Helena Ožanová, sběračka vína: "Ty staré stonavské kroje se nezachovaly, tak máme tyhlety."
V hasičské zbrojnici, kde vinobraní vrcholilo, byly krojované šenkýřky na roztrhání a víno teklo proudem z nezvyklého zdroje.
Anna Kokotková, sběračka vína: "Všichni jsou zvyklí na pivo, to se čepuje z pípy, tak čepujeme víno, vypadá to pěkněji."
Anketa, návštěvníci vinobraní: Jak vám chutná víno vyrostlé na uhlí? 1. "No, myslím, že je to tady už všechno zrekultivované, takže i to hrozno uroste. Chutná mi." 2. "Sušší vínko, hezké holky k tomu a je to fajn."
A když ještě víno doplní vhodně zvolené menu, opravdu to nemá chybu. Kuchař zvolil uzenou krkovičku s bramborovou kaší a chuťové pohárky si připadají jako v nebi.
Josef Braniak, kuchař: "Já si myslím, že na naše podmínky je to výborné vínečko."
Má jiskru, která nenechá nikoho lhostejným a navozuje náladu, při které se roztančí celý sál. Prostě - bylo to vinobraní, za které by se nemusely stydět ani vyhlášené vinařské oblasti. Mělo jen jednu chybu - že už skončilo a na další je třeba čekat dalších 12 měsíců.