Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dva mladíci se sluchátky v uších šli po kolejích, jeden nestačil uskočit a usmrtil jej vlak

Celý MS kraj |

Zcela zbytečnou tragédii na železniční trati Bohumín - Mosty u Jablunkova vyšetřují policisté od pondělního večera 29. listopadu 2021. Dva mladíci šli v kolejišti a poslouchali hudbu ve sluchátkách, jednoho následně srazil osobní vlak a usmrtil jej.

Zlatuše Viačková, mluvčí PČR: "Strojvedoucí několik metrů před stanicí Karviná, hlavní nádraží uviděl dvě osoby jdoucí ve směru jízdy vlaku. Ze zjištěných informací vyplynulo, že strojvedoucí ihned začal troubit a brzdit. Nato měly osoby uskočit mimo kolejiště, přesto vlak jednu osobu zachytil. I přes okamžitou pomoc a veškerou snahu poskytnutí první pomoci strojvedoucím a svědkyně osoba zemřela." 
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "K místu události ihned vyjela posádka rychlé lékařské pomoci. Dospívajícímu chlapci, který byl vlakem sražen, byla v okamžiku příjezdu záchranářů poskytována laická první pomoc. Nalézal se v bezvědomí, bezdeší a ve stavu selhání krevního oběhu. Tým ZZS započal s rozšířenou resuscitací – pacientovi byly zajištěny dýchací cesty, zaveden vstup do kostní dřeně pro podávání léků a zahájena medikace, posádka pokračovala v nepřímé srdeční masáži. Přes několik desítek minut trvající snahu záchranářů se nepodařilo obnovit srdeční činnost a chlapec na místě podlehl vážným zraněním, který utrpěl."

Policie potvrdila, že šlo o mladé lidi, kvůli tragédii ale nebude upřesňovat věk oběti. Z dosavadního prověřování navíc vyplynulo, že oba měli během chůze v kolejišti poslouchat hudbu z mobilních telefonů přes sluchátka v uších. 

Zlatuše Viačková, mluvčí PČR: "Je pochopitelné, že v dnešní době mladí lidé své mobilní telefony „nepouští“ z ruky, ale bohužel často vídáme, že odvádí jejich pozornost a obezřetnost. Mladí lidé se tak mohou během chvilky dostat do velmi nebezpečných situací. Chtěli bychom požádat rodiče, aby se svými dětmi o těchto nebezpečných situacích mluvili a upozornili je na ně."
Nahlásit chybu


K tématu

Auto srazilo chodce v Ostravě, řidič po střetu odjel, pátrá po něm policie

27. prosince 2023 9:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zraněním chodce skončil nehoda, která se stala v pátek 24. listopadu krátce před 20. hodinou na přechodu pro chodce v Ostravě na ulici Závodní u tramvajové zastávky „Městský stadion“. Muž zde přecházel vozovku po přechodu a srazilo jej osobní auto KIA stříbrné barvy. Policie hledá řidiče, který z místa nehody odjel. Pomohly by i případné svědecké výpovědi nebo záznamy z palubních kamer.

Osobní auto ve Frýdlantu n/O srazilo chlapce s koloběžkou, policie hledá svědky

8. listopadu 2023 11:44 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní nehodu z 22. září letošního roku vyšetřují policisté z dopravního inspektorátu Frýdek-Místek. Asi dvacet minut po 16. hodině tam na přechodu pro chodce na ulici Hlavní, u parkoviště obchodního domu Albert, osobní vozidlo srazilo nezletilého chlapce s koloběžkou.

Muž vstoupil na červenou na přechod a srazila ho tramvaj, pod kterou uvízl, vytáhnout ho museli hasiči

7. února 2024 9:29 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Složky IZS zasahovaly v Ostravě-Porubě u zraněného 51letého muže, který podle policie zřejmě vstoupil na přechod pro chodce i přes svítící červený světelný signál. V tu chvíli ale místem projížděla tramvaj, která muže zranila a pod soupravou následně uvízl.


Hlavní třída v Ostravě-Porubě projde revitalizací zeleně i mobiliáře. Získá tak modernější vzhled

10. října 2024 17:45 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Poruba mění koncepci zeleně na Hlavní třídě. Ta současná je totiž zastaralá a už neodpovídá moderním trendům. Navíc je finančně náročná na údržbu.

20letý mladík v Ostravě umlátil na ulici muže. Za vraždu mu hrozí výjimečný trest

Kriminalisté řeší velmi brutální vraždu v Ostravě. 20letý mladík přímo na ulici před vchodem do domu doslova umlátil muže a ukradl mu osobní věci. Díky svědkům ho ale policisté za pár minut zadrželi. Hrozí mu výjimečný trest.

Povodňovým zachráncům se dostalo poděkování za obětavost a nasazení

Poděkování za obětavé nasazení se dostalo všem záchranářům, kteří pomáhali v průběhu letošních povodní. Ocenění se jim dostalo v areálu LIBROS v Ostravě-Přívoze, který byl povodňovou vodou také zcela zaplaven.

Staršího turistu zradilo v Jeseníkách srdce, záchranáři ho nesli přes řeku

10. října 2024 21:45 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na záchraně muže, kterého postihly náhlé srdeční potíže, spolupracovali nedaleko Karlovy Studánky v Jeseníkách se zdravotníky záchranné služby také horští záchranáři a dobrovolní hasiči.

Pohřešovanou ženu našli policisté v bezvědomí v křoví u řeky z paluby vrtulníku

10. října 2024 11:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Život pohřešované ženy z Třince se podařilo zachránit policistům, kteří v úterý z paluby vrtulníku prohledávali místa, kde by se mohla nacházet. Z výšky zahlédli bezvládné tělo a vyslali k němu pozemní hlídku.

Nemocnice ve Frýdku-Místku rekonstruuje JIP neoperačních sálů

Jednotka intenzivní péče Nemocnice ve Frýdku-Místku prochází zásadní rekonstrukcí. Ta přinese rozšíření kapacity lůžek a modernizaci oddělení po více než dvaceti letech. Projekt, na kterém se podíleli i zaměstnanci, by měl být dokončen na přelomu roku.

Dopravě v Opavě uleví provizorní most. Vznikne nad vodou poničeným mostem v Ratibořské ulici

9. října 2024 19:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě začala stavba provizorního mostu v Ratibořské ulici. Ten současný poničila nedávná povodeň natolik, že půjde k zemi. Plně ho nahradí nový most, s jehož stavbou se počítá příští rok.

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se dočkala renovace, kamenný kříž dostal i nového Krista

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se po letech dočkala restaurování. Kamenný kříž byl po záchranných pracích v minulém týdnu opět ustaven na původní podstavec ve středu hřbitova a doplnil ho taky nový litinový Kristus.

Opava ocenila významné osobnosti města. Díky 800. výročí města udělila mnohem více cen než obvykle

9. října 2024 19:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavské Slezské divadlo se stalo místem oceňování významných osobností města. Slavnostní galavečer byl vyvrcholením oslav 800 let od první písemné zmínky o Opavě.

Výtěžek z koncertu podpoří přístavbu domova v Heřmanicích, přibude osm bezbariérových pokojů

Na tři sta návštěvníků podpořilo svou účastí na benefičním koncertu přístavbu a rekonstrukci charitního domu v Heřmanicích. Domov se rozšíří o osm bezbariérových pokojů a doplní jej chybějící evakuační výtah. Stavět by se mělo začít ještě v tomto měsíci.

Policisté vyšetřují okradení seniora, poznáte muže na fotografii z bankomatu

Včera 18:01 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek prověřují okolnosti protiprávního jednání, ke kterému došlo v polovině srpna letošního roku. Dosud neznámý pachatel měl pod legendou prodeje nožů využít nepozornosti poškozeného seniora, který vybíral peníze na zboží z bankomatu, a vybrat bez jeho vědomí finanční hotovost 20 tisíc korun.

Sotva policisté na noční vyřešili zdrogovaného řidiče, zadrželi opilého šoféra

Včera 17:43 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Přesto, že jsou v Bohumíně kvůli povodním posílené policejní hlídky, někteří řidiči podstupují riziko zadržení, když vědomě usedají za volant v době uloženého zákazu řízení a navíc pod vlivem alkoholu nebo drog.

Lidé s policisty zachránili muže, který několik hodin či dnů trpěl bezmocně v bytě

Včera 17:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Podezření obyvatel domu v Karlovicích na Bruntálsku, že jeden z jejich sousedů může být v ohrožení života se potvrdilo, když do bytu po vyražení dveří vstoupili policisté a nájemníka tam našli bezvládně ležícího.

Policie obvinila 20letého mladíka z vraždy 59letého Ostravana

Včera 8:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vzájemný konflikt stál a vraždou, kterou v těchto chvílích vyšetřují kriminalisté v Ostravy. Mladší z mužů staršího opakovaně napadl tak surově, že mu život nezachránila ani rychlá první pomoc. Oběť navíc okradl.

Města i obce dusí všechny druhy odpadů po povodních a demolicích, řeší jejich třídění, drcení a odvozy

Každá povodní postižená obec má na svém pozemku obrovské haldy odpadů. Jde o vystěhované vybavení bytů, komunální odpady i odpady z demolovaných domů. Skládky se prohýbají pod náporem ze všech stran a obce musí řešit redukci odpadů na co nejmenší objem.

Opavská Urologie nabízí široké spektrum operací

10. října 2024 17:37 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová | Magazín TV medicína

Urologické oddělení Slezské nemocnice v Opavě je na velmi vysoké úrovni. Zaměřuje se především na laparoskopické operace ledvin, nadledvin, močového měchýře a močovodu.

Dva mladíci se sluchátky v uších šli po kolejích, jeden nestačil uskočit a usmrtil jej vlak
Vydáno 30. listopadu 2021 11:07, Celý MS kraj, Lukáš Zavadil
Zcela zbytečnou tragédii na železniční trati Bohumín - Mosty u Jablunkova vyšetřují policisté od pondělního večera 29. listopadu 2021. Dva mladíci šli v kolejišti a poslouchali hudbu ve sluchátkách, jednoho následně srazil osobní vlak a usmrtil jej.

ilustrační foto: R. Trovač / TV Polar

Zlatuše Viačková, mluvčí PČR: "Strojvedoucí několik metrů před stanicí Karviná, hlavní nádraží uviděl dvě osoby jdoucí ve směru jízdy vlaku. Ze zjištěných informací vyplynulo, že strojvedoucí ihned začal troubit a brzdit. Nato měly osoby uskočit mimo kolejiště, přesto vlak jednu osobu zachytil. I přes okamžitou pomoc a veškerou snahu poskytnutí první pomoci strojvedoucím a svědkyně osoba zemřela." 
Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "K místu události ihned vyjela posádka rychlé lékařské pomoci. Dospívajícímu chlapci, který byl vlakem sražen, byla v okamžiku příjezdu záchranářů poskytována laická první pomoc. Nalézal se v bezvědomí, bezdeší a ve stavu selhání krevního oběhu. Tým ZZS započal s rozšířenou resuscitací – pacientovi byly zajištěny dýchací cesty, zaveden vstup do kostní dřeně pro podávání léků a zahájena medikace, posádka pokračovala v nepřímé srdeční masáži. Přes několik desítek minut trvající snahu záchranářů se nepodařilo obnovit srdeční činnost a chlapec na místě podlehl vážným zraněním, který utrpěl."

Policie potvrdila, že šlo o mladé lidi, kvůli tragédii ale nebude upřesňovat věk oběti. Z dosavadního prověřování navíc vyplynulo, že oba měli během chůze v kolejišti poslouchat hudbu z mobilních telefonů přes sluchátka v uších. 

Zlatuše Viačková, mluvčí PČR: "Je pochopitelné, že v dnešní době mladí lidé své mobilní telefony „nepouští“ z ruky, ale bohužel často vídáme, že odvádí jejich pozornost a obezřetnost. Mladí lidé se tak mohou během chvilky dostat do velmi nebezpečných situací. Chtěli bychom požádat rodiče, aby se svými dětmi o těchto nebezpečných situacích mluvili a upozornili je na ně."
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000028710/dva-mladici-se-sluchatky-v-usich-sli-po-kolejich-jeden-nestacil-uskocit-a-usmrtil-jej-vlak