Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

19letý recidivista v Ostravě zaútočil kladivem na prodavače, oloupil také 70letou stařenku

Celý MS kraj |

Policisté se zabývají několika surovými a vážnými případy loupeží v Ostravě. Vyšetřují případy napadení prodavače, oloupenou starší ženu a muže. Vše má zřejmě na svědomí 19letý muž, který byl zadržen zásahovou jednotkou a vzat do vazby. Hrozí mu odnětí svobody na 5 až 12 let.

V druhém týdnu ledna se policisté věnovali vážnému případu surového napadení kladivem prodavače v odpoledních hodinách v obchodě s potravinami v Ostravě. Když se prodavač otočil zády, aby zákazníkovi podal zboží, muž na něj zaútočil kladivem. Druhý útok prodavač naštěstí ustál. Pachatel utekl z obchodu bez lupu. Poškozený byl ale převezen do nemocnice s vážnými - život ohrožujícími - zraněními hlavy.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR: “Případem se začali zabývat krajští kriminalisté, nicméně v úzké součinnosti s kriminalisty Městského ředitelství policie Ostrava. Následovala standardní operativní činnost čítající kromě jiného zjišťování a analýzu informací, rovněž zajišťování a vyhodnocování stop z místa činu. Policisté vytipovávali okruh možných podezřelých osob. Již v té době byl díky profesionální práci a potřebné policejní intuici v hledáčku ostravských kriminalistů pro podezření ze spáchání dalších skutků jistý mladík. Frekvence jeho jména se až nápadně začala prolínat i spisem krajských kriminalistů.”

V týdnu následném po loupeži zadržela zásahová jednotka krajského ředitelství 19letého agresivního mladíka, který pobýval v Ostravě.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR: “Vrchní komisař obvinil 19letého muže z pokusu zvlášť závažného zločinu loupeže spáchaného formou pokračování v trestném činu a přečinů krádeže, výtržnictví a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Soud rozhodl o vzetí obviněného, kterému hrozí trest odnětí svobody na pět až dvanáct let, do vazby. Muž byl v minulosti (jako mladistvý) odsouzen pro zvlášť závažné provinění loupeže a přečin krádeže.”

Obviněný měl navíc vloni den před Štědrým dnem odpoledne v Ostravě strčit do téměř 70leté paní jdoucí po chodníku. Chvíli se s ní přetahoval o její kabelku, dokonce měl poškozenou tahat po zemi. Nakonec měl kabelku s malou finanční částkou, mobilním telefonem a dalšími věcmi (včetně zahraniční mince) ukořistit a utéci. Zranění paní si vyžádalo lékařské ošetření. Dalším skutkem byl výše popsaný pokus loupeže v obchodu, který si předem vytipoval.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR: “Dále, v polovině ledna v nočních hodinách, si měl obviněný vyhlédnout muže (přes 30 let). Zeptal se na čas. Poškozený v dobré víře vzal do ruky mobil, který mu však obviněný vzal. Když se poškozený svého telefonu domáhal, obviněný ho měl fyzicky napadnout, kdy v ataku měl pokračovat i přes jeho pád na zem. Rovněž tento muž byl zraněn. Policisté provedli domovní prohlídku, při které zajistili stopy a různé věci, včetně možné útočné zbraně (kladiva) a některých odcizených věcí. Vše je nyní v rukou specialistů z odboru kriminalistické techniky a expertiz. Obviněný s kriminalisty spolupracuje. Důvodem jednání mělo být získání financí, neboť byl bez peněz
Nahlásit chybu


K tématu

Policisté hledají svědky loupežného přepadení v Ostravě

13. října 2023 11:34 | Ostrava-město | Jiří Cileček

26letý muž napadl na travnaté ploše v Ostravě poškozeného, kterému následně ukradl telefon. Policisté byli na místě do pár minut a pachatele zadrželi. Toho soud poslal už do vazby. Policie ale hledá svědky, kteří měli v době útoku místem procházet.

Přepadli, zbili a okradli muže na ulici v Ostravě. K dopadení lupičů pomohly kamery

16. února 2024 16:16 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Pohotový a všímavý strážník obsluhující kamerový systém a bleskový zásah jeho kolegů v terénu. To pomohlo krátce po půlnoci zadržet dvojici lupičů v Ostravě, kteří přímo na ulici přepadli, zbili a okradli jiného muže. Opět se tak potvrdilo, že kamery v ulicích jsou velmi dobrým pomocníkem v boji s kriminalitou.

Pro pěkné Vánoce přepadl květinářství a benzinku v Bohumíně, vykradl i dva obchody

3. ledna 2024 15:32 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Více než rok prý žil spořádaný život. Pak se ale dostal do finančních problémů. Rodině chtěl udělat pěkné Vánoce a tak vykradl dva obchody a přepadl květinářství i čerpací stanici v Bohumíně. 32letému muži nyní hrozí až deset let vězení a na soud si počká ve vazbě.


V Karviné opravují chodníky a staví parkoviště, práce probíhají na několika místech

11. října 2024 16:30 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

V těchto dnech probíhají na několika místech v Karviné nejrůznější opravy a realizují se další investiční akce. Například řidiči se brzy dočkají nového parkoviště na ulici Na Kopci a pro cyklisty a inline bruslaře se zase vylepšuje cyklostezka poblíž sportoviště v Hranicích.

Hřiště s umělým povrchem v různých částech Havířova prokoukla díky vyčištění

11. října 2024 15:59 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Než stále investovat do stavění nových hřišť, zkusíme je opravit a vyčistit. Touto cestou jde Správa sportovních a rekreačních zařízení v Havířově.

Hlavní třída v Ostravě-Porubě projde revitalizací zeleně i mobiliáře. Získá tak modernější vzhled

10. října 2024 17:45 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Poruba mění koncepci zeleně na Hlavní třídě. Ta současná je totiž zastaralá a už neodpovídá moderním trendům. Navíc je finančně náročná na údržbu.

20letý mladík v Ostravě umlátil na ulici muže. Za vraždu mu hrozí výjimečný trest

Kriminalisté řeší velmi brutální vraždu v Ostravě. 20letý mladík přímo na ulici před vchodem do domu doslova umlátil muže a ukradl mu osobní věci. Díky svědkům ho ale policisté za pár minut zadrželi. Hrozí mu výjimečný trest.

Povodňovým zachráncům se dostalo poděkování za obětavost a nasazení

Poděkování za obětavé nasazení se dostalo všem záchranářům, kteří pomáhali v průběhu letošních povodní. Ocenění se jim dostalo v areálu LIBROS v Ostravě-Přívoze, který byl povodňovou vodou také zcela zaplaven.

Staršího turistu zradilo v Jeseníkách srdce, záchranáři ho nesli přes řeku

10. října 2024 21:45 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na záchraně muže, kterého postihly náhlé srdeční potíže, spolupracovali nedaleko Karlovy Studánky v Jeseníkách se zdravotníky záchranné služby také horští záchranáři a dobrovolní hasiči.

Pohřešovanou ženu našli policisté v bezvědomí v křoví u řeky z paluby vrtulníku

10. října 2024 11:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Život pohřešované ženy z Třince se podařilo zachránit policistům, kteří v úterý z paluby vrtulníku prohledávali místa, kde by se mohla nacházet. Z výšky zahlédli bezvládné tělo a vyslali k němu pozemní hlídku.

Nemocnice ve Frýdku-Místku rekonstruuje JIP neoperačních sálů

Jednotka intenzivní péče Nemocnice ve Frýdku-Místku prochází zásadní rekonstrukcí. Ta přinese rozšíření kapacity lůžek a modernizaci oddělení po více než dvaceti letech. Projekt, na kterém se podíleli i zaměstnanci, by měl být dokončen na přelomu roku.

Dopravě v Opavě uleví provizorní most. Vznikne nad vodou poničeným mostem v Ratibořské ulici

9. října 2024 19:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě začala stavba provizorního mostu v Ratibořské ulici. Ten současný poničila nedávná povodeň natolik, že půjde k zemi. Plně ho nahradí nový most, s jehož stavbou se počítá příští rok.

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se dočkala renovace, kamenný kříž dostal i nového Krista

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se po letech dočkala restaurování. Kamenný kříž byl po záchranných pracích v minulém týdnu opět ustaven na původní podstavec ve středu hřbitova a doplnil ho taky nový litinový Kristus.

Policisté vyšetřují okradení seniora, poznáte muže na fotografii z bankomatu

11. října 2024 18:01 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté z obvodního oddělení Frýdek-Místek prověřují okolnosti protiprávního jednání, ke kterému došlo v polovině srpna letošního roku. Dosud neznámý pachatel měl pod legendou prodeje nožů využít nepozornosti poškozeného seniora, který vybíral peníze na zboží z bankomatu, a vybrat bez jeho vědomí finanční hotovost 20 tisíc korun.

Sotva policisté na noční vyřešili zdrogovaného řidiče, zadrželi opilého šoféra

11. října 2024 17:43 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Přesto, že jsou v Bohumíně kvůli povodním posílené policejní hlídky, někteří řidiči podstupují riziko zadržení, když vědomě usedají za volant v době uloženého zákazu řízení a navíc pod vlivem alkoholu nebo drog.

Lidé s policisty zachránili muže, který několik hodin či dnů trpěl bezmocně v bytě

11. října 2024 17:30 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Podezření obyvatel domu v Karlovicích na Bruntálsku, že jeden z jejich sousedů může být v ohrožení života se potvrdilo, když do bytu po vyražení dveří vstoupili policisté a nájemníka tam našli bezvládně ležícího.

Policie obvinila 20letého mladíka z vraždy 59letého Ostravana

11. října 2024 8:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vzájemný konflikt stál a vraždou, kterou v těchto chvílích vyšetřují kriminalisté v Ostravy. Mladší z mužů staršího opakovaně napadl tak surově, že mu život nezachránila ani rychlá první pomoc. Oběť navíc okradl.

Města i obce dusí všechny druhy odpadů po povodních a demolicích, řeší jejich třídění, drcení a odvozy

11. října 2024 7:33 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

Každá povodní postižená obec má na svém pozemku obrovské haldy odpadů. Jde o vystěhované vybavení bytů, komunální odpady i odpady z demolovaných domů. Skládky se prohýbají pod náporem ze všech stran a obce musí řešit redukci odpadů na co nejmenší objem.

Opavská Urologie nabízí široké spektrum operací

10. října 2024 17:37 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová | Magazín TV medicína

Urologické oddělení Slezské nemocnice v Opavě je na velmi vysoké úrovni. Zaměřuje se především na laparoskopické operace ledvin, nadledvin, močového měchýře a močovodu.

19letý recidivista v Ostravě zaútočil kladivem na prodavače, oloupil také 70letou stařenku
Vydáno 3. února 2023 11:40, Celý MS kraj, Lukáš Zavadil
Policisté se zabývají několika surovými a vážnými případy loupeží v Ostravě. Vyšetřují případy napadení prodavače, oloupenou starší ženu a muže. Vše má zřejmě na svědomí 19letý muž, který byl zadržen zásahovou jednotkou a vzat do vazby. Hrozí mu odnětí svobody na 5 až 12 let.

foto: PČR

V druhém týdnu ledna se policisté věnovali vážnému případu surového napadení kladivem prodavače v odpoledních hodinách v obchodě s potravinami v Ostravě. Když se prodavač otočil zády, aby zákazníkovi podal zboží, muž na něj zaútočil kladivem. Druhý útok prodavač naštěstí ustál. Pachatel utekl z obchodu bez lupu. Poškozený byl ale převezen do nemocnice s vážnými - život ohrožujícími - zraněními hlavy.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR: “Případem se začali zabývat krajští kriminalisté, nicméně v úzké součinnosti s kriminalisty Městského ředitelství policie Ostrava. Následovala standardní operativní činnost čítající kromě jiného zjišťování a analýzu informací, rovněž zajišťování a vyhodnocování stop z místa činu. Policisté vytipovávali okruh možných podezřelých osob. Již v té době byl díky profesionální práci a potřebné policejní intuici v hledáčku ostravských kriminalistů pro podezření ze spáchání dalších skutků jistý mladík. Frekvence jeho jména se až nápadně začala prolínat i spisem krajských kriminalistů.”

V týdnu následném po loupeži zadržela zásahová jednotka krajského ředitelství 19letého agresivního mladíka, který pobýval v Ostravě.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR: “Vrchní komisař obvinil 19letého muže z pokusu zvlášť závažného zločinu loupeže spáchaného formou pokračování v trestném činu a přečinů krádeže, výtržnictví a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Soud rozhodl o vzetí obviněného, kterému hrozí trest odnětí svobody na pět až dvanáct let, do vazby. Muž byl v minulosti (jako mladistvý) odsouzen pro zvlášť závažné provinění loupeže a přečin krádeže.”

Obviněný měl navíc vloni den před Štědrým dnem odpoledne v Ostravě strčit do téměř 70leté paní jdoucí po chodníku. Chvíli se s ní přetahoval o její kabelku, dokonce měl poškozenou tahat po zemi. Nakonec měl kabelku s malou finanční částkou, mobilním telefonem a dalšími věcmi (včetně zahraniční mince) ukořistit a utéci. Zranění paní si vyžádalo lékařské ošetření. Dalším skutkem byl výše popsaný pokus loupeže v obchodu, který si předem vytipoval.

Soňa Štětínská, mluvčí PČR: “Dále, v polovině ledna v nočních hodinách, si měl obviněný vyhlédnout muže (přes 30 let). Zeptal se na čas. Poškozený v dobré víře vzal do ruky mobil, který mu však obviněný vzal. Když se poškozený svého telefonu domáhal, obviněný ho měl fyzicky napadnout, kdy v ataku měl pokračovat i přes jeho pád na zem. Rovněž tento muž byl zraněn. Policisté provedli domovní prohlídku, při které zajistili stopy a různé věci, včetně možné útočné zbraně (kladiva) a některých odcizených věcí. Vše je nyní v rukou specialistů z odboru kriminalistické techniky a expertiz. Obviněný s kriminalisty spolupracuje. Důvodem jednání mělo být získání financí, neboť byl bez peněz
Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000035560/19lety-recidivista-v-ostrave-zautocil-kladivem-na-prodavace-oloupil-take-70letou-starenku