Gabriele Feliciani působil v nejlepších restaurantech v na celém světě. Vařil třeba pro modelku Naomi Campbell, zpěváka Seala nebo papeže Benedikta XVI. Do Opavy si kromě svého kuchařského týmu také veškeré suroviny.
Marcel Witek, Restaurece U soudu, Opava: “Pro nás to byl šok, když přijeli a my jsme věděli, že potřebují volnou lednici, volný mražák,nějaké skladovací prostory pro zeleninu. Ale s tím, co přivezli, tak my jsme měli asi poloviční kapacitu.”
Gabriele Feliciani, šéfkuchař: „Přivezli jsme humry ze Sardinie, červené krevety – nejlepší na světě ze Sicilie, speciální nebo krásně žlutá vajíčka ze soukromé farmy.
Italský původ mělo i veškeré maso, ovoce a zelenina a dokonce i cukr nebo mouka. Kuchyň Gabriela Felicianiho je totiž založená na kvalitních potravinách a jemných chutích. Což hosté ocenili.
Hosté mohli během tří dnů ochutnat třeba humra v krustě z parmazánu na bazalkovém kuskusu s citronovou pěnou, smažené kalamáry s wasabi majonézou, nebo ravioly plněné ricottou na šalvějovém másle a spoustu dalších lahůdek. Gabriele Feliciani naopak ochutnával českou kuchyni: “ Vyzkoušel jsem v restauraci třeba kachnu nebo guláš.”
Z českých pochutin mu učaroval ocet. A tak možná jím v budoucnu italskou gastronomii obohatí.