Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Sjezdy do podchodu u Maryčky ve Frýdku-Místku dostanou nový povrch

Frýdek-Místek |

Podchod u Maryčky pod ulicí Hlavní ve Frýdku-Místku prochází drobnou opravou. Město nechalo vyměnit povrch sjezdů, které využívají cyklisté, maminky s kočárky a hlavně vozíčkáři. Do budoucna se uvažuje o tom, že by se podchod po dokončení obchvatu mohl i zrušit. Je totiž celkově ve špatném stavu.

Podchodem pod ulicí Hlavní u bývalého autobusového nádraží ve Frýdku-Místku se rozezněl zvuk sbíječky. Pracovníci technických služeb tam totiž začali opravovat oba sjezdy.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Podchod v Místku, který je mezi parkem a náměstím u Maryčky, je ve velmi špatném stavu. My se chystáme, že s tím podchodem něco provedeme po dokončení obchvatu, až začneme revitalizovat hlavní třídu. Nicméně sjezdy byly v takovém stavu, že si vyžadovaly rychlou akci. A proto dochází k úpravě povrchu."
Michal Rychlo, místopředseda představenstva TS F-M: "Oprava bude poměrně rychlá, protože se nám podařilo výškově napojit tak, že to nevyžaduje žádné větší bourací práce. Prakticky ten starý poškozený asfaltobetonový kryt zůstane na svém místě, pouze se provedou jakési napojení, aby to výškově a plynule navazovalo. A celý ten starý stávající asfaltobetonový kryt bude překrytý novým asfaltobetonovým krytem. S tím, že prakticky se zvýší pohodlí pro uživatele a budou moci pěkně procházet pod frekventovanou silnicí."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Mě těší, že se pouštíme i do takových drobných věcí, které jsou malé bolístky, ale občanům velmi pomůžou, protože ten podchod používá strašně moc lidí. Každý den tady někdo jede s kočárkem, každý den tady jede nějaký invalida, vozíčkář a bude to obrovská úleva. A já si myslím, že bychom si měli všímat i takových drobností, detailů a reagovat na ně."

V tomto městu velmi pomáhá aplikace Munipolis, což je nový název pro Mobilní Rozhlas. Díky ní se vyřešily už stovky podnětů od občanů.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Jsou to právě ty drobné věci. Někde je poškozené schodiště, někde není zábradlí, poškozená lavička, někde je nepořádek. A zkrátila se ta cesta, kdy to někdo píše mi, někam třeba na sociální sítě nebo neví, kam má jít, jde na informace. Přímo nafotí tu věc, pošle to do Munipolisu, okamžitě to dostane příslušný zaměstnanec a ta věc je vyřešena třeba do 24 hodin nebo do 48 hodin a velmi to pomohlo. A myslím si, že to jsou ty věci, které občanům pomáhají a dělají to město příjemné, protože člověk ví, že když vidí nějakou neplechu a ví, co má udělat a v dohledné době to bude opraveno."

Co dál se samotným podchodem nejen u Maryčky se bude pravděpodobně řešit po dokončení obchvatu města. Pokud se výrazně sníží provoz po ulici Hlavní, mohl by se totiž obnovit mimoúrovňový přechod a podchod například jednou zcela zrušit.

Nahlásit chybu


K tématu

Ostatky tří lidí vykopaných při rekonstrukci ve Frýdku-Místku mohou být z dob války

Kopali jámu pro retenční nádrže a objevili lidské kosti. Druhý den policisté potvrdili, že na místě byly ostatky minimálně tří lidí. Ty se nyní budou zkoumat. Rekonstrukci prostoru před Kulturním domem Frýdek tato událost nakonec nijak neomezila. Práce opět pokračují.

Technické služby Frýdek-Místek mají na zimní údržbu v zásobě 1 500 tun soli

30. listopadu 2023 12:42 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Zimní údržba letos začala o něco dřív. Ale Technické služby Frýdek-Místek na ni byly tradičně připraveny už od začátku listopadu. V zásobě měli nakoupeno 1 500 tun soli a další posypová materiál. Tradičně se ve městě starají o zhruba 435 kilometrů různých komunikací a chodníků.

Pracovní čety dočišťují důležitá místa ve Frýdku-Místku od sněhu a ledu

Koordinace úklidu sněhu při vývozu odpadů. Ale také například čety v ulicích, které dočišťují frekventovaná a důležitá místa s vysokým pohybem lidí. Novinky, které zavedlo město Frýdek-Místek v zimní údržbě už v loňském roce. A aktuální zima potvrzuje, že systém spolupráce se osvědčuje.


V Tylově sadu ve Slezské Ostravě se konalo Sousedské vinobraní

V nedávno rekonstruovaném Tylově parku na Hladnově ve Slezské Ostravě se konalo první Sousedské vinobraní.

Mladí tanečníci soutěžili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Antonio cupu

Ve velkém sále Kulturního centra ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další ročník taneční soutěže Antonio cup pro mladé tanečníky z Česka, Polska a Slovenska.

Popravený polský student má v Opavě opravený hrob a novou pamětní desku

25. října 2024 20:56 | Opava | Jiří Cileček

V Opavě byl odhalený pomník na hrobu Frantiszka Kubici. Studenta teologie, občana Polské republiky, který byl v Opavě zatčený, mučený a následně popravený v Oticích fašisty za II. světové války.

Z hořícího auta po nárazu do domu lidé vytáhli posádku a dva mladé pasažéry oživovali

Včera 22:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do velmi náročné záchranné akce se v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku okamžitě po nárazu osobního vozidla do rodinného domu zapojili svědci, včetně dvou policistů mimo službu. Auto okamžitě začalo hořet. Dva pasažéry museli oživovat.

Obce v Moravskoslezském kraji dostanou podporu na stavbu nájemního bydlení

25. října 2024 10:35 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Moravskoslezskému kraji se nabízejí možnosti podpory výstavby nových bytů pro nájemní bydlení. O možných investicích v této oblasti se jednalo na odborném fóru na krajském úřadě.

Den stromů v opavských sadech Svobody se nenechaly ujít stovky lidí

Včera 16:01 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Přesně na den, kdy stromy slaví svůj svátek, se okolí Ptačího vrchu proměnilo v pestrou oslavu. Díky slunečnému počasí si ji nenechaly ujít stovky lidí.

V ostravské zoo se narodila mláďata kriticky ohrožených prasat z Filipín

25. října 2024 18:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ve výběhu prasat visajánských v Zoo Ostrava mohou trpěliví návštěvníci zahlédnout kromě čtyř dospělých jedinců i dvě mláďata. Selata tohoto vzácného filipínského druhu přišla na svět 13. října. Jejich pohlaví zatím není známo, ale obě se mají čile k světu a jejich matka o ně příkladně pečuje.

Zimní verze opavského festivalu Slunovrat nabídne pestrý program i novinky

Včera 16:06 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Zimní verze oblíbeného festivalu Slunovrat už klepe na dveře. Uskuteční se od 7. do 9. listopadu v kulisách historických budov Opavy a nabídne pestrý program a také novinky.

Maratonský závod omezí i uzavře páteřní dopravní tepny a ulice v Ostravě

24. října 2024 21:09 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Ostrava zažije v sobotu 26. října první ročník Zlatého maratonu Emila Zátopka. Jeho součástí bude také 12. ročník Českého běhu žen Ostrava. Poběží se na certifikovaném městském okruhu, který povede napříč nejrušnějšími ulicemi a dopravními tepnami. Řidiči proto musí počítat s řadou uzavírek i dopravních omezení.

Vrátní

Frýdek-Místek Nástup: od 1. listopadu 2024 od 116 Kč/hod.

Začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi

Po dlouhých letech příprav začala stavba cyklostezky mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi. Ta povede od Olešné a hotová má být do léta příštího roku. Náklady ve výši pod 16 milionů korun budou poměrově hradit obě obce. Velkou část pokryje také dotace.

Ve Frýdku-Místku bude popovodňová benefiční akce Beskydy pro Jeseníky

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které se vzpamatovává ze zářijových povodní. V Národním domě byla naplánována unikátní benefice. Organizátoři připravili atmosféru jesenických trhů s tamními prodejci, zajímavé hudební kapely i folklorní scénu s cimbálovou muzikou a dobrým vínem.

Frýdek-Místek získal ocenění za projekt Stravenka F-M i zapojení do akce Ukliďme Česko

Frýdek-Místek slaví úspěch v celostátní ekologické soutěži díky dvěma osvětovým akcím. Kolektivní systém Nevajgluj, který se snaží omezit odhazování nedopalků a odpadků ve veřejném prostoru, ocenil projekt Stravenka F-M a zapojení veřejnosti do akce Ukliďme Česko.

Projekt Connect with creativity na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku byl úspěšně dokončen

23. října 2024 8:05 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Studuj u nás

Největší frýdecko-místecká střední škola je velmi aktivní v projektech - národních i mezinárodních. Poslední úspěšný projekt na SPŠ, OA a JŠ ve Frýdku-Místku nesl název Connect with creativity.

Vyřazené parkovací automaty poslouží ve Frýdku-Místku jako knihobudky

Technické služby Frýdek-Místek přišly s ekologickým nápadem. Vyřazený parkovací automat neskončil ve starém železe, ale stala se z něj knihobudka. První kus prototypu už slouží pacientům i návštěvníkům v areálu nemocnice. Navíc v prostorách terapeutické zahrádky.

Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

Sjezdy do podchodu u Maryčky ve Frýdku-Místku dostanou nový povrch
Vydáno 1. srpna 2022 11:29, Frýdek-Místek, Jiří Cileček
Podchod u Maryčky pod ulicí Hlavní ve Frýdku-Místku prochází drobnou opravou. Město nechalo vyměnit povrch sjezdů, které využívají cyklisté, maminky s kočárky a hlavně vozíčkáři. Do budoucna se uvažuje o tom, že by se podchod po dokončení obchvatu mohl i zrušit. Je totiž celkově ve špatném stavu.

Podchodem pod ulicí Hlavní u bývalého autobusového nádraží ve Frýdku-Místku se rozezněl zvuk sbíječky. Pracovníci technických služeb tam totiž začali opravovat oba sjezdy.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Podchod v Místku, který je mezi parkem a náměstím u Maryčky, je ve velmi špatném stavu. My se chystáme, že s tím podchodem něco provedeme po dokončení obchvatu, až začneme revitalizovat hlavní třídu. Nicméně sjezdy byly v takovém stavu, že si vyžadovaly rychlou akci. A proto dochází k úpravě povrchu."
Michal Rychlo, místopředseda představenstva TS F-M: "Oprava bude poměrně rychlá, protože se nám podařilo výškově napojit tak, že to nevyžaduje žádné větší bourací práce. Prakticky ten starý poškozený asfaltobetonový kryt zůstane na svém místě, pouze se provedou jakési napojení, aby to výškově a plynule navazovalo. A celý ten starý stávající asfaltobetonový kryt bude překrytý novým asfaltobetonovým krytem. S tím, že prakticky se zvýší pohodlí pro uživatele a budou moci pěkně procházet pod frekventovanou silnicí."
Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Mě těší, že se pouštíme i do takových drobných věcí, které jsou malé bolístky, ale občanům velmi pomůžou, protože ten podchod používá strašně moc lidí. Každý den tady někdo jede s kočárkem, každý den tady jede nějaký invalida, vozíčkář a bude to obrovská úleva. A já si myslím, že bychom si měli všímat i takových drobností, detailů a reagovat na ně."

V tomto městu velmi pomáhá aplikace Munipolis, což je nový název pro Mobilní Rozhlas. Díky ní se vyřešily už stovky podnětů od občanů.

Petr Korč (NMFM), primátor Frýdku-Místku: "Jsou to právě ty drobné věci. Někde je poškozené schodiště, někde není zábradlí, poškozená lavička, někde je nepořádek. A zkrátila se ta cesta, kdy to někdo píše mi, někam třeba na sociální sítě nebo neví, kam má jít, jde na informace. Přímo nafotí tu věc, pošle to do Munipolisu, okamžitě to dostane příslušný zaměstnanec a ta věc je vyřešena třeba do 24 hodin nebo do 48 hodin a velmi to pomohlo. A myslím si, že to jsou ty věci, které občanům pomáhají a dělají to město příjemné, protože člověk ví, že když vidí nějakou neplechu a ví, co má udělat a v dohledné době to bude opraveno."

Co dál se samotným podchodem nejen u Maryčky se bude pravděpodobně řešit po dokončení obchvatu města. Pokud se výrazně sníží provoz po ulici Hlavní, mohl by se totiž obnovit mimoúrovňový přechod a podchod například jednou zcela zrušit.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/frydeckomistecko/frydek-mistek/11000032671/sjezdy-do-podchodu-u-marycky-ve-frydkumistku-dostanou-novy-povrch