Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Speciální sestřih z dvoudenní zábavy. Kdo nebyl na Havířovských slavnostech, zaváhal

Havířov |

Havířov má za sebou největší akci roku. Dvoudenní městské slavnosti v areálu sportovní haly Slavie navštívilo na 30 tisíc lidí. Vyvrcholením bylo noční vystoupení finské kapely Lordi.

Úžasný program plný skvělých kapel, zábava, počasí na objednávku. Tak hodnotí lidé letošní Havířovské slavnosti. Vysoká návštěvnost se projevila už v pátek, kdy na pódiu vystoupili například, Rybičky 48, O5 a Radeček či Wohnouti. V sobotu program odstartovala skvělá show Queenie. V letošním roce si však slavnosti užily i děti, které měly pro sebe celou zábavní zónu.

anketa, návštěvníci: “Mě se ten nápad líbí velice. Mohou se tady vyblbnout. Je to lepší než někde stát na sluníčku. Mají to hezky vymyšlené. Jsou tady soutěže o dárečky, nebo si tady mohou vyrobit náramky. Fakt je to super.”
anketa, návštěvníci: “Nejlepší jsou tady asi ta autíčka. To doporučuji nejvíc a prostě sednout si na deku a koukat se na pódium. To je asi nejlepší. Pak jsem si ještě udělal tetování.”
anketa, návštěvníci: “Zóna je perfektní, my jsme tady byli už i včera. Jsem tady s vnoučaty a snachou. Vyzkoušeli všechno. Malování na obličej, hry jsme zkoušeli, papoušky jsme navštívili. Trochu jsme se báli, ale dobrý.”
Michal Nesvadba, herec: “Já jsem tady hrál pro děti a bylo velkým překvapením, že tam nebyly jen děti, ale a že tam byli i dospěláci, kteří na mě vyrostli a to se teď hrozně moc pozměnilo a mě to dojímá.”

K zábavě patří i dobré jídlo, o které nebylo na slavnostech nouze. Jak jdou kšefty, co lidem chutná, jsou hladoví?

anketa, prodejce: Úplně všechno. Asi nejvíce bramboráky a halušky. Je to tu super. My si tuto akci strašně užíváme.”
anketa, návštěvníci: “Každý den mám chuť na svou přítelkyni, ale teď jsem dostal chuť na halušky zrovna a klobásu. To sním obojí. Paráda dneska. Jsem tady poprvé a úplně super.”
anketa, návštěvníci: “Já jsem dostal chuť na bramborák a už jsme tady byli na zmrzlinu. My jsme přijeli až z Prahy, užíváme si tady velmi dobře a byl jsem teď překvapený z pana Korna, v jakém je stavu a jak to ještě zvládá. Perfektní.”

Návštěvníky přivítal také primátor Havířova společně s hejtmanem kraje.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Slavnosti zatím vychází perfektně, tady na kulise Kristýnky to je pro nás taková srdcovka. Slavnosti jsou skvělé, je hodně lidí. Atmosféra je super. Lidé se baví, počasí vyšlo. Takže, co více si přát. Vítám hlavně Havířováky, vítám rovněž přespolní. Užijte si Havířov a nejlepší městský festival v této republice. Je to pro vás.”
Jana Feberová (SOCDEM), náměstkyně primátora: “Já jsem ráda za naše organizátory, za naši MKS, za paní ředitelku a její celý tým, kteří to plánují celé dlouho. Ani normální obyčejný člověk si to nedokáže představit, kolik je to stojí energie a sil a za to jim děkuju.” Co byla v letošním roce vaše srdcová záležitost? “Moje srdcová záležitost právě zpívá, a to je Peter Nagy.”
Peter Nagy, zpěvák: “Je všeobecně známo, že u českých muzikantů a i slovenští muzikanti si to mezi sebou říkají, že severomoravské publikum je výborné. Takže my jsme šli na plno a ta podpora je fakt dobrá. To se objeví ty vzpomínky. Někomu na první lásky, na dovolené někde u jezera, u moře. To je jedno. A o tom to je, o té nostalgie u té hudby. To je ta krásná energie a hlavně muzika naší generace vždy byla pozitivní. Nikdy jsme nebyli pochybovační, negativní. Všechny písničky, a ať to byl už náš zesnulý kamarád Vašo Patejdl, Elán, Žbirka atd. Všichni z mojí generace byli vždy pozitivní a to je na tom vidět.”
anketa, návštěvníci: “Samozřejmě, vzpomínala jsem, atmosféra úplně úžasná. Užila jsem si to tady a myslím, že i lidé si to užívají. Za mě velká spokojenost.”
anketa, návštěvníci: “Výborné, naše mládí.”
anketa, návštěvníci: “Paráda, byly jsme i včera, jsme i dneska a přijedeme doufám i příští rok.”
anketa, návštěvníci: “Spokojení, rohlík od ucha k uchu, co víc můžeme chtít. Krásná muzika, krásné prostředí.”
anketa, návštěvníci: “Úžasný výběr opravdu.” Vybavily se vzpomínky na mládí? “Až moc.”
anketa, návštěvníci: “Já jsem tady úplně poprvé a jsem překvapen, že město Havířov to umí zorganizovat a je to tu moc fajn.”
anketa, návštěvníci: “Mě se líbí Lucie Bílá na ni se těším. Já se těším nejvíce asi na ni. To je moje srdcovka.”

O skvělou zábavu se po celé odpoledne postaral v roli moderátora Leoš Mareš, který předvedl i svou DJ Show.

Leoš Mareš, moderátor: “Já už si nepamatuji, kdy naposledy jsem tady byl. Teď mi říkala paní pořadatelka, že před dvaceti lety jsem tady přiletěl vrtulníkem. Tak to už si skoro nevzpomínám a chtěl bych říct, že jsem za těch dvacet let dospěl a konečně jsem přijel normálně vlakem. To byla taková mladická nerozvážnost, to jsem tenkrát spěchal ze Šumavy, když si na to vzpomínám. No, lidé tady? Já už na to skoro nejsem zvyklý, abych moderoval. Já už jen vystupuji. Právě si beru flitrové sako a jdu také vystupovat, ale je to strašně příjemné se s těmi lidmi bavit. Já jsem to dělal celý život a je tady hvězdná skupina hostů, takže to je radost. Počasí je překrásné, takže Havířovské slavnosti jsou pro mne akcí roku.”

Večerní program odstartoval Jiří Macháček a jeho kapela Mig 21. Jak již je zvykem, na Havířovských slavnostech noc patřila příznivcům tvrdé rockové muziky. Nejdříve na podiu vystoupila legendární německá skupina ACCEPT a po půl noci přišel vrchol slavností v podání finské metalové skupiny Lordi.

Nahlásit chybu


K tématu

Havířov má za sebou akci roku, městské slavnosti navštívilo na 30 tisíc lidí

11. září 2023 10:41 | Havířov | Bára Kelnerová

Havířov má za sebou největší akci roku. Dvoudenní městské slavnosti v areálu sportovní haly Slavie navštívilo na 30 tisíc lidí. Vyvrcholením bylo noční vystoupení finské kapely Lordi.

OBRAZEM: Havířovské slavnosti 2023

10. září 2023 8:05 | Havířov | Bára Kelnerová

Připomeňte si některé účinkující letošních Havířovských slavností v krátkém sestřihu bez komentáře.

No Name, Jelen nebo i zlínská filharmonie. Slavnosti Jihu v Ostravě nabídly hvězdný program

19. června 2024 9:36 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Stadion Svazácká zaplnily o víkendu tisícovky lidí. Konaly se zde totiž již tradiční Slavnosti Jihu, a tedy největší letní festival v obvodu Ostrava-Jih. Hvězdná hudební vystoupení Vojty Dyka, Anety Langerové, kapel No Name, Jelen nebo třeba i zlínské filharmonie s Petrem Bendem doplnila řada zábavních atrakcí a aktivit pro celou rodinu.


Investice spojené s dopravním omezením jsou pro centrum Ostravy klíčové

Centrum Ostravy čekají v následujících 5 letech velké investice. Nový koncertní sál, výstavba knihovny Černá kostka, proměna sadu Dr. Milady Horákové, revitalizace Náměstí republiky a Frýdlantských mostů, výstavba parkovacích domů a další stavby. Vše je bohužel spojeno i s řadou dopravních omezení. Ale tyto investice jsou klíčové pro další rozvoj města.

Na zámku Hošťálkovy objevili dosud neznámé fresky

4. července 2024 19:24 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Na zámku Hošťálkovy mezi Krnovem a Bruntálem objevili provozovatelé nové malby, o kterých nevěděli ani restaurátoři. Zámek měl v historii velké štěstí v tom, že nebyl zásadně devastován, pouze výmalby byly kompletně zatřeny. Před válkou patřil rodu Skrbenských a následně rodu Arco.

V Havířově se konalo diskuzní fórum zástupců zdravotnictví v MSK

Ředitelé nemocnic a pověření zástupci zdravotních pojišťoven společně se zástupci vedení Moravskoslezského kraje a Lékařské fakulty OU diskutovali o situaci ve zdravotnictví a problémech, se kterými se v našem kraji potýkají.

Jednotka dobrovolných hasičů ve Městě Albrechticích je nejstarší v okrese, oslavila 150 let

4. července 2024 19:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

Na návěsu kamionu ve Zbyslavicích začal hořet koks, škoda milion korun

Včera 12:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na pátek 5. července začal hořet koks na návěsu kamionu ve Zbyslavicích. Po telefonátu na tísňovou linku v jednu hodinu v noci na místo zamířily tři jednotky hasičů. Požár napáchal škodu za zhruba milion korun.

Mariánskohorská radnice dál opravuje silnice. Teď přišla na řadu ulice Karasova, která byla samá boule

Ulice Karasova v Ostravě-Mariánských Horách prochází kompletní rekonstrukcí. Potřebovala ji už dlouhou dobu, byla totiž tak zvlněná, že připomínala spíše přírodní tankodrom, po kterém se téměř nedalo jezdit.

Na rozvoj sociálních služeb přispěje Ostrava 6 mil. korun. Podpoří 29 žádostí

4. července 2024 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava podpoří celkem 29 projektů, které rozvíjejí sociální služby. Nejčastěji se jedná o podporu zlepšování životních podmínek pro seniory nebo osoby se zdravotním postižením.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Mladí lidé z několika zemí řešili digitální technologie, umělou inteligenci nebo fake news

4. července 2024 8:58 | Jablunkov | Libor Běčák

V rámci mezinárodního výměnného programu Erasmus+ se na Jablunkovsku opět setkaly skupiny studentů z několika evropských zemí, které tam řešily problematiku související s jejich studijními obory nebo zájmy.

Zastupitelé Ostravy schválili memorandum k Bazalům. Nový stadion pojme asi 17 tisíc lidí

4. července 2024 13:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Zastupitelstvo Ostravy se napříč politickým spektrem shodlo, že Baník potřebuje nový fotbalový stadion na Bazalech. Bylo schváleno memorandum, které deklaruje další konkrétní kroky k přípravě projektu. Stavba by měla být zahájena za 3 roky.

Havířovská liga základních škol má své vítěze

V hale Slavii se uskutečnilo opět finále Havířovské ligy základních škol. Během celého školního roku čekaly na vyslaná družstva turnaje v mnoha sportech. Ligu už šestým rokem pořádá Středisko volného času Asterix ve spolupráci se ZŠ Na Nábřeží, Marie Pujmanové a Karolíny Světlé.

Domov pro seniory Slezské humanity v Horní Suché oslavil 15 let

Domov pro seniory Slezské humanity v Horní Suché oslavil 15 let. Zaměstnanci klientům k této události připravili zahradní slavnost.

Miss World Krystyna Pyszková opět zavítala do Santé, hendikepovaným klientům darovala speciální tablet

Miss World Krystyna Pyszková opět navštívila klienty Santé. Tentokrát za nimi přijela do stacionáře V zahradě, kde jim darovala speciální tablet. Klienti si pro miss připravili divadelní představení.

Orlovský jarmark se tradičně nesl v historickém duchu

4. července 2024 15:47 | Orlová | Monika Ociepková | Orlovský miniexpres

V sobotu 29. června se na náměstí 28. října opět konal tradiční Orlovský jarmark, letos s tématikou Od císaře pána po Novou republiku.

Bývalý důl Barbora už podruhé ožívá společenskými akcemi pro veřejnost

3. července 2024 16:06 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Letní sezóna je v plném proudu a na různých místech v našem kraji se odehrává spoustu volnočasových akcí. Pestrým programem přes léto ožívá i bývalý Důl Barbora na Karvinsku.

Konec školního roku na prvním stupni ZŠ Stonava

3. července 2024 13:49 | Stonava | Jiří Brzóska | Stonavský expres

Dětem začaly dlouho očekávané dvouměsíční prázdniny. Školáci byli za svou píli odměněni vysvědčením. Pro prvňáčky, kteří své vysvědčení dostali poprvé, to byl velký, významný den.

Speciální sestřih z dvoudenní zábavy. Kdo nebyl na Havířovských slavnostech, zaváhal
Vydáno 11. září 2023 19:54, Havířov, Bára Kelnerová
Havířov má za sebou největší akci roku. Dvoudenní městské slavnosti v areálu sportovní haly Slavie navštívilo na 30 tisíc lidí. Vyvrcholením bylo noční vystoupení finské kapely Lordi.

Úžasný program plný skvělých kapel, zábava, počasí na objednávku. Tak hodnotí lidé letošní Havířovské slavnosti. Vysoká návštěvnost se projevila už v pátek, kdy na pódiu vystoupili například, Rybičky 48, O5 a Radeček či Wohnouti. V sobotu program odstartovala skvělá show Queenie. V letošním roce si však slavnosti užily i děti, které měly pro sebe celou zábavní zónu.

anketa, návštěvníci: “Mě se ten nápad líbí velice. Mohou se tady vyblbnout. Je to lepší než někde stát na sluníčku. Mají to hezky vymyšlené. Jsou tady soutěže o dárečky, nebo si tady mohou vyrobit náramky. Fakt je to super.”
anketa, návštěvníci: “Nejlepší jsou tady asi ta autíčka. To doporučuji nejvíc a prostě sednout si na deku a koukat se na pódium. To je asi nejlepší. Pak jsem si ještě udělal tetování.”
anketa, návštěvníci: “Zóna je perfektní, my jsme tady byli už i včera. Jsem tady s vnoučaty a snachou. Vyzkoušeli všechno. Malování na obličej, hry jsme zkoušeli, papoušky jsme navštívili. Trochu jsme se báli, ale dobrý.”
Michal Nesvadba, herec: “Já jsem tady hrál pro děti a bylo velkým překvapením, že tam nebyly jen děti, ale a že tam byli i dospěláci, kteří na mě vyrostli a to se teď hrozně moc pozměnilo a mě to dojímá.”

K zábavě patří i dobré jídlo, o které nebylo na slavnostech nouze. Jak jdou kšefty, co lidem chutná, jsou hladoví?

anketa, prodejce: Úplně všechno. Asi nejvíce bramboráky a halušky. Je to tu super. My si tuto akci strašně užíváme.”
anketa, návštěvníci: “Každý den mám chuť na svou přítelkyni, ale teď jsem dostal chuť na halušky zrovna a klobásu. To sním obojí. Paráda dneska. Jsem tady poprvé a úplně super.”
anketa, návštěvníci: “Já jsem dostal chuť na bramborák a už jsme tady byli na zmrzlinu. My jsme přijeli až z Prahy, užíváme si tady velmi dobře a byl jsem teď překvapený z pana Korna, v jakém je stavu a jak to ještě zvládá. Perfektní.”

Návštěvníky přivítal také primátor Havířova společně s hejtmanem kraje.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Slavnosti zatím vychází perfektně, tady na kulise Kristýnky to je pro nás taková srdcovka. Slavnosti jsou skvělé, je hodně lidí. Atmosféra je super. Lidé se baví, počasí vyšlo. Takže, co více si přát. Vítám hlavně Havířováky, vítám rovněž přespolní. Užijte si Havířov a nejlepší městský festival v této republice. Je to pro vás.”
Jana Feberová (SOCDEM), náměstkyně primátora: “Já jsem ráda za naše organizátory, za naši MKS, za paní ředitelku a její celý tým, kteří to plánují celé dlouho. Ani normální obyčejný člověk si to nedokáže představit, kolik je to stojí energie a sil a za to jim děkuju.” Co byla v letošním roce vaše srdcová záležitost? “Moje srdcová záležitost právě zpívá, a to je Peter Nagy.”
Peter Nagy, zpěvák: “Je všeobecně známo, že u českých muzikantů a i slovenští muzikanti si to mezi sebou říkají, že severomoravské publikum je výborné. Takže my jsme šli na plno a ta podpora je fakt dobrá. To se objeví ty vzpomínky. Někomu na první lásky, na dovolené někde u jezera, u moře. To je jedno. A o tom to je, o té nostalgie u té hudby. To je ta krásná energie a hlavně muzika naší generace vždy byla pozitivní. Nikdy jsme nebyli pochybovační, negativní. Všechny písničky, a ať to byl už náš zesnulý kamarád Vašo Patejdl, Elán, Žbirka atd. Všichni z mojí generace byli vždy pozitivní a to je na tom vidět.”
anketa, návštěvníci: “Samozřejmě, vzpomínala jsem, atmosféra úplně úžasná. Užila jsem si to tady a myslím, že i lidé si to užívají. Za mě velká spokojenost.”
anketa, návštěvníci: “Výborné, naše mládí.”
anketa, návštěvníci: “Paráda, byly jsme i včera, jsme i dneska a přijedeme doufám i příští rok.”
anketa, návštěvníci: “Spokojení, rohlík od ucha k uchu, co víc můžeme chtít. Krásná muzika, krásné prostředí.”
anketa, návštěvníci: “Úžasný výběr opravdu.” Vybavily se vzpomínky na mládí? “Až moc.”
anketa, návštěvníci: “Já jsem tady úplně poprvé a jsem překvapen, že město Havířov to umí zorganizovat a je to tu moc fajn.”
anketa, návštěvníci: “Mě se líbí Lucie Bílá na ni se těším. Já se těším nejvíce asi na ni. To je moje srdcovka.”

O skvělou zábavu se po celé odpoledne postaral v roli moderátora Leoš Mareš, který předvedl i svou DJ Show.

Leoš Mareš, moderátor: “Já už si nepamatuji, kdy naposledy jsem tady byl. Teď mi říkala paní pořadatelka, že před dvaceti lety jsem tady přiletěl vrtulníkem. Tak to už si skoro nevzpomínám a chtěl bych říct, že jsem za těch dvacet let dospěl a konečně jsem přijel normálně vlakem. To byla taková mladická nerozvážnost, to jsem tenkrát spěchal ze Šumavy, když si na to vzpomínám. No, lidé tady? Já už na to skoro nejsem zvyklý, abych moderoval. Já už jen vystupuji. Právě si beru flitrové sako a jdu také vystupovat, ale je to strašně příjemné se s těmi lidmi bavit. Já jsem to dělal celý život a je tady hvězdná skupina hostů, takže to je radost. Počasí je překrásné, takže Havířovské slavnosti jsou pro mne akcí roku.”

Večerní program odstartoval Jiří Macháček a jeho kapela Mig 21. Jak již je zvykem, na Havířovských slavnostech noc patřila příznivcům tvrdé rockové muziky. Nejdříve na podiu vystoupila legendární německá skupina ACCEPT a po půl noci přišel vrchol slavností v podání finské metalové skupiny Lordi.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/havirov/11000039065/specialni-sestrih-z-dvoudenni-zabavy-kdo-nebyl-na-havirovskych-slavnostech-zavahal