Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Devět zraněných včetně dítěte u sedmi nehod na Ostravsku a Opavsku

Celý MS kraj |

Auta v příkopech i na střeše. Řidiče v pondělí ráno velmi potrápila ledovka na silnicích na Ostravsku a Opavsku. Záchranáři vyjížděli k sedmi nehodám, při kterých se zranilo devět lidí. Jedno z nich bylo také šestileté dítě.

Zdravotnická záchranná služba byla během pondělního ráno volána v průběhu půldruhé hodiny k sedmi dopravním nehodám, které se odehrály v Ostravě a na Opavsku. Zraněno při nich bylo celkem devět osob. Všechny byly při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Někteří účastníci však byli zaklíněni a následně vyprošťováni.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Před sedmou hodinou došlo k zranění hlavy u jednatřicetileté ženy, a to při střetu dvou automobilů v Ostravě. Jen o deseti minut později vyjížděli záchranáři k havárii vozidla do Pustých Jakartic na Opavsku. Poranění horní končetiny utrpěl devatenáctiletý mladík."

Po čtvrt na osm byla nahlášena nehoda vozidla v Opavě a na místě byly s lehkými poranění ošetřeny dvě mladé ženy. Jejich transport do zdravotnického zařízení nebyl nutný.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Krátce před půl osmou byla při nehodě vozidla zraněná čtyřiatřicetiletá žena na okraji Ostravy a záchranáři jí poskytovali přednemocniční neodkladnou péči s poraněním zad. Souběžně došlo nedaleko k další dopravní nehodě, při níž byl zraněn šedesátiletý muž a šestileté dítě. Se zraněním horní končetiny, resp. podezřením na otřes mozku, byli oba transportováni do FN Ostrava."
Lukáš Pop, mluvčí HZS MSK: "Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě na silnici I/11, v katastru obce Velká Polom čtyři minuty před půl osmou ráno. Na místo byli vysláni jak profesionální hasiči ze stanice Ostrava-Poruba tak i dobrovolní kolegové z obce Hrabyně. Hasiči po příjezdu k nehodě provedli protipožární zajištění obou havarovaných vozidel a následně si každá zasahující jednotka vzala na starost jedno vozidlo. Hasiči z Hrabyně pomocí páteřové desky vyprostili z vozidla, bez použití vyprošťovacího nářadí řidičku, kterou následně předali přítomným zdravotníkům. Profesionální hasiči si vzali na starost druhé vozidlo, kde k vyproštění řidiče museli použít hydraulické vyprošťovací nářadí. Tohoto řidiče předali taktéž do péče zdravotníků. Účastníkem nehody bylo i malé dítě, které při příjezdu jednotek hasičů, bylo již v péči přítomné hlídky Policie ČR, která, mimo jiné, dítě umístila do tepla svého služebního vozidla. Všechny tři osoby byly transportovány do nemocničního zařízení, řidiče transportoval do nemocnice vrtulník. Po ukončení šetření dopravní nehody, provedli hasiči vytažení jednoho z havarovaných vozidel z příkopu, u druhého asistovali při nakládání na vozidlo odtahové služby. Následně uklidili komunikaci a plně ji zprovoznili, neboť silnice byla v době zásahu, cca 2,5 hodiny, zcela neprůjezdná."

V osm hodin havarovala šestatřicetiletá žena v Bolaticích na Opavsku, po ošetření ji posádka RZP přepravila na chirurgii opavské Slezské nemocnice.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Sérii nehod završilo v Ostravě zranění zad a horní končetiny u devatenáctileté ženy po nárazu vozidla do svodidel. Po prvotním ošetření byla posádkou ZZS předána do další péče v ostravské Městské nemocnici."

Příčinami všech nehod se zabývají policisté. Pravděpodobně se na nich ale podílela ledovka, která se nad ránem vyskytla na silnicích.

Eva Michalíková, mluvčí Policie ČR MSK: "Jen několik minut před půl osmou hodinou ranní došlo ke dvěma dopravním nehodám nezávisle na sobě, a to jen několik desítek metrů od sebe (cca 100 m). S největší pravděpodobností příčinou byla zledovatělá vozovka na silnici I/11 v katastru obce Velká Polom (poblíž Globusu) ve směru z Ostravy na Opavu. Na základě předběžně zjištěných informací měla v prvním případě řidička červeného vozidla značky Mazda sjet mimo vozovku do příkopu. V druhém případě měl řidič stříbrného vozidla značky Mazda sjet mimo komunikaci, kdy se s vozidlem převrátil. V tomto autě cestoval také nezletilý chlapec. Všechny tři osoby byly zraněné a byly předány zdravotníkům. U řidičů byly provedeny dechové zkoušky s negativním výsledkem. Na místě se nacházely všechny složky integrovaného záchranného systému. Po dobu nezbytně nutnou byla silnice I/11 z Ostravy na Opavu uzavřena, kdy policisté prováděli odklon dopravy od Globusu přes Velkou Polom. Silnice byla kompletně zprůjezdněna před 10 hodinou. V současné době se příčinami a okolnostmi dopravních nehod dopravní policisté zabývají."

Nahlásit chybu


K tématu

Hasiči vyprošťovali tři muže po vážné nehodě na Frýdecko-Místecku

9. července 2024 22:05 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Vážná nehoda několika aut zastavila v úterý odpoledne provoz na hlavním tahu z Třince na Jablunkov. Jedno z aut tam vjelo do protisměru a následně nabouralo do několika dalších vozů. Tři muže museli hasiči vyprostit a s vážnými zraněními byli převezeni do nemocnic.

Řidič naboural do odstaveného auta u Opavy. Náraz těžce zranil muže stojícího u kapoty

11. prosince 2023 14:45 | Opava | Jiří Cileček

Těžká dopravní nehoda zaměstnala v pondělí ráno na okraji Opavy všechny složky záchranného systému. Řidič osobního auta tam naboural do auta odstaveného u krajnice, které mělo zřejmě poruchu. Jeho řidič stál nad otevřenou kapotou a po nehodě utrpěl velmi těžká zranění. Záchranáři ho museli oživovat a do nemocnice ho transportoval vrtulník. Policie hledá svědky.

Seniorka přišla po střetu s nákladním autem v Šenově o nohu

10. října 2023 21:24 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Nákladní auto srazilo v Šenově u Ostravy v úterý odpoledne 73letou seniorku. Žena přišla o nohu a v ohrožení života ji transportoval do nemocnice vrtulník.


Další oběť podvodu na sítích, žena z Bruntálska poslala falešnému vojenskému lékaři téměř milion korun

Dnes 9:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté z Bruntálska vyšetřují další případ podvodu přes sociální sítě, kdy byla poškozená žena středního věku připravena o téměř 900 tisíc korun. Podvodník se vydával za vojenského lékaře působícího v Iránu a pod záminkou zaslání balíčku vylákal z oběti několik plateb.

ŘSD plně obnovuje provoz na dálnici mezi Ostravou a Polskem

Včera 14:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dálnice D1 mezi Ostravou a Polskem bude dnes odpoledne opět průjezdná standardně dvěma pruhy pro každý směr. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo v úterý 1. října úklid a opravy po povodních.

Studenti vysazovali nový park v Ostravě-Třebovicích v rámci soutěže Lipová ratolest

Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

Krnov bojuje s následky povodně, odpady i normalizací života ve školách a firmách

V Krnově už funguje pitná voda a elektřina. Město se aktuálně potýká s množstvím odpadu a snaží se normalizovat život ve školách a školkách. Všude probíhají úklidy a některé boční ulice by mohly dělat kulisu v poválečných filmech. Situace se ale mění k lepšímu přímo před očima.

Ostrava se snaží vyřešit čištění odpadních vod. Ústřední čističku voda značně poničila

Jedním z největších problémů Ostravy po povodních je vodohospodářská infrastruktura a hlavně zničená čistírna odpadních vod, která byla zcela pod vodou. Byla proto svolána mimořádná rada města, kde byly schváleny první finance na opravy.

Děti v MŠ Resslova v Havířově mají vlastního sportovního trenéra

Nedostatek pohybu u dětí nemusí vést jen k obezitě, ale i k dalším problémům. Mateřská škola Resslova v Havířově se proto zaměřuje na sport. Děti mají dokonce i vlastního trenéra, což rodiče vítají.

Ostrava hledá seniora roku 2024. Oceněni budou jednotlivci i klub seniorů

Při příležitosti Mezinárodního dne seniorů, který připadá na 1. října, vyhlašuje Ostrava již tradičně anketu Senior roku. Město ocení aktivní obyvatele starší 65 let. Kromě ocenění jednotlivců město hledá také Klub seniorů roku.

Voda z ulic v Nové Vsi už byla odčerpána. Zatopeny jsou stále některé sklepy a garáže

30. září 2024 11:30 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Voda v Ostravě Nové Vsi už díky vysokokapacitním čerpadlům klesla natolik, že ulice jsou průjezdné a majitelé se mohou dostat ke svým domům. Policie ale stále reguluje vjezd do této oblast, aby mohly plynule projíždět nákladní auta s odpadem. Voda je ale stále odčerpávána ze sklepů, garáží a také lagun u Mariánskohorské ulice.

Muže o berlích srazilo v Ostravě auto. Policie hledá svědky

Včera 10:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policie zveřejnila výzvu k víkendové nehodě v Ostravě-Výškovicích. Hledají svědky události, kdy před jedoucí auto vstoupil 47letý muž o berlích. Řidič už nedokázal reagovat a muže srazil. Ten skončil v kritickém stavu v nemocnici.

Studénka zahájila cestu k založení technických služeb, nakupuje další stroje

Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Od září fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město také pokračuje v nákupu techniky.

Další oběť podvodu na sítích, žena z Bruntálska poslala falešnému vojenskému lékaři téměř milion korun

Dnes 9:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté z Bruntálska vyšetřují další případ podvodu přes sociální sítě, kdy byla poškozená žena středního věku připravena o téměř 900 tisíc korun. Podvodník se vydával za vojenského lékaře působícího v Iránu a pod záminkou zaslání balíčku vylákal z oběti několik plateb.

Vietnamská komunita slavila v Ostravě Den dětí

Možná vás překvapí, že následující reportáž bude o Dni dětí. Ten byl ale určen pro vietnamskou menšinu žijící v našem kraji. Hostil ho Dům kultury Akord Ostrava, program byl nabitý a děti i dospělí se výborně bavili.

V Doubravě slavnostně odhalili bustu významného Sokola, legionáře a národního hrdiny Jana Čapka

V Doubravě na Karvinsku slavnostně odhalili bustu Jana Čapka. Významného sokola, legionáře a národního hrdiny. Je považován za zakladatele československé legie v Itálii.

Policisté pokutovali během dopravní akce 90 řidičů, kteří překročili rychlost

30. září 2024 7:32 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezští policisté se zapojili do plánované celorepublikové dopravní akce, při které se zaměřili primárně na kontrolu dodržování rychlosti vozidel. Konkrétně pokutovali 90 řidičů. Řešili ale i jiné přestupky.

Letecká humanitární pomoc potěšila i děti v zatopeném Zátoru, vrtulník přivezl přímotopy i hračky

29. září 2024 19:48 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

Dětem v zatopeném Zátoru přivezl alespoň trochu pohody a zábavy vrtulník s humanitární pomocí z Kunovic. Přestože místní škola ještě nebyla v provozu, školáci i s rodiči se již dopoledne sešli u přistání helikoptéry. S dopravou na místo pomohli i vojáci.

Novým senátorem za Opavu se stal primátor Tomáš Navrátil

28. září 2024 14:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Lidé ve volebním obvodu 68 Opava vybrali i třetího senátora z Moravskoslezského kraje. Stal se jím současný primátor Opavy Tomáš Navrátil (ANO), který prošel do druhého kola hlasování se současným senátorem Herbertem Paverou (TOP 09), ten tak svůj post už neobhájil.

Devět zraněných včetně dítěte u sedmi nehod na Ostravsku a Opavsku
Vydáno 29. ledna 2024 11:30, Celý MS kraj, Jiří Cileček
Auta v příkopech i na střeše. Řidiče v pondělí ráno velmi potrápila ledovka na silnicích na Ostravsku a Opavsku. Záchranáři vyjížděli k sedmi nehodám, při kterých se zranilo devět lidí. Jedno z nich bylo také šestileté dítě.

Převrácené auto v Koblově; foto: TV Polar

Zdravotnická záchranná služba byla během pondělního ráno volána v průběhu půldruhé hodiny k sedmi dopravním nehodám, které se odehrály v Ostravě a na Opavsku. Zraněno při nich bylo celkem devět osob. Všechny byly při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Někteří účastníci však byli zaklíněni a následně vyprošťováni.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Před sedmou hodinou došlo k zranění hlavy u jednatřicetileté ženy, a to při střetu dvou automobilů v Ostravě. Jen o deseti minut později vyjížděli záchranáři k havárii vozidla do Pustých Jakartic na Opavsku. Poranění horní končetiny utrpěl devatenáctiletý mladík."

Po čtvrt na osm byla nahlášena nehoda vozidla v Opavě a na místě byly s lehkými poranění ošetřeny dvě mladé ženy. Jejich transport do zdravotnického zařízení nebyl nutný.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Krátce před půl osmou byla při nehodě vozidla zraněná čtyřiatřicetiletá žena na okraji Ostravy a záchranáři jí poskytovali přednemocniční neodkladnou péči s poraněním zad. Souběžně došlo nedaleko k další dopravní nehodě, při níž byl zraněn šedesátiletý muž a šestileté dítě. Se zraněním horní končetiny, resp. podezřením na otřes mozku, byli oba transportováni do FN Ostrava."
Lukáš Pop, mluvčí HZS MSK: "Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě na silnici I/11, v katastru obce Velká Polom čtyři minuty před půl osmou ráno. Na místo byli vysláni jak profesionální hasiči ze stanice Ostrava-Poruba tak i dobrovolní kolegové z obce Hrabyně. Hasiči po příjezdu k nehodě provedli protipožární zajištění obou havarovaných vozidel a následně si každá zasahující jednotka vzala na starost jedno vozidlo. Hasiči z Hrabyně pomocí páteřové desky vyprostili z vozidla, bez použití vyprošťovacího nářadí řidičku, kterou následně předali přítomným zdravotníkům. Profesionální hasiči si vzali na starost druhé vozidlo, kde k vyproštění řidiče museli použít hydraulické vyprošťovací nářadí. Tohoto řidiče předali taktéž do péče zdravotníků. Účastníkem nehody bylo i malé dítě, které při příjezdu jednotek hasičů, bylo již v péči přítomné hlídky Policie ČR, která, mimo jiné, dítě umístila do tepla svého služebního vozidla. Všechny tři osoby byly transportovány do nemocničního zařízení, řidiče transportoval do nemocnice vrtulník. Po ukončení šetření dopravní nehody, provedli hasiči vytažení jednoho z havarovaných vozidel z příkopu, u druhého asistovali při nakládání na vozidlo odtahové služby. Následně uklidili komunikaci a plně ji zprovoznili, neboť silnice byla v době zásahu, cca 2,5 hodiny, zcela neprůjezdná."

V osm hodin havarovala šestatřicetiletá žena v Bolaticích na Opavsku, po ošetření ji posádka RZP přepravila na chirurgii opavské Slezské nemocnice.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Sérii nehod završilo v Ostravě zranění zad a horní končetiny u devatenáctileté ženy po nárazu vozidla do svodidel. Po prvotním ošetření byla posádkou ZZS předána do další péče v ostravské Městské nemocnici."

Příčinami všech nehod se zabývají policisté. Pravděpodobně se na nich ale podílela ledovka, která se nad ránem vyskytla na silnicích.

Eva Michalíková, mluvčí Policie ČR MSK: "Jen několik minut před půl osmou hodinou ranní došlo ke dvěma dopravním nehodám nezávisle na sobě, a to jen několik desítek metrů od sebe (cca 100 m). S největší pravděpodobností příčinou byla zledovatělá vozovka na silnici I/11 v katastru obce Velká Polom (poblíž Globusu) ve směru z Ostravy na Opavu. Na základě předběžně zjištěných informací měla v prvním případě řidička červeného vozidla značky Mazda sjet mimo vozovku do příkopu. V druhém případě měl řidič stříbrného vozidla značky Mazda sjet mimo komunikaci, kdy se s vozidlem převrátil. V tomto autě cestoval také nezletilý chlapec. Všechny tři osoby byly zraněné a byly předány zdravotníkům. U řidičů byly provedeny dechové zkoušky s negativním výsledkem. Na místě se nacházely všechny složky integrovaného záchranného systému. Po dobu nezbytně nutnou byla silnice I/11 z Ostravy na Opavu uzavřena, kdy policisté prováděli odklon dopravy od Globusu přes Velkou Polom. Silnice byla kompletně zprůjezdněna před 10 hodinou. V současné době se příčinami a okolnostmi dopravních nehod dopravní policisté zabývají."

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000041261/devet-zranenych-vcetne-ditete-u-sedmi-nehod-na-ostravsku-a-opavsku