Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dražba výročních dresů opavských basketbalistů pomůže mobilnímu hospici Pokojný přístav

Opava |  | Opavský expres

A u basketbalu ještě zůstaneme. Utkání s Nymburkem mělo charitativní podtext. Opavští basketbalisté do něj nastoupili ve speciálních červenobílých dresech s logem Opava 800, na které zároveň vyhlásili dražbu.

Opavští basketbalisté dlouhodobě spolupracují s terapeutickou dílnou Radost Charity Opava a teď se rozhodli podpořit i její mobilní hospic Pokojný přístav. Červené dresy hráčů, které jim přinesly štěstí v utkání s Nymburkem, mohou lidé dražit na Aukru.

Jakub Šiřina, kapitán BK Opava: “To byl takový nápad vedení klubu k výročí města Opavy udělat takovou věc a myslím, že to je dobré, protože každý příspěvek na charitu nebo takovou dobročinnou věc je skvělý a já jsem rád, že jsme toho součástí a doufám, že se vybere co nejvíc peněz.”
Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “My jsme byli generálním partnerem toho utkání. Naši kluci vyšli v červených dresech s logem Opava 800 let, takže my máme tuto akci zařazenou do výročí 800 let Opavy a je jedna z našich sportovních akcí. No a celá tato akce sportovní měla charitativní podtext, kdy vlastně na Aukru se draží právě tyto dresy a vlastně veškeré získané peníze takto vydělané, budeme věnovat Charitě Opava. Takže z toho máme obrovskou radost, doufám, že se vybere co nejvíc peněz. Pojďte nám pomoct, pojďte nakoupit a ať se dobrá věc podaří.”
Eva Mertová, vedoucí mobilního hospice Pokojný přístav: “Jsme za to velmi rádi, protože každé peníze, které přijdou k nám do mobilního hospice, jsou vždy využity na další péči o naše pacienty. Dražba probíhá na Aukru, mohou tam přihazovat na dresy hráčů a ten výtěžek použijeme na to, aby jsme mohli pacientům dávat léky a infuzní terapii, kterou pojišťovna neproplácí. Teď máme v péči 40 klientů z Opavy a okolí.”

Spolupráce mezi Basketbalovým klubem Opava a Charitou Opava trvá od roku 2015 a v případě spolupráce opavských basketbalistů a klientů sociálně terapeutické dílny Radost už přerostla v přátelství.

Ivo Mludek, předseda, Rada Charity Opava: “Naši klienti chodí na tréninky s opavskými borci a oni zase na oplátku občas se zastaví u nás v opavské charitě. Kromě toho vymýšlíme řadu různých benefičních akcí a nedílnou částí spolupráce je také to, že naše charitní pojízdná kavárna pro radost, jak sami vidíte za mnou, je vlastně přítomna na každém zápase tady v opavské hale, takže je to bezvadné, my jsme za to moc rádi a já vím o to, jsem o tom přesvědčen, že už ta spolupráce přerostla v přátelství.”

Dražba originálních dresů zhotovených výlučně pro tuto příležitost bude probíhat do 10. dubna do 15 hodin.

Nahlásit chybu


K tématu

Dražba dresů opavských basketbalistů pro mobilní hospic Pokojný přístav vynesla přes 108 tisíc

24. dubna 2024 19:38 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Charitativní dražba originálních červených dresů opavských basketbalistů s logem Opava 800 vynesla více než 108 tisíc korun. Dražilo se na Aukru a peníze pomohou mobilnímu hospici Pokojný přístav Charity Opava.

Originální dresy opavských basketbalistů se vydražily za více než 108 tisíc. Peníze pomůžou charitě

22. dubna 2024 11:32 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Charitativní dražba originálních červených dresů opavských basketbalistů s logem Opava 800 vynesla více než 108 tisíc korun. Dražilo se na Aukru a peníze pomohou mobilnímu hospici Pokojný přístav Charity Opava.

Hrníčky, andílky, chňapky, polštářky. V Chráněných dílnách Charity Opava vyrábějí vánoční dárky

26. října 2023 16:12 | Opava | Yvona Fajtová

V Chráněných dílnách Charity Opava už se připravují na Vánoce. Kompletují vánoční balíčky mimo jiné pro opavskou radnici a vyrábějí vánoční dárky pro své prodejny v Opavě a pro e-shop.


Tragédie ve Frýdku-Místku: 27letý muž měl ubodat mladší partnerku a spáchat sebevraždu

Dnes 10:20 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Krajští kriminalisté prověřují násilný trestný čin, ke kterému došlo v neděli 13. října 2024 ve Frýdku-Místku. Policie na místě našla dvě mrtvé osoby, 22letou ženu a 27letého muže. Podle prvotních závěrů měl muž napadnout ženu a poté spáchat sebevraždu. Motivem tragédie byl pravděpodobně rozchod.

Sídliště v Ostravě Dubině protnul více než 100 metrů dlouhý stůl v rámci sousedské akce

V centru sídliště Dubina se v sobotu rozprostřel dlouhý stůl ozdobený květinami. Zván byl k němu každý bez vstupného či nutnosti registrace. Unikátní sousedskou událost pořádala radnice se spolkem Piána na ulici, kteří v roce 2020 uspořádali hostinu na Karlově mostě.

Mladý sportovec během přes Česko podpořil nemocné fenylketonurií

Nejvýchodnější bod České republiky, který se nachází v Bukovci na Jablunkovsku, se stal cílem další cesty pro dobrou věc. Tentokrát se jednalo o podporu nemocných s fenylketonurií.

Ostravští policisté pátrají po svědcích nehody cyklisty a motocyklisty na ulici Francouzská

Dnes 14:45 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští dopravní policisté vyšetřují nehodu z 12. srpna 2024, při které došlo ke kolizi mezi cyklistou a motocyklistou na ulici Francouzská. Policie žádá svědky, kteří by mohli přispět k objasnění události, aby se přihlásili na tísňové lince 158.

Univerzita III. věku v Educe vzdělává zájemce více než dvacet let

V Novém Jičíně začal další semestr Univerzity III. věku. Tento vzdělávací projekt funguje více než dvacet let pod křídly Střední odborné školy Educa.

Tragická nehoda při opravě koryta řeky v Ostravě, muž zemřel po pádu nakladače ze srázu

Dnes 10:12 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Tragický pracovní úraz se odehrál včera odpoledne v ostravské části Mariánské Hory, kde řidič nakladače sjel po srázu při opravě koryta řeky Odry. Muž, který nebyl připoután, vypadl z kabiny a zůstal zaklíněn pod převráceným vozidlem. I přes snahu zdravotníků svým zraněním na místě podlehl.

Policisté v Karlovicích zachránili muže, který několik dní nereagoval na volání sousedů

Včera 13:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Žena z Karlovic na Bruntálsku měla obavy o svého souseda, který několik dní nereagoval na volání ani bušení na dveře. Po rychlém zásahu přivolaných policistů byl muž nalezen v kritickém stavu a přepraven do nemocnice.

15. ročník soutěže Útěk v řetězech opět nezklamal, do akce se neplánovaně zapojila i policie

V Havířově se konal již 15. ročník adrenalinové soutěže Útěk v řetězech. Dvojice s spojené vězeňskými pouty tentokrát byly odvezeny do Ostravy a musely se vrátit do cíle. Do akce se zapojila i policie, protože lidé volali, že zřejmě viděli vězně na útěku.

V Karviné poděkovali pěstounům na přechodnou dobu, hledají další zájemce o pěstounství

V literárním salonku karvinské regionální knihovny se sešli zástupci města s pěstouny na přechodnou dobu, čili těch, kteří dočasně přijímají do své péče děti, které z různých důvodů nemohou žít ve své vlastní rodině. Poděkovali jim za obětavou práci při vytváření rodinného prostředí pro děti.

Senior uvízl v bahně při houbaření v Beskydech, zachránila ho rychlá akce složek IZS

Včera 13:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V neděli 13. října zasahovaly složky integrovaného záchranného systému u záchrany 77letého houbaře, který při sběru hub zapadl do bahna a nemohl se sám vyprostit. Díky rychlé pátrací akci byl nalezen, vyproštěn a převezen do nemocnice s příznaky podchlazení.

Víceúčelovou halu v Opavě zaplnili žáci ZŠ. Veletrh povolání pomáhá školákům rozhodnout se kam dál

Víceúčelová hala v Opavě patřila tradičnímu Veletrhu povolání. Žákům základních škol se na něm představily střední školy a odborná učiliště nejen z Opavska, ale i MS kraje a nechyběly ani specifické obory z jiných koutů ČR.

Knihovna města Opavy má nové teens oddělení. Slouží pro vzdělávání i zábavu

Knihovna města Opavy má nové teens oddělení. Vzniklo rekonstrukcí nevyužívaných prostor bývalé internetové učebny v prvním patře hlavní budovy, otevřeno je od října a už si sem našli cestu nejen náctiletí.

Povodeň se nevyhnula ani opavské Charitě. Voda vytopila chráněné bydlení i byty a domy zaměstnanců

12. října 2024 20:39 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Velká voda, která se prohnala Opavou, napáchala značné škody i Charitě Opava. Voda zaplavila například dům chráněného bydlení U Trojice a vyplavila i byty nebo domy řady zaměstnanců a jejich příbuzných.

Knihovna Petra Bezruče v Opavě zřídila Teens klub. Poskytuje zázemí pro setkávání, studium i zábavu

12. října 2024 19:35 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Knihovna města Opavy má nové teens oddělení. Vzniklo rekonstrukcí nevyužívaných prostor bývalé internetové učebny v prvním patře hlavní budovy, otevřeno je od října a už si sem našli cestu nejen náctiletí.

Od návrhu po realizaci. Studenti SŠPU v Opavě oživili vstupní prostor soc. rehabilitace Animy Vivy

9. října 2024 20:03 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Centrum sociální rehabilitace Anima Opava v Kylešovicích zkvalitňuje své služby. Lidem s mentálním postižením poskytuje mimo jiné rehabilitace metodou snoezelen, kterou před pár lety zavedla jako první v Opavě díky spolupráci se Slezskou univerzitou.

Opava ocenila významné osobnosti města. Díky 800. výročí města udělila mnohem více cen než obvykle

9. října 2024 19:48 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavské Slezské divadlo se stalo místem oceňování významných osobností města. Slavnostní galavečer byl vyvrcholením oslav 800 let od první písemné zmínky o Opavě.

Dražba výročních dresů opavských basketbalistů pomůže mobilnímu hospici Pokojný přístav
Vydáno 7. dubna 2024 16:18, Opava, Yvona Fajtová
A u basketbalu ještě zůstaneme. Utkání s Nymburkem mělo charitativní podtext. Opavští basketbalisté do něj nastoupili ve speciálních červenobílých dresech s logem Opava 800, na které zároveň vyhlásili dražbu.

Opavští basketbalisté dlouhodobě spolupracují s terapeutickou dílnou Radost Charity Opava a teď se rozhodli podpořit i její mobilní hospic Pokojný přístav. Červené dresy hráčů, které jim přinesly štěstí v utkání s Nymburkem, mohou lidé dražit na Aukru.

Jakub Šiřina, kapitán BK Opava: “To byl takový nápad vedení klubu k výročí města Opavy udělat takovou věc a myslím, že to je dobré, protože každý příspěvek na charitu nebo takovou dobročinnou věc je skvělý a já jsem rád, že jsme toho součástí a doufám, že se vybere co nejvíc peněz.”
Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy: “My jsme byli generálním partnerem toho utkání. Naši kluci vyšli v červených dresech s logem Opava 800 let, takže my máme tuto akci zařazenou do výročí 800 let Opavy a je jedna z našich sportovních akcí. No a celá tato akce sportovní měla charitativní podtext, kdy vlastně na Aukru se draží právě tyto dresy a vlastně veškeré získané peníze takto vydělané, budeme věnovat Charitě Opava. Takže z toho máme obrovskou radost, doufám, že se vybere co nejvíc peněz. Pojďte nám pomoct, pojďte nakoupit a ať se dobrá věc podaří.”
Eva Mertová, vedoucí mobilního hospice Pokojný přístav: “Jsme za to velmi rádi, protože každé peníze, které přijdou k nám do mobilního hospice, jsou vždy využity na další péči o naše pacienty. Dražba probíhá na Aukru, mohou tam přihazovat na dresy hráčů a ten výtěžek použijeme na to, aby jsme mohli pacientům dávat léky a infuzní terapii, kterou pojišťovna neproplácí. Teď máme v péči 40 klientů z Opavy a okolí.”

Spolupráce mezi Basketbalovým klubem Opava a Charitou Opava trvá od roku 2015 a v případě spolupráce opavských basketbalistů a klientů sociálně terapeutické dílny Radost už přerostla v přátelství.

Ivo Mludek, předseda, Rada Charity Opava: “Naši klienti chodí na tréninky s opavskými borci a oni zase na oplátku občas se zastaví u nás v opavské charitě. Kromě toho vymýšlíme řadu různých benefičních akcí a nedílnou částí spolupráce je také to, že naše charitní pojízdná kavárna pro radost, jak sami vidíte za mnou, je vlastně přítomna na každém zápase tady v opavské hale, takže je to bezvadné, my jsme za to moc rádi a já vím o to, jsem o tom přesvědčen, že už ta spolupráce přerostla v přátelství.”

Dražba originálních dresů zhotovených výlučně pro tuto příležitost bude probíhat do 10. dubna do 15 hodin.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/opavsko/opava/11000042446/drazba-vyrocnich-dresu-opavskych-basketbalistu-pomuze-mobilnimu-hospici-pokojny-pristav