Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Na led může ve Studénce každý předškolák, brusle, helmu i trenéry má díky projektu zdarma

Studénka |

Projekt “Naučíme naše děti sportovat” si dává za cíl zprostředkovat maximálnímu počtu studéneckých předškoláků sportovní zážitek, konkrétně bruslení. Letos poprvé do něj mohla vstoupit i jedna z místních základních škol.

Dostat děti zdarma na ledovou plochu, zajistit jim brusle, helmu a další pomůcky, a k tomu odborné trenéry tak, aby první krůčky na ledě zvládly bezpečně. To je podstata projektu Naučíme naše děti sportovat, který ve Studénce funguje od roku 2015 a jehož iniciátorem byl místní spolek Rozhýbejme naše děti v čele s Martinem Stachovičem.

    Projekt, který podporuje město Studénka a další partneři, si dává za cíl zprostředkovat tento sportovní zážitek maximálnímu počtu dětí předškolního věku. Určen je tedy studeneckým mateřským školám. Letos poprvé do něj ovšem mohla vstoupit i jedna škola základní, na Butovické totiž premiérově otevřeli takzvaný “nultý” ročník tedy přípravnou třídu pro předškoláky.

    Zuzana Starečková, zástupkyně ředitelky, ZŠ Butovická: “Naši předškoláci tedy začali až tento školní rok, protože jsme předtím předškoláky neměli, a chodí celá přípravná třída. Chodíme každý týden, děti mají 45 minutovou lekci.”
    Filip Jánošík, trenér mládeže HC Studénka: “Na začátek jim dáme branky, aby se na bruslích cítily jistěji, potom používáme mantinely, které se využívají i na hokeji, používáme velké fit balony, kužely, tenisáky, záleží, jakou formu hry zvolíme.”
    předškoláci ZŠ Butovická:
    “Mi se nejvíce líbí, že nám vždycky pomáhají.”
    “Chtěl jsem být tankista, ale to je taky hezké bruslit.”
    “Hokej je moc fajn, už jsem na něho chodila, ale teď to je takové jiné.”
    “Líbí se mi bruslení a nejvíce závody.”
    “Mně se nejvíce líbilo, jak nám pomáhajli a jak jsem bruslila sama.”
    Filip Jánošík, trenér mládeže HC Studénka: “Je to dnes třetí lekce, a už po dvou třech lekcích je vidět, že děti jsou schopné samy stát na těch bruslích, takže je to fajn práce. Samozřejmě, že ten pokrok u dětí je někdy rychlejší než u dospělých.”
    Zuzana Starečková, zástupkyně ředitelky, ZŠ Butovická: “Kromě toho, že se tedy naučí bruslit, tak je to samozřejmě dobré pro všeobecnou sportovní průpravu. Děti si vyzkouší netradiční sport, se kterým by se možná jinde nesetkaly, protože na to nemají prostředky nebo rodiče nemají čas, i to vybavení je poměrně nákladné. Také je to dobré pro nějakou týmovou spolupráci, takže si myslím, že je to velmi dobré pro ty předškoláky.”
    Filip Jánošík, trenér mládeže HC Studénka: “Z pohledu klubu HC Studénka je to pro nás i určitá forma náboru. Neříkám, že z každého ze školky vyroste nějaký hokejista, ale je tam nějaká možnost, že uvidíme třeba nějaký skrytý talent díky tomuto projektu.”

    Každý rok tu tímto pravidelným tréninkem, který trvá zhruba od konce října do března, projde asi stovka dětí.

    Nahlásit chybu


    K tématu

    S opravou šaten bude Studénka čekat na verdikt sportovní agentury

    13. října 2023 9:00 | Studénka | Petra Dorazilová

    Studénka připravuje rekonstrukci šaten zimního stadionu. Na financování prací se snaží získat dotaci z Národní sportovní agentury. Aktuálně vybírá i zhotovitele zakázky.

    Na opravu šaten zimního stadionu chce město dotaci sportovní agentury

    13. října 2023 16:07 | Studénka | Petra Dorazilová

    Studénka připravuje rekonstrukci šaten zimního stadionu. Na financování prací se snaží získat dotaci z Národní sportovní agentury. Aktuálně vybírá i zhotovitele zakázky.

    Ledová plocha ve Studénce patří i krasobruslařům, alespoň na čas

    1. prosince 2023 14:07 | Studénka | Petra Dorazilová

    Krasobruslení není sportem, který by měl ve Studénce svůj oddíl, přesto je už tři měsíce na zdejším ledě možné tento ladný sport vidět. Na tréninky tu zajíždí krasobruslaři z Ostravy, jejich domovský stadion v Porubě se rekonstruuje.


    Senior v nazouvácích se ztratil na procházce, policie ho našla několik kilometrů od domova

    Dnes 10:01 | Studénka | Lukáš Zavadil

    Úterní pátrání po téměř 80letém seniorovi na Novojičínsku mělo šťastný konec. Muž, který se vydal na procházku bez mobilního telefonu a v nazouvácích, byl nalezen několik kilometrů od domova díky rychlému zásahu policie a spolupráci s veřejností. Senior byl převezen do nemocnice, kde se potvrdilo, že je v dobrém zdravotním stavu.

    V Ostravě-Třebovicích vznikl nový park. Vysadili ho studenti v rámci soutěže Lipová ratolest

    Studenti desítky zahradnických škol z celého Česka vysadili v Třebovicích nový park v rámci soutěže Lipová ratolest. Své zastoupení měla i Ostrava v podobě družstva ze zdejší Střední zahradnické školy.

    Do Hlučína přijeli mladí malíři - natěrači z celé republiky

    Včera 12:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal | Studuj u nás

    Už podvanácté se sešli mladí malíři a natěrači z celé České republiky na Mírovém náměstí na akci Hlučín, město s řemeslnou tradicí. Cílem je propagace řemeslných oborů na místním Odborném učilišti a Praktické škole.

    Novojičínská vila byla domovem lékaře, 30 let je v ní mateřinka

    Mateřská škola Beruška v Novém Jičíně otevřela historickou vilu, ve které sídlí 30 let, veřejnosti. Představila její příběh rodinného domu, který kdysi patřil významnému lékaři.

    Elektrárna Třebovice obnovila svůj provoz v rekordním čase

    Zaměstnancům společnosti Veolia Energie se po 11 dnech po povodni podařilo zprovoznit Elektrárnu Třebovice v Ostravě, která byla odstavena od 15. září. A už také obnovuje dodávky i pro průmysl.

    Krnov bojuje s následky povodně, odpady i chodem života ve školách a firmách

    1. října 2024 18:09 | Celý MS kraj | Karel Soukop | Regionální zprávy POLAR

    V Krnově už funguje pitná voda a elektřina. Město se aktuálně potýká s množstvím odpadu a snaží se normalizovat život ve školách a školkách. Všude probíhají úklidy a některé boční ulice by mohly dělat kulisu v poválečných filmech. Situace se ale mění k lepšímu přímo před očima.

    Největší akcí roku v Rýmařově byly Dřevařské, lesnické a myslivecké dny

    Včera 17:45 | Celý MS kraj | Karel Soukop

    Vždy každé dva roky se v Rýmařově koná největší akce ve městě, jakou jsou Dřevařské, lesnické a myslivecké dny. Park ve Flemmichově zahradě vždy zaplní tisíce návštěvníků, aby si užili umění dřevařů, lesnickou techniku, myslivecké expozice i kulturní programy. Nejinak tomu bylo i letos.

    ŘSD plně obnovuje provoz na dálnici mezi Ostravou a Polskem

    1. října 2024 14:14 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

    Dálnice D1 mezi Ostravou a Polskem bude dnes odpoledne opět průjezdná standardně dvěma pruhy pro každý směr. Ředitelství silnic a dálnic dokončilo v úterý 1. října úklid a opravy po povodních.

    Další oběť podvodu na sítích, žena z Bruntálska poslala falešnému vojenskému lékaři téměř milion korun

    Včera 9:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

    Kriminalisté z Bruntálska vyšetřují další případ podvodu přes sociální sítě, kdy byla poškozená žena středního věku připravena o téměř 900 tisíc korun. Podvodník se vydával za vojenského lékaře působícího v Iránu a pod záminkou zaslání balíčku vylákal z oběti několik plateb.

    Technické služby fungují pod odborem údržby majetku, na zimu jsou připraveny

    Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Zatím fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město pokračuje i v nákupu nové techniky.

    Týden hokeje ve Studénce motivoval i zlatým úspěchem

    Děti už od čtyř let mohly přijít na zimní stadion ve Studénce a v rámci Týdne hokeje si vyzkoušet tento populární sport. Na led vyrazily pod dohledem zkušených trenérů.

    Svatováclavská jízda kroužila silnicemi Novojičínska, cíl byl na Masarykově náměstí

    Historické automobily a motocykly projely v den státního svátku Novým Jičínem a okolím. Tradiční Svatováclavská jízda veteránů odstartovala v Odrách, zastavila u zámků ve Studénce a v Kuníně. Cílovou stanicí bylo novojičínské Masarykovo náměstí.

    Studénka zahájila cestu k založení technických služeb, nakupuje další stroje

    Studénka připravuje založení vlastních technických služeb. Od září fungují jako oddělení v rámci odboru údržby majetku. Rozhodli o tom zastupitelé na poslední schůzi. Město také pokračuje v nákupu techniky.

    Charita věnovala podzimní slavnost sousedům a svému patronovi

    30. září 2024 15:58 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Charita otevřela bránu své zahrady i svého domu svaté Terezy a pozvala veřejnost na společné setkání. Konalo se u příležitosti svátku patrona Charity - svatého Vincence.

    Do budovy úřadu na Divadelní vstoupí lidé jen z Tyršovy

    30. září 2024 13:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

    Pět měsíců budou lidé vstupovat do budovy městského úřadu na Divadelní ulici náhradním vchodem. Odemčeny budou dveře z ulice Tyršova. Důvodem je rekonstrukce oficiální vstupní části.

    Na led může ve Studénce každý předškolák, brusle, helmu i trenéry má díky projektu zdarma
    Vydáno 22. listopadu 2023 10:00, Studénka, Petra Dorazilová
    Projekt “Naučíme naše děti sportovat” si dává za cíl zprostředkovat maximálnímu počtu studéneckých předškoláků sportovní zážitek, konkrétně bruslení. Letos poprvé do něj mohla vstoupit i jedna z místních základních škol.

    Dostat děti zdarma na ledovou plochu, zajistit jim brusle, helmu a další pomůcky, a k tomu odborné trenéry tak, aby první krůčky na ledě zvládly bezpečně. To je podstata projektu Naučíme naše děti sportovat, který ve Studénce funguje od roku 2015 a jehož iniciátorem byl místní spolek Rozhýbejme naše děti v čele s Martinem Stachovičem.

      Projekt, který podporuje město Studénka a další partneři, si dává za cíl zprostředkovat tento sportovní zážitek maximálnímu počtu dětí předškolního věku. Určen je tedy studeneckým mateřským školám. Letos poprvé do něj ovšem mohla vstoupit i jedna škola základní, na Butovické totiž premiérově otevřeli takzvaný “nultý” ročník tedy přípravnou třídu pro předškoláky.

      Zuzana Starečková, zástupkyně ředitelky, ZŠ Butovická: “Naši předškoláci tedy začali až tento školní rok, protože jsme předtím předškoláky neměli, a chodí celá přípravná třída. Chodíme každý týden, děti mají 45 minutovou lekci.”
      Filip Jánošík, trenér mládeže HC Studénka: “Na začátek jim dáme branky, aby se na bruslích cítily jistěji, potom používáme mantinely, které se využívají i na hokeji, používáme velké fit balony, kužely, tenisáky, záleží, jakou formu hry zvolíme.”
      předškoláci ZŠ Butovická:
      “Mi se nejvíce líbí, že nám vždycky pomáhají.”
      “Chtěl jsem být tankista, ale to je taky hezké bruslit.”
      “Hokej je moc fajn, už jsem na něho chodila, ale teď to je takové jiné.”
      “Líbí se mi bruslení a nejvíce závody.”
      “Mně se nejvíce líbilo, jak nám pomáhajli a jak jsem bruslila sama.”
      Filip Jánošík, trenér mládeže HC Studénka: “Je to dnes třetí lekce, a už po dvou třech lekcích je vidět, že děti jsou schopné samy stát na těch bruslích, takže je to fajn práce. Samozřejmě, že ten pokrok u dětí je někdy rychlejší než u dospělých.”
      Zuzana Starečková, zástupkyně ředitelky, ZŠ Butovická: “Kromě toho, že se tedy naučí bruslit, tak je to samozřejmě dobré pro všeobecnou sportovní průpravu. Děti si vyzkouší netradiční sport, se kterým by se možná jinde nesetkaly, protože na to nemají prostředky nebo rodiče nemají čas, i to vybavení je poměrně nákladné. Také je to dobré pro nějakou týmovou spolupráci, takže si myslím, že je to velmi dobré pro ty předškoláky.”
      Filip Jánošík, trenér mládeže HC Studénka: “Z pohledu klubu HC Studénka je to pro nás i určitá forma náboru. Neříkám, že z každého ze školky vyroste nějaký hokejista, ale je tam nějaká možnost, že uvidíme třeba nějaký skrytý talent díky tomuto projektu.”

      Každý rok tu tímto pravidelným tréninkem, který trvá zhruba od konce října do března, projde asi stovka dětí.

      Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/novojicinsko/studenka/11000040219/na-led-muze-ve-studence-kazdy-predskolak-brusle-helmu-i-trenery-ma-diky-projektu-zdarma