Pan Antonín Chvěja se na dnešní den těšil. Nebude trvat dlouho a pochutná si na své vlastní slivovici.
Antonín Chvěja, pěstitel: "Máme chalupu v Jindřichově ve Slezsku s velkou zahradou a loni se fakt urodilo. Ještě je třeba změřit obsah alkoholu. 64,9 desetin procenta obsahu alkoholu. Je dobrá, opravdu dobrá."
Marcel Černík, majitel pálenice ve Velké Polomi: "Základem na dobrou pálenku je dobře vyzrálé ovoce, protože z nezralého ovoce se nedá udělat dobrá pálenka."
Petr Rosa, obsluha pálenice: "Tady je tak moderní zařízení, že to pracuje samo, ale musí se hlídat jako každé zařízení. Já podle displejů hlídám teplotu, podle kontrolního lihoměru hlídám hustotu a podobně."
Dnes ještě palírna běží na plné obrátky, ale i tady se už stroje brzy zastaví.
Marcel Černík, majitel pálenice ve Velké Polomi: "Tato sezóna je určitě po dvou letech podstatně lepší."
Oproti loňsku proteklo trubkami ve Velké Polomi o třicet procent víc pálenky. A to je dobře, vždyť taková kvalitní slivovice je lék.