Haná ve Frýdku-Místku. Do nově opravené historické budovy v Radniční ulici se nastěhuje část magistrátu. Z Místku do Frýdku přesídlí odbor životního prostředí a zemědělství. Lidé díky tomu budou mít v rámci vyřizování všechny potřebné na jednom místě.

Zhruba 10 měsíců trvala rekonstrukce budovy po bývalé Bance Haná. Objekt město koupilo v roce 2019 a nyní mu vrátilo téměř původní podobu.

Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Objekt byl kompletně předělán. Budova je zateplená, má novou střechu. Potýkali jsme se tady s řadou technických problémů. Byly tady statické problémy. To znamená, že jsme museli posílit určité statické prvky a strop, který je téměř nový. Protože hrozilo jeho zřízení, kvůli špatnému založení. Následně byla kompletně vyměněna elektroinstalace. Další technické rozvody, a nakonec i ta fasáda se trošku změnila."

Pomohly historické fotografie a pohlednice z roku 1830, které zapůjčili zdejší sběratelé.

Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Snažili jsme se vrátit trošku tu podobu historickou, alespoň v těch detailech, které jsou dneska na oknech. A které tomu objektu dávají takový výraz tvarosloví, které bylo původní. A dneska tady ten objekt zapadá do té městské památkové zóny. A myslím si, že je docela přívětivý i na pohled a doufám, že budou i přívětiví úředníci, kteří budou v něm, kteří budou vycházet občanům vstříc."

Kompletní rekonstrukce čtyřpodlažního objektu město vyšla na zhruba 21 milionů korun. Do budovy se teď přestěhuje z ulice Politických obětí jeden z největších odborů magistrátu.

Jana Musálková Jeckelová, mluvčí Frýdku-Místku: "Práce odboru životního prostředí a zemědělství je úzce provázána s prací dalších odborů magistrátu. Takže je velmi výhodné, že tyto odbory budou sídlit vedle sebe. A že lidé nebudou muset přejíždět mezi Frýdkem a Místkem při vyřizování svých záležitostí. Ale vyřídí všechno na jedné ulici."
Jiří Kajzar, náměstek primátora Frýdku-Místku/NMFM/: "Je to centrální budova, pak je to sociální odbor, pak je to odbor správy sociálního majetku a teď životního prostředí. To znamená 4 budovy, plus archiv, který vznikl v roce 2018, kde jsme předělali bývalé prostory Diemy. A tím koncentrujeme veškeré tyto služby pro občany do jednoho místa."
Jana Musálková Jeckelová, mluvčí Frýdku-Místku: "Na uvolněné místo v budově na Politických obětí v Místku je přestěhuje OSPOD, který momentálně sídlí ve vedlejší budově v pronájmu."

Přesun téměř čtyřicetičlenného odboru začne poslední týden v březnu. Od 28. března do 1. dubna bude kvůli tomu celý odbor zcela a bez výjimky mimo provoz. V nové budově začne veřejnosti opět fungovat v pondělí 4. dubna.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000030334/odbor-zivotniho-prostredi-ve-frydkumistku-se-stehuje-lide-uz-na-magistratu-vyridi-vse-na-jednom-miste