Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Dětmarovicích slavnostně otevřeli sportovní halu

20. února 2023, 16:30

V Dětmarovicích už brzy začne sportovním klubům i široké veřejnosti sloužit nová víceúčelová sportovní hala. Slavnostně ji otevřeli představitelé obce za účasti vzácných hostů a veřejnosti uplynulý pátek.

Oslavy 90 let porubského hokeje nabídnou zápas legend i doprovodný program pro celou rodinu

20. února 2023, 14:16

V sobotu 25. února propuknou oslavy 90 let od založení porubského hokejového klubu. V rámci tohoto jubilea vedení HC RT TORAX připravilo speciální akci pro fanoušky s názvem Double derby. V zápase od 15 hodin se na ledě utkají porubské a vítkovické legendy, od 18 hodin pak bude následovat další kolo Chance ligy mezi domácím HC RT TORAX Poruba 2011 a HC Frýdek-Místek.

Ostravský mrakodrap v území Nová Karolina bude předmětem mezinárodní architektonické soutěže

20. února 2023, 14:10

Vedení města Ostravy a zástupci RT TORAX Group se dohodli na uspořádání architektonické soutěže k výstavbě výškové budovy v centru Ostravy. Pokud tento postup odsouhlasí ostravské zastupitelstvo, společnost RT TORAX uspořádá architektonickou soutěž v souladu se soutěžním řádem České komory architektů (ČKA), která bude vyhlášena nejpozději v červnu letošního roku. Očekává se, že vítězný návrh bude znám do konce roku 2023.

Ceny Jantar: Za výtvarné umění mural nad Bazaly, za činohru polská inscenace Šikmého kostela

17. února 2023, 20:01

Odborné poroty Moravskoslezských uměleckých Cen Jantar vyhlásily v minulých dnech nominace v prvních třech kategoriích, a to za činoherní a muzikálové divadlo a nově také za výtvarné umění. Ceny za nejvýraznější umělecké počiny umělcům s vazbou na Moravskoslezský kraj budou rozdány 17. dubna 2023 v Domě kultury Poklad.

Oddělení neonatologie FN Ostrava otevřelo laktační ambulanci

17. února 2023, 19:57

Ženy, které by rády kojily, ale z nejrůznějších důvodů se jim to nedaří, mohou navštívit nově otevřenou laktační ambulanci Oddělení neonatologie FN Ostrava. Zkušené sestry poskytnou bezplatnou konzultaci všem maminkám, které o ni projeví zájem.

Knižní festival Ostrava 2023 už 3. března

17. února 2023, 8:22

Čtvrtý ročník Knižního festivalu Ostrava přinese opět nabitý program s výjimečnými hosty a horkými novinkami nejen ze světa knih. 3. a 4. března 2023 na Černé louce potkáte knižní nakladatele, autory, novináře, redaktory, herce, režiséry, a především čtenáře nejrůznějších žánrů.

Světově uznávaní jazzmani vystoupí v ostravském rozhlase

16. února 2023, 14:30

Hudební výlety letos nabídnou dvacítku koncertů. Odstartuje je prvotřídní jazz v podání nové kapely Luboše Soukupa, který ze Skandinávie přijíždí představit své INSPIRACE WEATHER REPORT z jejich aktuálního alba. Na jeho špičkový mezinárodní kvartet se můžete těšit ve studiu S1 ČRo Ostrava 22. února (19 hod.).

Podcast FNO: Vypjaté situace musíme zvládat s klidem a přehledem

15. února 2023, 12:29

V dnešním podcastu se zastavíme na Urgentním příjmu Fakultní nemocnice Ostrava. Tedy na pracovišti, kde se neocitáme dobrovolně, plánovaně, ale v převážné většině nás sem ve špatném zdravotním stavu přiveze sanitka nebo vrtulník. Urgentem nás provede MUDr. Renáta Ječmínková, Ph.D., která je na tomto pracovišti od roku 2001.

Newyorští Interpol přijedou na letošní Colours of Ostrava s novou deskou a ve vrcholné formě

15. února 2023, 12:27

Mezinárodní festival Colours of Ostrava přidává do sestavy svých headlinerů další velké jméno - tentokrát pro milovníky kytar, postpunku a indierocku. Newyorská kapela Interpol se vrátí po šesti letech do České republiky a v červenci v Ostravě představí naživo své loňské album The Other Side of Make-Believe. Na něm se trojice složená z kytaristy Daniela Kesslera, virtuozního bubeníka Sama Fogarina a zpěváka s nezaměnitelně zabarveným hlasem Paula Bankse představila ve vrcholné hudební formě a potvrdila mezi svými fanoušky kultovní status.

RBP zdravotní pojišťovna vyčlenila na bonusy 110 milionů korun

15. února 2023, 11:40

RBP zdravotní pojišťovna vyčlenila v roce 2023 na preventivní a bonusové programy částku ve výši 110 milionů korun, což je v porovnání s předchozím rokem nárůst zhruba o 10 procent.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Více