Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Aktuálně z Nového Jičína

Nový Jičín |

Z důvodu plánované revize knižního fondu bude knihovna ve druhé půlce května uzavřena. Konkrétně oddělení pro děti a mládež od 14. do 25. května a dospělé oddělení od 21. května do 1. června. Čtenářům bude automaticky prodloužena výpůjční doba. * Základní a mateřská škola speciální otevře ve čtvrtek 17. května své prostory veřejnosti. Lidé si mohou prohlédnout zařízení, které vzdělává děti s těžším zdravotním postižením. Současně zde poskytují poradenské a diagnostické služby klientům s mentálním a tělesným postižením.

Nahlásit chybu


Pohřešovanou ženu našli policisté v bezvědomí v křoví u řeky z paluby vrtulníku

Dnes 11:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Život pohřešované ženy z Třince se podařilo zachránit policistům, kteří v úterý z paluby vrtulníku prohledávali místa, kde by se mohla nacházet. Z výšky zahlédli bezvládné tělo a vyslali k němu pozemní hlídku.

Nemocnice ve Frýdku-Místku rekonstruuje JIP neoperačních sálů

Jednotka intenzivní péče Nemocnice ve Frýdku-Místku prochází zásadní rekonstrukcí. Ta přinese rozšíření kapacity lůžek a modernizaci oddělení po více než dvaceti letech. Projekt, na kterém se podíleli i zaměstnanci, by měl být dokončen na přelomu roku.

Dopravě v Opavě uleví provizorní most. Vznikne nad vodou poničeným mostem v Ratibořské ulici

Včera 19:45 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě začala stavba provizorního mostu v Ratibořské ulici. Ten současný poničila nedávná povodeň natolik, že půjde k zemi. Plně ho nahradí nový most, s jehož stavbou se počítá příští rok.

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se dočkala renovace, kamenný kříž dostal i nového Krista

Dominanta hřbitova v Kunčičkách se po letech dočkala restaurování. Kamenný kříž byl po záchranných pracích v minulém týdnu opět ustaven na původní podstavec ve středu hřbitova a doplnil ho taky nový litinový Kristus.

Opava ocenila významné osobnosti města. Díky 800. výročí města udělila mnohem více cen než obvykle

Včera 19:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavské Slezské divadlo se stalo místem oceňování významných osobností města. Slavnostní galavečer byl vyvrcholením oslav 800 let od první písemné zmínky o Opavě.

Výtěžek z koncertu podpoří přístavbu domova v Heřmanicích, přibude osm bezbariérových pokojů

Na tři sta návštěvníků podpořilo svou účastí na benefičním koncertu přístavbu a rekonstrukci charitního domu v Heřmanicích. Domov se rozšíří o osm bezbariérových pokojů a doplní jej chybějící evakuační výtah. Stavět by se mělo začít ještě v tomto měsíci.

Od návrhu po realizaci. Studenti SŠPU v Opavě oživili vstupní prostor soc. rehabilitace Animy Vivy

Včera 20:03 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Centrum sociální rehabilitace Anima Opava v Kylešovicích zkvalitňuje své služby. Lidem s mentálním postižením poskytuje mimo jiné rehabilitace metodou snoezelen, kterou před pár lety zavedla jako první v Opavě díky spolupráci se Slezskou univerzitou.

Rehabilitace MNO disponuje moderní technikou i bazénem

Profesionální péči, moderní přístrojové vybavení, pomůcky a bazén - to vše mají k dispozici pacienti oddělení Rehabilitační a fyzikální medicíny Městské nemocnice Ostrava. Rehabilitace spolupracuje také s dalšími odděleními nemocnice a zabývá se tak širokým spektrem diagnóz - akutními i chronickými.

Čistička odpadních vod bude dlouho mimo provoz. Město žádá občany Ostravy o ohleduplnost.

ČOV bude mimo provoz ještě několik měsíců. Společnost OVAK ve spolupráci s městem proto vyzývají občany k důslednému respektování kanalizačního řádu.

Lékařská fakulta OU hostila zdravotnický veletrh KAM PAK

Workshopy, stánky zdravotnických zařízení a tombola s kvalitní kávou, vitamíny či fonendoskopy – to byl KAM PAK 2024. Veletrh pracovních příležitostí pro studenty a absolventy lékařských i nelékařských zdravotnických oborů se letos uskutečnil na Lékařské fakultě Ostravské univerzity už pošesté.

V Týdnu knihoven zahájili ve Studénce i další semestr Univerzity III. věku

Knihovna ve Studénce zahájila druhý semestr Virtuální Univerzity třetího věku. Stalo se tak, shodou okolností, v Týdnu knihoven, který je celostátním svátkem podporujícím čtenářství.

Sametovou revoluci připomene v Novém Jičíně Festival svobody, pořadatelé prosí veřejnost o pomoc

Nový Jičín si připomene 35. výročí sametové revoluce Festivalem svobody. V této souvislosti pořadatelé oslovují občany s prosbou o zapůjčení fotografií a dokumentů zaznamenávajících zdejší události 17. listopadu. Tyto materiály budou součástí výstavy.

Sextet plus zvítězil na soutěži v Norsku

Sextet plus zvítězil v mezinárodní pěvecké soutěži v norském Bergenu, a to v kategorii vokální ansámbly. Tento úspěch sbor považuje za nejvýznamnější v jeho takřka dvacetileté existenci.

Nový Jičín přidá do ulic sídliště parkovací místa. Některá jsou nová, jiná stavbou legalizuje

V Novém Jičíně letos přibudou nová parkovací místa. První už jsou dokončena na Vančurově ulici, kde vzniká ještě jedno menší parkoviště. Další budou na ulici Dlouhá a v Žilině.

Výročí slavila studénecká škola i se svými prvními absolventy

Základní škola Sjednocení ve Studénce slaví 60. výročí svého otevření. Svůj první školní rok připomněla i Dnem otevřených dveří, na který pozvala první absolventy.

Mezinárodní den oslavili i senioři v Novém Jičíně. Ukazují, že mohou být společnosti prospěšní

Na nádvoří Žerotínského zámku v Novém Jičíně se konala oslava Mezinárodního dne seniorů. Pořádal ji spolek Být spolu aktivní. Ten funguje zhruba rok a sdružuje lidi, kteří už nejsou pracovně aktivní, ale mají plno energie a chtějí se bavit.

Aktuálně z Nového Jičína
Vydáno 5. května 2018 16:52, Nový Jičín, Petra Dorazilová
Z důvodu plánované revize knižního fondu bude knihovna ve druhé půlce května uzavřena. Konkrétně oddělení pro děti a mládež od 14. do 25. května a dospělé oddělení od 21. května do 1. června. Čtenářům bude automaticky prodloužena výpůjční doba. * Základní a mateřská škola speciální otevře ve čtvrtek 17. května své prostory veřejnosti. Lidé si mohou prohlédnout zařízení, které vzdělává děti s těžším zdravotním postižením. Současně zde poskytují poradenské a diagnostické služby klientům s mentálním a tělesným postižením.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/novojicinsko/novy-jicin/11000012779/aktualne-z-noveho-jicina