Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, policisté obvinili 54letého řidiče

Celý MS kraj |

Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla Škoda Fabia, které zastavilo za tahačem. Podle policejní mluvčí řidič kamionu zřejmě nevěnoval pozornost řízení. Do osobního auta měl najet bez jakékoliv brzdné dráhy.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Moravskoslezského kraje: “Dle předběžně zjištěných informací měl řidič tahače převážející tank zastavit na dálnici v pravém jízdním pruhu, a to před sjezdem na Bohumín, kde s největší pravděpodobností čekal na zvednutí závory, aby mohl projet. Řidič osobního vozidla za tímto zastavil, přičemž řidič kamionu zřejmě nevěnoval pozornost řízení a bez jakékoliv brzdné dráhy do stojícího osobního vozidla značky Škoda Fabia najel. V osobním autě cestovali dva muži, řidič (r. 1949) a spolujezdec (r. 1973). Řidič osobního vozidla náraz bohužel nepřežil, spolujezdec byl letecky transportován vrtulníkem do nemocničního zařízení. Řidič kamionu byl předán zdravotníkům.”

Na místě zasahovaly 3 profesionální jednotky hasičů, spolu s policisty a záchranáři, vyslán byl i vrtulník LZS Ostrava.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: “Záchranáři již nemohli pomoci jedné osobě, která zůstala zaklíněna v havarovaném automobilu, a lékař u ní musel konstatovat smrt. Muž středního věku musel být vyprošťován, jevil známky poruchy vědomí a šokového stavu, byl v přímém ohrožení života. Utrpěl mnohočetná poranění. Záchranáři jej uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty a převedli na přístrojem řízenou ventilaci. Po podání léků byl v kritickém stavu letecky transportován do FN Ostrava. Do stejného zdravotnického zařízení byl přepraven také muž středního věku s lehkým poraněním dolní končetiny.”
Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: “Hasiči provedli za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení vyproštění jedné osoby, kterou předali do péče záchranářům, na uniklé provozní kapaliny použili sorbent. Momentálně probíhá ze strany PČR šetření nehody.”
Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: “Na místě stále pokračují práce na odstranění havarovaných vozidel. Aktuálně byl odvezen tank, který byl na jednom z nákladních vozidel a v tuto chvíli budou odtahové služby řešit odtah kamionů.”

Dálnice D1 ve směru na Polsko byla celý den uzavřena. Policisté během dne odkláněli dopravu směrem na Bohumín a Chalupki. Okolnostmi a příčinami nehodového děje se zabývají kriminalisté z Karviné.

Kriminalisté vyslechli a v neděli obvinili 54letého řidiče kamionu, má jít o muže z Litvy. Je podezřelý z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Moravskoslezského kraje: “V současné době stále probíhají procesní úkony. V případě odsouzení obviněnému hrozí až šest let vězení.”
Nahlásit chybu


K tématu

V Bohuslavicích na Opavsku zemřel po střetu s autem cyklista

18. září 2023 18:26 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pondělí odpoledne zemřel v Bohuslavicích na Opavsku téměř 66letý cyklista. V prostoru křižovatky poblíž Lihovarského rybníku se s ním střetlo osobní auto. Půl hodiny se ho záchranáři snažili oživit, bohužel marně.

V Brumovicích u Opavy zemřel cyklista po střetu s dodávkou

12. září 2023 19:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tragická dopravní nehoda se v úterý odpoledne stala v Brumovicích-Skrochovicích na Opavsku. Po střetu s dodávkou tam zemřel čtyřiapadesátiletý cyklista, který zřejmě nedal projíždějícímu vozidlu přednost v jízdě.

Nehodu dvou osobních aut na obchvatu Frýdku-Místku nepřežil 43letý muž

23. srpna 2023 14:24 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Složky IZS v úterý večer zasahovaly na dálnici D48 na obchvatu Frýdku-Místku. Po 20. hodině se tam srazila dvě osobní auta. Následkům nehody podlehl třiačtyřicetiletý muž, kterému už záchranáři nedokázali pomoct. V péči zdravotníků skončila i dvaapadesátiletá žena.


Investice spojené s dopravním omezením jsou pro centrum Ostravy klíčové

Centrum Ostravy čekají v následujících 5 letech velké investice. Nový koncertní sál, výstavba knihovny Černá kostka, proměna sadu Dr. Milady Horákové, revitalizace Náměstí republiky a Frýdlantských mostů, výstavba parkovacích domů a další stavby. Vše je bohužel spojeno i s řadou dopravních omezení. Ale tyto investice jsou klíčové pro další rozvoj města.

Na zámku Hošťálkovy objevili dosud neznámé fresky

4. července 2024 19:24 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Na zámku Hošťálkovy mezi Krnovem a Bruntálem objevili provozovatelé nové malby, o kterých nevěděli ani restaurátoři. Zámek měl v historii velké štěstí v tom, že nebyl zásadně devastován, pouze výmalby byly kompletně zatřeny. Před válkou patřil rodu Skrbenských a následně rodu Arco.

V Havířově se konalo diskuzní fórum zástupců zdravotnictví v MSK

Ředitelé nemocnic a pověření zástupci zdravotních pojišťoven společně se zástupci vedení Moravskoslezského kraje a Lékařské fakulty OU diskutovali o situaci ve zdravotnictví a problémech, se kterými se v našem kraji potýkají.

Jednotka dobrovolných hasičů ve Městě Albrechticích je nejstarší v okrese, oslavila 150 let

4. července 2024 19:42 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

V MS kraji působí na 260 profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek. Z toho je téměř 250 jednotek dobrovolných. Nejdéle existující Sbor dobrovolných hasičů v okrese působí ve Městě Albrechticích a velkou akcí právě oslavil svých 150 let.

Na návěsu kamionu ve Zbyslavicích začal hořet koks, škoda milion korun

Včera 12:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V noci na pátek 5. července začal hořet koks na návěsu kamionu ve Zbyslavicích. Po telefonátu na tísňovou linku v jednu hodinu v noci na místo zamířily tři jednotky hasičů. Požár napáchal škodu za zhruba milion korun.

Mariánskohorská radnice dál opravuje silnice. Teď přišla na řadu ulice Karasova, která byla samá boule

Ulice Karasova v Ostravě-Mariánských Horách prochází kompletní rekonstrukcí. Potřebovala ji už dlouhou dobu, byla totiž tak zvlněná, že připomínala spíše přírodní tankodrom, po kterém se téměř nedalo jezdit.

Na rozvoj sociálních služeb přispěje Ostrava 6 mil. korun. Podpoří 29 žádostí

4. července 2024 8:58 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava podpoří celkem 29 projektů, které rozvíjejí sociální služby. Nejčastěji se jedná o podporu zlepšování životních podmínek pro seniory nebo osoby se zdravotním postižením.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Mladí lidé z několika zemí řešili digitální technologie, umělou inteligenci nebo fake news

4. července 2024 8:58 | Jablunkov | Libor Běčák

V rámci mezinárodního výměnného programu Erasmus+ se na Jablunkovsku opět setkaly skupiny studentů z několika evropských zemí, které tam řešily problematiku související s jejich studijními obory nebo zájmy.

Zastupitelé Ostravy schválili memorandum k Bazalům. Nový stadion pojme asi 17 tisíc lidí

4. července 2024 13:23 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Zastupitelstvo Ostravy se napříč politickým spektrem shodlo, že Baník potřebuje nový fotbalový stadion na Bazalech. Bylo schváleno memorandum, které deklaruje další konkrétní kroky k přípravě projektu. Stavba by měla být zahájena za 3 roky.

Z rekordní účasti se letos těšil tradiční Bike maraton kolem Slezské Harty

4. července 2024 19:30 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Tradiční Bike maraton kolem Slezské Harty se stal již velmi oblíbeným cyklo závodem. Svědčí o tom stále rostoucí účast závodníků z celé republiky. V Nové Pláni na břehu přehrady odstartoval již 13. ročník a provedl závodníky terény i cestami různých délek a obtížností.

Národní pohár v karate Gojo Ryu proběhl v bruntálské sportovní hale za velké účasti závodníků

3. července 2024 9:50 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

Tak trochu ve stínu masových sportovních akcí cyklistů, gymnastů či běžců, proběhly na Bruntálsku velké a významné akce v jiných sportech. Jednou z nich je například 3. kolo Národního poháru v karate Gojo Ryu, které proběhlo v bruntálské sportovní hale.

Na jantarovém schodišti slávy Bolt Toweru přibyly 2 nové hvězdy. Poprvé obě in memoriam

2. července 2024 18:37 | Celý MS kraj | Andrea Holeszová

Dvě nové hvězdy byly odhaleny na Jantarovém schodišti slávy na Bolt Toweru v Dolních Vítkovicích. Nesou jména herce Norberta Lichého a sopranistky Patricii Burdy Janečkové. Úplně poprvé byla obě ocenění udělena in memoriam.

Domov Bílá Opava oslavil 120 let od svého vzniku. Z chudobince je moderní organizace s kvalitní péčí

2. července 2024 9:53 | Celý MS kraj | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Domov Bílá Opava slouží lidem už 120 let. Objekt domova na Rybářské ulici byl postaven v roce 1904 jako městský zaopatřovací dům, aktuálně nabízí sociální služby domova pro seniory a domova se zvláštním režimem.

Závody dračích lodí mládeže se konaly na Slezské Hartě úplně poprvé

2. července 2024 7:20 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Jesenický expres

Závody dračích lodí mládeže na Slezské Hartě měly být původně jen malou pozvánkou na velké závody dospělých v srpnu. Účast celkem 14 posádek základních i středních škol a atmosféra závodů si však za těmi velkými vůbec nezaostávala.

Bezúročné půjčky zaměstnancům Liberty, kraj jim vyplatil už skoro 14 milionů korun

1. července 2024 12:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Celkem 606 zaměstnanců Liberty si zažádalo o bezúročnou půjčku kvůli překlenutí období po krachu společnosti. Krajský úřad žádosti postupně zpracovává a dosud odeslal 13,85 milionu korun pro 554 žadatelů. Lidé mohou o půjčku stále žádat, ale nyní jen na podatelně krajského úřadu.

Tragická dopravní nehoda na D1, kamion najel do osobního auta, policisté obvinili 54letého řidiče
Vydáno 4. května 2024 10:06, Celý MS kraj, Lukáš Zavadil
Tragická dopravní nehoda uzavřela před půl devátou ráno dálnici D1 na 377. kilometru směrem na Polsko. Kamion převážející auta tam najel do osobního vozidla Škoda Fabia, které zastavilo za tahačem. Podle policejní mluvčí řidič kamionu zřejmě nevěnoval pozornost řízení. Do osobního auta měl najet bez jakékoliv brzdné dráhy.

foto: kamera dopravniinfo.cz

Eva Michalíková, mluvčí PČR Moravskoslezského kraje: “Dle předběžně zjištěných informací měl řidič tahače převážející tank zastavit na dálnici v pravém jízdním pruhu, a to před sjezdem na Bohumín, kde s největší pravděpodobností čekal na zvednutí závory, aby mohl projet. Řidič osobního vozidla za tímto zastavil, přičemž řidič kamionu zřejmě nevěnoval pozornost řízení a bez jakékoliv brzdné dráhy do stojícího osobního vozidla značky Škoda Fabia najel. V osobním autě cestovali dva muži, řidič (r. 1949) a spolujezdec (r. 1973). Řidič osobního vozidla náraz bohužel nepřežil, spolujezdec byl letecky transportován vrtulníkem do nemocničního zařízení. Řidič kamionu byl předán zdravotníkům.”

Na místě zasahovaly 3 profesionální jednotky hasičů, spolu s policisty a záchranáři, vyslán byl i vrtulník LZS Ostrava.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: “Záchranáři již nemohli pomoci jedné osobě, která zůstala zaklíněna v havarovaném automobilu, a lékař u ní musel konstatovat smrt. Muž středního věku musel být vyprošťován, jevil známky poruchy vědomí a šokového stavu, byl v přímém ohrožení života. Utrpěl mnohočetná poranění. Záchranáři jej uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty a převedli na přístrojem řízenou ventilaci. Po podání léků byl v kritickém stavu letecky transportován do FN Ostrava. Do stejného zdravotnického zařízení byl přepraven také muž středního věku s lehkým poraněním dolní končetiny.”
Kamila Langerová, mluvčí HZS MSK: “Hasiči provedli za použití hydraulického vyprošťovacího zařízení vyproštění jedné osoby, kterou předali do péče záchranářům, na uniklé provozní kapaliny použili sorbent. Momentálně probíhá ze strany PČR šetření nehody.”
Lukáš Popp, mluvčí HZS MSK: “Na místě stále pokračují práce na odstranění havarovaných vozidel. Aktuálně byl odvezen tank, který byl na jednom z nákladních vozidel a v tuto chvíli budou odtahové služby řešit odtah kamionů.”

Dálnice D1 ve směru na Polsko byla celý den uzavřena. Policisté během dne odkláněli dopravu směrem na Bohumín a Chalupki. Okolnostmi a příčinami nehodového děje se zabývají kriminalisté z Karviné.

Kriminalisté vyslechli a v neděli obvinili 54letého řidiče kamionu, má jít o muže z Litvy. Je podezřelý z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Moravskoslezského kraje: “V současné době stále probíhají procesní úkony. V případě odsouzení obviněnému hrozí až šest let vězení.”