Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Muž z Karvinska přišel o téměř půl milionu korun. Podvodníkovi dal přístup k účtu

Karviná |

Reklama na internetu lákala na vysoké zhodnocení peněz. Stačilo se jen zaregistrovat a investovat do kryptoměny. Tím ale padl muž z Karvinska do velmi propracovaného systému podvodu. Neznámý muž na telefonu přesvědčil poškozeného, že mu se vším pomůže a získal od něj osobní přístupy k bankovnímu účtu, ze kterého mu vysál téměř půl milionu korun.

Ve druhé polovině února přišel na policejní oddělení v Českém Těšíně muž, který oznámil, že přišel o téměř půl milionu korun. Loni v prosinci se totiž nechal zlákat reklamou na internetu, která nabízela vysoké zhodnocení peněz.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Mělo se jednat o nákup kryptoměny. Poté, co na uvedený účet poslal prvotní investici v řádu pár tisíc korun, byl telefonicky osloven mužem, který se představil jako „Novák“. Poškozeného přiměl k nainstalování různých aplikací a vytvoření účtu u krypto směnárny. V těchto úkonech mu měl díky poskytnutým přihlašovacím údajům pomáhat."

Tento systém podvodu je dnes už velmi dobře propracovaný. Podvodníci ve svých obětech vzbudí dojem, že všechno funguje přesně tak, jak slibovali. Za pár dnů tak na internetovém portálu svítilo, že investovaná částka podvedeného muže byla velmi rychle a nadstandardně zhodnocena. 

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Dle sdělení „Nováka“ se mělo jednat o úspěšný výsledek obchodu s penězi. Ovšem pro výběr financí po poškozeném požadoval uhrazení poplatků, nejprve přes 80 tisíc korun a následně o dalších více než 90 tisíc korun. K této transakci muž opět poskytl neznámému pachateli přístupová hesla a ten peníze převedl na neznámý zahraniční účet."

Podvodník poté zavolal a ujišťoval poškozeného, že nyní došlo ke zrušení kryptoměnového účtu a všechny zhodnocené peníze se vrátí zpět na jeho účet. 

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "S touto legendou byl požádán o autorizaci několika transakcí, což učinil. Vzápětí ovšem zjistil, že mu byly neoprávněně převedeny peníze na neznámý účet."

Celkově tak podvedený muž přišel o téměř půl milionu korun. Podvodník si mezitím dokonce připravil na účtu platby, které dosahovaly dalšího půl milionu. Ty už ale z účtu nestihly odejít, protože poškozený muž účet zablokoval.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Komisař oddělení hospodářské kriminality územního odboru Karviná zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinů neoprávněného přístupu k počítačovému systému a neoprávněného zásahu do počítačového systému nebo nosiči informací a podvodu, kterých se dopustil neznámý pachatel. V konečném důsledku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na osm let."

Policie opětovně apeluje na veřejnost k maximální opatrnosti ve virtuálním prostředí.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Nevěřte lákavým nabídkám na zhodnocení vašich financí. Před samotnou investicí si zjistěte a ověřte co nejvíce informací o tom, jak takový nákup a prodej kryptoměny funguje. Také si ověřujte věrohodnost společnosti a finančních poradců. Může se jednat o promyšlený podvod s jediným cílem. Získat pomocí nainstalovaného programu dálkový přístup do vašeho počítače. Nikdy neposkytujte své přihlašovací údaje, hesla k účtům či platebním kartám jiným osobám, nepotvrzujte podezřelé odchozí platby. Především neumožňujte cizím osobám vzdálený přístup ke svému počítači, telefonu či obdobnému zařízení."
Nahlásit chybu


K tématu

Muž z Ostravy přišel o 2,2 milionu. Naletěl na falešnou reklamu s Jakubem Prachařem

27. března 2024 16:00 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Falešné reklamy se slavnými osobnosti v poslední době zaplavily internet a sociální sítě. Na jedno z videí se chytil i muž středního věku z Ostravy. Reklama nabízela velké a rychlé zhodnocení peněz. Podvodník na telefonu pak muže přesvědčil k investici do kryptoměny a postupně ho připravil o více než 2,2 milionu korun.

Podvodníci připravili několik lidí na Opavsku o téměř milion korun

15. dubna 2024 14:56 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Podvodů na internetu a po telefonu stále přibývá. Kriminalisté na Opavsku aktuálně prověřují případy několik případů, kdy se lidé nechali zlákat na výhodné investice, falešný přeplatek na daních nebo také na osobní setkání, inzerci, či přesvědčení o napadení osobního účtu v bance. Podvodníci tak připravili důvěřivé lidi dohromady o téměř milion korun. Vypátrat takové podvodníky je téměř nemožné. Policie proto stále varuje veřejnost, aby byla obezřetná.

Podvodníci s kryptoměnou připravili muže z Havířova o milion korun

3. listopadu 2023 10:51 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

59letý muž z Havířova chtěl vydělat na investici do kryptoměny. Nechal se ale napálit vysokým zhodnocením na neznámých internetových stránkách. Kontaktovali ho podvodníci a doslova si ho omotali kolem prstu. Naslibovali mu vysoké zhodnocení peněz a muž jim začal posílat peníze. Nakonec přišel o milion korun. Peníze už zřejmě nikdy neuvidí. Podobných podvodů bohužel neustále přibývá.


Tragický únik oxidu uhelnatého v Krnově, podařilo se zachránit jednu osobu, druhá bohužel zemřela

Dnes 10:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pátek 4. října 2024 složky IZS u úniku oxidu uhelnatého v jednom z bytů. Na místě byly nalezeny dvě osoby v bezvědomí. Zatímco jednu osobu se podařilo zachránit, druhá bohužel zemřela. Oxid uhelnatý je smrtelně nebezpečný plyn, který vzniká při nedokonalém hoření a hasiči apelují na používání detektorů.

Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

Včera 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Poruba pracuje na novém strategickém plánu. Podílet se na něm budou odborníci i široká veřejnost

V Ostravě-Porubě teď pracují na novém strategickém plánu. Platit bude do roku 2030 s přesahem do roku 2040. Zapojit se do něj může i široká veřejnost a jeho cíle by měl obvod plnit nehledě na tom, kdo bude v jeho vedení.

Škody na majetku Ostravy-Přívozu za 130 milionů. Jedna škola je stále bez tepla

Nefunkční topení na základní škole i omezení v domě s pečovatelskou službou. Centrální ostravský obvod řeší postupně škody, které napáchala povodeň v části Přívoz. Bojuje se hlavně s časem, aby bylo všechno uklizeno, vysušeno a opraveno, než začne zima.

Slezská bude mít velkokapacitní kulturní dům, stavět by se mohlo začít na jaře

Slezská Ostrava bude mít vlastní velkokapacitní kulturní dům a ani větší akce už se tak nebudou muset konat mimo obvod. Stavba Multifunkčního domu v Muglinově sice momentálně stojí kvůli neshodám se zhotovitelem, už na jaře by se ale mělo znovu pokračovat v práci.

Studénka pokračuje v opravách starého zámku, střechu znovu pokrývá břidlice

Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.


Dobrá zpráva pro bikery. Síť stezek v karvinském Černém lese je konečně legální

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

Herci svým scénickým čtením knížek motivují karvinské děti ke čtení

V rámci místního akčního plánu rozvoje vzdělávání připravila karvinská regionální knihovna pro děti základních škol LiStOVáNí. Jde o scénické čtení, které má děti motivovat ke čtení knížek.

Déšť nepřekazil program zahradní slavnosti karvinského stacionáře

Karvinský denní stacionář Galaxie centrum pomoci pro své klienty i veřejnost připravil tradiční zahradní slavnost. I když akci nepřálo počasí, dobrá nálada návštěvníkům zůstala.

Hendikepovaní sportovci se utkali ve stolním tenise

Mladí lidé s hendikepem se setkali v Havířově na turnaji ve stolním tenise. Jednalo se už o desátý ročník, do kterého se letos poprvé zapojili i sportovci ze Slovenska.

Radnice bude muset znovu investovat do cyklostezky u Lučiny, povodně na ní napáchaly škody

Povodně zcela zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny. Magistrát musí nyní najít řešení, jaký zvolit povrch při následné rekonstrukci. Opravy začnou zřejmě až v příštím roce.

Havířov nařídil plošnou deratizaci potkanů, hlodavci řádili i v Globusu

Potkani představují pro města noční můru. Neustále s nimi bojují i v Havířově, kde musí opět přistoupit k plošné deratizaci. Hlodavci velké škody napáchali i v jednom z hypermarketu.

Muž z Karvinska přišel o téměř půl milionu korun. Podvodníkovi dal přístup k účtu
Vydáno 21. února 2024 13:41, Karviná, Jiří Cileček
Reklama na internetu lákala na vysoké zhodnocení peněz. Stačilo se jen zaregistrovat a investovat do kryptoměny. Tím ale padl muž z Karvinska do velmi propracovaného systému podvodu. Neznámý muž na telefonu přesvědčil poškozeného, že mu se vším pomůže a získal od něj osobní přístupy k bankovnímu účtu, ze kterého mu vysál téměř půl milionu korun.

ilustrační snímek; zdroj foto: freepik.com

Ve druhé polovině února přišel na policejní oddělení v Českém Těšíně muž, který oznámil, že přišel o téměř půl milionu korun. Loni v prosinci se totiž nechal zlákat reklamou na internetu, která nabízela vysoké zhodnocení peněz.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Mělo se jednat o nákup kryptoměny. Poté, co na uvedený účet poslal prvotní investici v řádu pár tisíc korun, byl telefonicky osloven mužem, který se představil jako „Novák“. Poškozeného přiměl k nainstalování různých aplikací a vytvoření účtu u krypto směnárny. V těchto úkonech mu měl díky poskytnutým přihlašovacím údajům pomáhat."

Tento systém podvodu je dnes už velmi dobře propracovaný. Podvodníci ve svých obětech vzbudí dojem, že všechno funguje přesně tak, jak slibovali. Za pár dnů tak na internetovém portálu svítilo, že investovaná částka podvedeného muže byla velmi rychle a nadstandardně zhodnocena. 

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Dle sdělení „Nováka“ se mělo jednat o úspěšný výsledek obchodu s penězi. Ovšem pro výběr financí po poškozeném požadoval uhrazení poplatků, nejprve přes 80 tisíc korun a následně o dalších více než 90 tisíc korun. K této transakci muž opět poskytl neznámému pachateli přístupová hesla a ten peníze převedl na neznámý zahraniční účet."

Podvodník poté zavolal a ujišťoval poškozeného, že nyní došlo ke zrušení kryptoměnového účtu a všechny zhodnocené peníze se vrátí zpět na jeho účet. 

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "S touto legendou byl požádán o autorizaci několika transakcí, což učinil. Vzápětí ovšem zjistil, že mu byly neoprávněně převedeny peníze na neznámý účet."

Celkově tak podvedený muž přišel o téměř půl milionu korun. Podvodník si mezitím dokonce připravil na účtu platby, které dosahovaly dalšího půl milionu. Ty už ale z účtu nestihly odejít, protože poškozený muž účet zablokoval.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Komisař oddělení hospodářské kriminality územního odboru Karviná zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a přečinů neoprávněného přístupu k počítačovému systému a neoprávněného zásahu do počítačového systému nebo nosiči informací a podvodu, kterých se dopustil neznámý pachatel. V konečném důsledku hrozí pachateli trest odnětí svobody až na osm let."

Policie opětovně apeluje na veřejnost k maximální opatrnosti ve virtuálním prostředí.

Daniela Vlčková, mluvčí PČR Karviná: "Nevěřte lákavým nabídkám na zhodnocení vašich financí. Před samotnou investicí si zjistěte a ověřte co nejvíce informací o tom, jak takový nákup a prodej kryptoměny funguje. Také si ověřujte věrohodnost společnosti a finančních poradců. Může se jednat o promyšlený podvod s jediným cílem. Získat pomocí nainstalovaného programu dálkový přístup do vašeho počítače. Nikdy neposkytujte své přihlašovací údaje, hesla k účtům či platebním kartám jiným osobám, nepotvrzujte podezřelé odchozí platby. Především neumožňujte cizím osobám vzdálený přístup ke svému počítači, telefonu či obdobnému zařízení."
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/karvina/11000041659/muz-z-karvinska-prisel-o-temer-pul-milionu-korun-podvodnikovi-dal-pristup-k-uctu