Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Tradice hokeje mužů v Karviné pokračuje, začíná krajskou ligou

Karviná |

Úplně od nuly odstartoval v Karviné nový hokejový klub HK Baník Karviná. Momentálně hrají muži krajský přebor a drží se na čtvrtém místě v tabulce.

Navázat na tradici a úspěšné roky týmu ledního hokeje, který se ve městě hrál pod názvem HC Baník Karviná se od letošního roku pokouší zkušení trenéři Aleš Flašar a Petr Smeták se svými svěřenci. Nově vzniklý klub HK Baník Karviná splnil všechna kritéria Českého svazu ledního hokeje a disponuje licencí, která je opravňuje hrát soutěže organizované tímto svazem. Klub začíná od píky, momentálně bojují v krajské lize.

Juraj Chomič, předseda HK Baník Karviná: "V Karviné hrála spousta hokejových osobností a chceme na ně navázat."

Tým je složený z několika kmenových karvinských hráčů, který je doplněn hráči na hostování.

Juraj Chomič, předseda HK Baník Karviná: "Troufám si říct, že máme hodně šikovné hráče na hostování, z Vítkovic, z Třince, z Českého Těšína, Havířova. Jsme získali tři slovenské hráče, dva jsou to studenti vysoké školy báňské, v našem týmu najdete hráče, kteří mají za sebou extraligových dorostů, extraligových juniorek nebo tady máme několikanásobného mistra Polska za seniory, to jsou hoši, kteří mají kolem 30 let a předávají zkušenosti mladým. Smyslem je vytvořit dobrou partu, což se nám podařilo."
Jan Ovčaří, hokejista HK Baník Karviná: "To, že se tady znovu obnovil hokej je pro mě super, protože jako šestnáctiletý kluk jsem tady hrál své první utkání za Karvinou, teď se tady vracím po X letech a myslím, že je to fajn, nás to baví, lidi to baví, je vidět, že si to fanoušci užívají a moc si toho ceníme."
Jakub Voznica, hokejista HK Baník Karviná: "je to fajn, jsme velké město, zaslouží si, aby mělo zastoupení alespoň v této lize, kde se teď začíná, ale ambice klubu jsou větší a doufám, že se nám je podpořit naplnit a postoupíme do vyšší ligy soutěže.” 
Matyáš Daňa, hokejista HK Baník Karviná: "Já jsem se rozhodoval, kam ještě za hokejem jít na konci své kariéry a jelikož jeden z nejbližších krajských, které se hrají, je právě Karviná. Já jsem vybíral i hodně podle kluků, jací budou v šatně a jsem spokojený, ta atmosféra je úžasná, vedení nám vychází vstříc."

Hráčům se věnuje Aleš Flašar. Má více jak dvacetiletou trenérskou a dvacetiletou hráčskou kariéru. Momentálně se s týmem drží v horní části tabulky.

Aleš Flašar, trenér HK Baník Karviná: "Já tady dost kluků znám, jsou to srdcaři. Tvoří se celkem solidní parta, máme kvalitního brankáře a to jsou rozhodující momenty. Matyáš v brance, ten chytá výborně, to je stěžejní bod pro nás. Klukům se daří, začali jsme dávat góly, zvedlo se jim sebevědomí a dobrá parta v šatně no.” 
Juraj Chomič, předseda HK Baník Karviná: "Chceme hrát dobrý hokej, chceme přesvědčit karvinské fanoušky, že stojí za to se na nás přijít podívat a chceme dokázat, že máme na to, abychom pokračovali v té tradici hokeje karvinského a cílem je uhrát play off.”


Další podpora fanoušků hráče potěší, za každého dalšího budou velmi rádi. Fanoušci najdou informace na facebookových stránkách Karviňoci nebo na oficiálních stránkách hkbanikkarvina.cz

Jakub Voznica, hokejista HK Baník Karviná: "Hraje se přeci jen i pro fanoušky,zatím jich chodí docela dost a musíme jim za to poděkovat a za to jim patří velký dík.”
Radek Dubský, zástupce fanklubu Karviňoci: "Je úžasné, že to není jen nějaké pokřikování zbůhdarma, ale žijeme hokejem, bavíme se hokejem. Nejbližší domácí zápas je teď v neděli, 19. listopadu, hrajeme derby ś Orlovou, určitě přijďte k nám fanoušci, buď se můžete přidat k nám do kotle nebo sednout na stadion, můžeme společně fandit a povzbuzovat naše kluky."

Zápas začíná tuto neděli ve tři hodiny odpoledne.

Nahlásit chybu


K tématu

Na zimním stadionu v Karviné se konal hokejový turnaj pro děti O pohár Miroslava Fryčera

30. března 2024 12:04 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Hokejový klub Karviná uspořádal pro děti z různých klubů měst České republiky první ročník turnaje O pohár Miroslava Fryčera. Zápasy byly rozloženy do dvou dnů, na ledě zimního stadionu se potkalo celkem osm týmů.

Led je zpátky, studénečtí hokejisté zahájili přípravu kempem

30. srpna 2024 15:24 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Zimní stadion ve Studénce už má ledovou plochu připravenou, na konci srpna se tu mohl konat hokejový kemp. Hráči žákovských kategorií tak zahájili ostrou přípravu na novou sezónu.

V Karviné se konal hokejový turnaj dětí z celé republiky

28. března 2024 15:04 | Celý MS kraj | Monika Danková | Karvinský expres

Hokejový klub Karviná uspořádal pro děti z různých klubů měst České republiky první ročník turnaje O pohár Miroslava Fryčera. Zápasy byly rozloženy do dvou dnů, na ledě zimního stadionu se potkalo celkem osm týmů.


Tragický únik oxidu uhelnatého v Krnově, podařilo se zachránit jednu osobu, druhá bohužel zemřela

Dnes 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 4. října 2024 zasahovali krnovští hasiči u úniku oxidu uhelnatého v jednom z bytů. Na místě našli dvě osoby v bezvědomí. Zatímco jednu osobu se podařilo zachránit, druhá bohužel zemřela. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, který vzniká při nedokonalém hoření a hasiči apelují na používání detektorů.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

Včera 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Škody na majetku Ostravy-Přívozu za 130 milionů. Jedna škola je stále bez tepla

Nefunkční topení na základní škole i omezení v domě s pečovatelskou službou. Centrální ostravský obvod řeší postupně škody, které napáchala povodeň v části Přívoz. Bojuje se hlavně s časem, aby bylo všechno uklizeno, vysušeno a opraveno, než začne zima.

Slezská bude mít velkokapacitní kulturní dům, stavět by se mohlo začít na jaře

Slezská Ostrava bude mít vlastní velkokapacitní kulturní dům a ani větší akce už se tak nebudou muset konat mimo obvod. Stavba Multifunkčního domu v Muglinově sice momentálně stojí kvůli neshodám se zhotovitelem, už na jaře by se ale mělo znovu pokračovat v práci.

Mladíci v Havířově spáchali dvě loupeže, jeden byl obviněn, druhý není trestně odpovědný

Včera 10:42 | Havířov | Lukáš Zavadil

Kriminalisté v Havířově během pátečního odpoledne 27. září rychle dopadli dva mladíky, kteří měli na svědomí loupežné přepadení seniorky. K přepadení došlo ve chvíli, kdy žena vyrazila na nákup. Během pátrání ale muži zákona objasnili i další loupež, ke které došlo o dva dny dříve.

Studénka pokračuje v opravách starého zámku, střechu znovu pokrývá břidlice

Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.

Svatováclavská jízda zastavila také u zámku ve Studénce

Historické automobily a motocykly projely v den státního svátku Novojičínskem. Tradiční Svatováclavská jízda veteránů zastavila také u zámku ve Studénce.


Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Herci svým scénickým čtením knížek motivují karvinské děti ke čtení

V rámci místního akčního plánu rozvoje vzdělávání připravila karvinská regionální knihovna pro děti základních škol LiStOVáNí. Jde o scénické čtení, které má děti motivovat ke čtení knížek.

Déšť nepřekazil program zahradní slavnosti karvinského stacionáře

Karvinský denní stacionář Galaxie centrum pomoci pro své klienty i veřejnost připravil tradiční zahradní slavnost. I když akci nepřálo počasí, dobrá nálada návštěvníkům zůstala.

Hendikepovaní sportovci se utkali ve stolním tenise

Mladí lidé s hendikepem se setkali v Havířově na turnaji ve stolním tenise. Jednalo se už o desátý ročník, do kterého se letos poprvé zapojili i sportovci ze Slovenska.

Radnice bude muset znovu investovat do cyklostezky u Lučiny, povodně na ní napáchaly škody

Povodně zcela zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny. Magistrát musí nyní najít řešení, jaký zvolit povrch při následné rekonstrukci. Opravy začnou zřejmě až v příštím roce.

Havířov nařídil plošnou deratizaci potkanů, hlodavci řádili i v Globusu

Potkani představují pro města noční můru. Neustále s nimi bojují i v Havířově, kde musí opět přistoupit k plošné deratizaci. Hlodavci velké škody napáchali i v jednom z hypermarketu.

Tradice hokeje mužů v Karviné pokračuje, začíná krajskou ligou
Vydáno 14. listopadu 2023 16:19, Karviná, Monika Danková
Úplně od nuly odstartoval v Karviné nový hokejový klub HK Baník Karviná. Momentálně hrají muži krajský přebor a drží se na čtvrtém místě v tabulce.

Navázat na tradici a úspěšné roky týmu ledního hokeje, který se ve městě hrál pod názvem HC Baník Karviná se od letošního roku pokouší zkušení trenéři Aleš Flašar a Petr Smeták se svými svěřenci. Nově vzniklý klub HK Baník Karviná splnil všechna kritéria Českého svazu ledního hokeje a disponuje licencí, která je opravňuje hrát soutěže organizované tímto svazem. Klub začíná od píky, momentálně bojují v krajské lize.

Juraj Chomič, předseda HK Baník Karviná: "V Karviné hrála spousta hokejových osobností a chceme na ně navázat."

Tým je složený z několika kmenových karvinských hráčů, který je doplněn hráči na hostování.

Juraj Chomič, předseda HK Baník Karviná: "Troufám si říct, že máme hodně šikovné hráče na hostování, z Vítkovic, z Třince, z Českého Těšína, Havířova. Jsme získali tři slovenské hráče, dva jsou to studenti vysoké školy báňské, v našem týmu najdete hráče, kteří mají za sebou extraligových dorostů, extraligových juniorek nebo tady máme několikanásobného mistra Polska za seniory, to jsou hoši, kteří mají kolem 30 let a předávají zkušenosti mladým. Smyslem je vytvořit dobrou partu, což se nám podařilo."
Jan Ovčaří, hokejista HK Baník Karviná: "To, že se tady znovu obnovil hokej je pro mě super, protože jako šestnáctiletý kluk jsem tady hrál své první utkání za Karvinou, teď se tady vracím po X letech a myslím, že je to fajn, nás to baví, lidi to baví, je vidět, že si to fanoušci užívají a moc si toho ceníme."
Jakub Voznica, hokejista HK Baník Karviná: "je to fajn, jsme velké město, zaslouží si, aby mělo zastoupení alespoň v této lize, kde se teď začíná, ale ambice klubu jsou větší a doufám, že se nám je podpořit naplnit a postoupíme do vyšší ligy soutěže.” 
Matyáš Daňa, hokejista HK Baník Karviná: "Já jsem se rozhodoval, kam ještě za hokejem jít na konci své kariéry a jelikož jeden z nejbližších krajských, které se hrají, je právě Karviná. Já jsem vybíral i hodně podle kluků, jací budou v šatně a jsem spokojený, ta atmosféra je úžasná, vedení nám vychází vstříc."

Hráčům se věnuje Aleš Flašar. Má více jak dvacetiletou trenérskou a dvacetiletou hráčskou kariéru. Momentálně se s týmem drží v horní části tabulky.

Aleš Flašar, trenér HK Baník Karviná: "Já tady dost kluků znám, jsou to srdcaři. Tvoří se celkem solidní parta, máme kvalitního brankáře a to jsou rozhodující momenty. Matyáš v brance, ten chytá výborně, to je stěžejní bod pro nás. Klukům se daří, začali jsme dávat góly, zvedlo se jim sebevědomí a dobrá parta v šatně no.” 
Juraj Chomič, předseda HK Baník Karviná: "Chceme hrát dobrý hokej, chceme přesvědčit karvinské fanoušky, že stojí za to se na nás přijít podívat a chceme dokázat, že máme na to, abychom pokračovali v té tradici hokeje karvinského a cílem je uhrát play off.”


Další podpora fanoušků hráče potěší, za každého dalšího budou velmi rádi. Fanoušci najdou informace na facebookových stránkách Karviňoci nebo na oficiálních stránkách hkbanikkarvina.cz

Jakub Voznica, hokejista HK Baník Karviná: "Hraje se přeci jen i pro fanoušky,zatím jich chodí docela dost a musíme jim za to poděkovat a za to jim patří velký dík.”
Radek Dubský, zástupce fanklubu Karviňoci: "Je úžasné, že to není jen nějaké pokřikování zbůhdarma, ale žijeme hokejem, bavíme se hokejem. Nejbližší domácí zápas je teď v neděli, 19. listopadu, hrajeme derby ś Orlovou, určitě přijďte k nám fanoušci, buď se můžete přidat k nám do kotle nebo sednout na stadion, můžeme společně fandit a povzbuzovat naše kluky."

Zápas začíná tuto neděli ve tři hodiny odpoledne.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/karvina/11000040072/tradice-hokeje-muzu-v-karvine-pokracuje-zacina-krajskou-ligou